WTH is een terugkeer van Saturnus in de astrologie, en moet ik me zorgen maken?

Suturn da-kukGetty-afbeeldingen

Je hebt er al van gehoord Mercurius retrograde (en vreesde elke seconde ervan), maar Saturnus keert terug? Dat is een ander verhaal. Zelfs als jecontroleer je horoscoopdagelijks, ken je MaantekenVenus teken , en Kwik teken uit je hoofd, en vier elk dierenriemseizoen alsof het je verjaardag is, deze planetaire gebeurtenis is waarschijnlijk nog steeds onder je radar gevlogen.

Maar voordat u uzelf de schuld gaat geven van astrologische nalatigheid, hoeft u zich geen zorgen te maken, het is logisch. Een Saturnus-terugkeer treedt alleen op als je ongeveer 29 of 30 jaar oud bent, zegt , professionele astroloog en auteur van De ster van binnen Dus als je de grote 3-0 nog niet hebt gehaald, verklaart dat vrijwel waarom, in de woorden van Vrienden 'Phoebe Bouffay , 'Dit is gloednieuwe informatie!'

Oké, dus wat is precies een Saturnus-terugkeer?

Snelle astro-les: Een 'terugkeer' is wanneer een planeet terugkeert naar de exacte positie aan de hemel toen je werd geboren, en elke planeet heeft er een, legt Joyce uit. 'Returns markeren het sluiten van de ene cyclus en het begin van een andere', zegt ze.De terugkeer van Saturnus duurt ongeveer 27 tot 29 jaar om je grafiek te omcirkelen en duurt twee tot drie jaar - wat verklaart waarom je het gevoel hebt dat je hele leven op het punt staat te veranderen zodra je die kaarsjes uitblaast op je 30e verjaardag.

'Dit is een tijd van volwassenheid, waarin plezier en spel plaats moeten maken voor een grotere visie op jezelf en het leven', zegt Joyce. (Denk dat #adulting toch niet zomaar een coole hashtag is ...)

Verwant verhaal

Wanneer Saturnus terugkeert, draait het allemaal om het vertragen tot zelfreflectie. Dat helpt je om op te groeien en het leven te zien zoals het is, niet wat je wilt dat het is.

'Saturnus is de waarheid - de kale waarheid - maar het is iets waarop je kunt rekenen', zegt ze. 'Het zal niet tegen je liegen om je beter te laten voelen, maar het zal je begeleiden en helpen bij het leren van je les als je bereid bent om het werk te doen.'

Misschien voel je je op je gemak, maar niet bepaald gelukkig, in je relatie. Dit is het moment om echt voor jezelf te zijn - en je partner - zodat je beiden op zoek kunt gaan naar iets beters.

Als je single wordt, dankzij je terugkeer naar Saturnus, weet je tenminste hoe je sterrenbeeld in bed is:

Klinkt ruig, maar 'een terugkeer van Saturnus hoeft geen moeilijke tijd te zijn, als je het omarmt en luistert naar wat er van je wordt gevraagd', zegt Joyce. 'Als je dat niet doet, begint het leven een uitdaging te worden.' (Ahum, meer uitdagend.)

Weet je hoe een feestje van superleuk naar ongemakkelijke AF kan gaan als je daar te lang blijft? Plots is iedereen weg en zit je vast in een raar diep gesprek met de gastheer en een andere rando die de hint niet kon begrijpen.

'Wat niet werkt in je leven, wordt heel duidelijk.'

Dat feestje is nu je twintig, en het is tijd voor GTFO. 'Wat niet werkt in je leven, wordt heel duidelijk', merkt ze op. Als je bijvoorbeeld een commitment-phobe bent of je FOMO overtuigt je om op een dinsdagavond laat buiten te blijven, dan kan dat een belemmering gaan vormen voor het scoren van die verhoging of zelfs het binnenhalen van de baan die je wilt.

Om er zeker van te zijn dat dit niet gebeurt, raadt Joyce je aan om gedurende deze tijd af te stemmen. 'Saturnus vertraagt ​​alles omdat je moet zien wat er moet worden opgelost', legt ze uit. 'Als je niet oplet, kom je in een crisis terecht.'

En die 'crisis' kan elke vorm aannemen - wat er ook nodig is om je de realiteit te laten zien of waar je verbetering nodig hebt, voegt ze eraan toe. (Dun dun dun...)

Wanneer begint de terugkeer van Saturnus eigenlijk en hoe lang duurt het?

Als je van plan was om het de laatste paar jaar van je twintigste te beleven, sorry, maar denk nog eens goed na. Je voelt je Saturnus minstens twee jaar terugkeren voordat het gebeurt, volgens Joyce. (Gewoon weer een plezier van ouder worden, toch?)

gerelateerde verhalen

Maar goed, het is niet allemaal slecht: 'De effecten vervagen langzaam terwijl je de leiding neemt over je leven', voegt ze eraan toe. Dus wat er ook op uw takenlijst staat, verplaats het naar uw lijst met taken.

Anders word je ruw wakker geschud. Hoe minder je luistert naar wat Saturnus je laat zien, hoe groter de gevolgen van je 'verkeerde' keuzes. Het is als een kater: hoe ouder je wordt zonder je gewoontes aan te passen, hoe erger het je raakt.

Als je echter naar je terugkeer naar Saturnus luistert, 'sijpelt er geleidelijk een nieuw bewustzijn je bewustzijn binnen totdat je een' aha'-moment hebt ', zegt Joyce. Kortom, je hebt een moment van helderheid waarin je je realiseert: 'Als ik succesvol wil zijn, moet ik me committeren aan het bereiken van X, Y, Z.'

Volgens Joyce is Saturnus de leraar die wil dat je slaagt voor hun klas ... maar alleen als je al je huiswerk hebt gedaan en behaalde je finale. Als je dat niet doet, faal je. 'Je krijgt geen lof voor wat je goed hebt gedaan', voegt Joyce toe. 'Saturnus' missie is om aan te geven wat niet werkt en waarom. ' (Sorry, ik maak de regels niet.)

Omdat uw terugkeer naar Saturnus slechts twee tot drie jaar duurt, moet u uzelf afvragen wat u in die tijd wilt bereiken. Begin dan met het maken van bewegingen.

Hoe ga je om met een terugkeer van Saturnus?

'Het leven wordt een reeks lessen om te leren', legt ze uit. 'Als je ze de hele tijd hebt geleerd, is je terugkeer naar Saturnus een fluitje van een cent ... maar als je de verantwoordelijkheid en het leven zelf hebt vermeden, kan je terugkeer naar Saturnus pijnlijk zijn.'

Gelukkig, hoe moeilijk het ook mag zijn om een ​​brutaal eerlijke kijk op je leven te werpen, heb je op dit astrologische punt de kans om dingen om te draaien. Je krijgt die kans misschien niet meer, dus steek die metaforische mouwen op en neem je terugkeer naar Saturnus serieus.

Verwant verhaal

'Ja, het kan werk, strijd of opoffering vergen. Succes vereist immers dat je jezelf buiten je comfortzone duwt, en dat is wat Saturnus doet ', zegt Joyce.

Welke comfortzone dat precies is, hangt van jou af. Je terugkeer naar Saturnus kan zich op veel verschillende manieren manifesteren, van een veeleisende taak die je moet volbrengen tot een persoon die je verlicht. Hoe de geringde planeet zich ook in je leven voordoet, je zult de ervaring wijzer en beter in staat laten om te bereiken wat je ziel ook maar verlangt.

Uiteindelijk zegt Joyce: 'Als je luistert naar en leert van Saturnus, zul je het gaan zien voor wat het is - je beste vriend.'

Zelfs als je niet gelooft in de terugkeer van Saturnus, of wat voor kosmische interventie dan ook, raad eens? Er kan niets slechts gebeuren als u ophoudt met gedrag dat u niet dient en het opzettelijk najagen van uw doelen.

Dus ... kom maar op, S.

Lindsay Geller is de Love & Life Editor bij ons, gespecialiseerd in entertainmentnieuws en berichtgeving over cultuur.