WTF Is maagzuigen en kan het buikvet bestrijden?

maag-stofzuigen.jpg istock / Thinkstock

Af en toe eenfitheidstrendkrijgt meer aandacht dan de nieuwste Kim K.-selfie. Meestal komt dat doordat de fooi, truc of dieet de verheven belofte biedt om je met relatief minimale inspanning in vorm te krijgen. De nieuwste beweging die veel buzz veroorzaakt, is maagzuigen, een oefening die moet helpen om je buikspieren plat te maken en je er slanker uit te laten zien.

In een notendop, deze trendy beweging houdt in dat je diep inademt en krachtig uitademt terwijl je je navel zo hard mogelijk naar je ruggengraat zuigt. Fans van de oefening zeggen dat het uitschakelen van slechts een paar herhalingen per sessie je buik plat kan maken en je taille kan verkleinen. Hier is Kristen Wojciechowski - een danseres en personal trainer - die laat zien hoe je het moet doen:

Zal het je dus een super platte buik geven?
Doet deze magische, gek uitziende oefening echt iets? Deskundigen zijn verdeeld. Sommige trainers, zoals Mark Crabtree , C.S.C.S, denk dat het gewoon een minder effectieve versie is van klassieke core-toning-bewegingen. Met andere woorden, als het je doel is om een ​​zichtbaar gebeeldhouwde buik te scoren, zou deze beweging niet je go-to moeten zijn, zegt hij. 'Op zichzelf is het niet genoeg stimulans om calorieën te verbranden, vet te verliezen of spieren op te bouwen', zegt Crabtree.

Anderen geloven dat er een reden is achter de populariteit van maagzuigen - omdat het werkt. 'Maagzuigen kan je maag absoluut versterken omdat het gericht is op je dwarse buik, een spier diep in je buikwand die moeilijk te gebruiken is bij typische kernoefeningen', zegt Brigitte Zeitlin, R.D., een diëtiste bij B-voedzaam ​Hoewel Zeitlin denkt dat maagzuigen nuttig kan zijn, denkt ze nog steeds niet dat dit het geval is sleutel op een platte buik. 'Als je het doet om van je hond af te komen, moet je het combineren met een gezond dieet en andere soorten fysieke activiteit', zegt ze.

VERWANT: 5 manieren om ademhalingstechnieken te gebruiken om een ​​betere training te krijgen

Hoe zit het met het effect op de houding?
De bewering dat maagzuigen spieren activeert die belangrijk zijn om u rechtop te houden, is 100 procent waar. Die super diepe buikspieren bestaan ​​voornamelijk uit langzame spiervezels, die gedurende een lange periode kunnen worden gebruikt, zegt Crabtree. Dat maakt het een belangrijke speler in zaken als houding en stabiliteit, zegt hij. Het punt is dat het doen van een specifieke oefening, zoals deze, niet echt nodig is om je houding te verbeteren. Meestal trekt je lichaam deze spieren automatisch samen om je wervelkolom te beschermen, zegt Crabtree. Plus, als je al bewegingen zoals planken - die veel meer spieren activeren - regelmatig is isoleren een beetje tijdverspilling, zegt hij.

Dus is het de moeite waard om te doen?
Hoewel het misschien geen tonnen vet opblaast of je een instant ballerina-houding geeft, kan maagzuigen je helpen om de juiste manier om te ademen tijdens een training te leren, zegt Crabtree. 'De meeste mensen hebben de neiging om oppervlakkig in te ademen, dus ze profiteren niet volledig van hun ademhalingspotentieel', zegt hij. En als je aan die luchtcapaciteit werkt terwijl je traint, kan dit leiden tot betere prestaties in de sportschool - wat betekent dat je een bloedhete score krijgt, zegt hij. Denk maar aan een extra toning-actie als een bonus.

VERWANT: De gevaren van 'Waist Training'

Hoe u daadwerkelijk platte buikspieren kunt krijgen
Of je nu klaar bent om deze trend aan te pakken of niet, onthoud gewoon dat je een slecht dieet niet kunt wegzuigen, zegt Zeitlin. De eerste stap om kwijlende buikspieren te krijgen, is om je dieet te laden met voedsel dat helpt bij de spijsvertering om overtollige bloat kwijt te raken, zegt ze. Reik naar spinazie en andere donkere bladgroenten (die veelvezel​Griekse yoghurt(wat je een dosis darm-gezonde probiotica geeft), en veel verzadigend volkoren ​Met een all-star dieet en wat kwaliteitbuikspieroefeningen, je bent op weg naar je beste maag ooit.

Alle gifs met dank aan giphy.com