Wie bedriegt meer: ​​vrouwen of mannen?

124548981.jpg


Natuurlijk, het lijkt misschien alsof ontrouw een jongensding is. Maar volgens onderzoek van de Archives of Sexual Behavior maken vrouwen zich ongeveer net zo schuldig aan afdwalen, en in feite bedriegen we meer dan ooit.

Onderzoekers lieten 918 mannen en vrouwen een online vragenlijst invullen over het al dan niet bedriegen van hun partners en waarom ze dat deden. De resultaten:19 procent van de vrouwen gaf toe buiten hun relatie te zijn afgedwaald - dat is een stijging van 5 procentpuntenvan de General Social Survey van de National Science Foundation in 2010. Mannen zijn niet veel beter: 23 procent van hen meldde valsspelen, 4 procent meer dan in 2010.

Hoewel mannen nog steeds sneller zijn dan vrouwen, is het alarmerend om te zien dat deze cijfers voor beide geslachten toenemen. Volgens Sheri Meyers, Psy.D., een huwelijks- en gezinstherapeut en auteur van Chatten of bedriegen: hoe u ontrouw kunt ontdekken, liefde kunt herbouwen en uw relatie affair kunt bewijzen , het zijn niet alleen aantrekkelijke mannen die ons uit onze relaties lokken, maar het is eerder de ontevredenheid over relaties die ons tot afdwalen leidt. Meyers zegt zelfs dat de meest voorkomende redenen voor ontrouw zijn dat je je eenzaam voelt en geen verbinding hebt met je partner; gebrek aan communicatie; liefde en aandachtstekort; verveling; een seksuele ontkoppeling; of gebrek aan intimiteit. (Lees meer overwaarom mannen en vrouwen vals spelen​En het helpt niet dat een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift Hormones and Behavior ontdekte dat bepaalde punten in onze cycli ervoor zorgen dat we nog meer twijfelen aan de kerel met wie we aan het daten zijn - vooral als hij niet overdreven sexy is. In de studie hadden vrouwen significant meer kans om fouten te vinden bij hun partners en zich minder dicht bij hen te voelen tijdens de periode van hoge vruchtbaarheid dan tijdens de periode van lage vruchtbaarheid van hun cycli.

Dus wat moet je doen als (of misschien wanneer) het gras er aan de andere kant groener uitziet? Laat die verleiding erbij rustenmanieren om valsspelen te voorkomen​

foto: iStockphoto / Thinkstock


Meer van WH

De nieuwe overspelige vrouw
One Guy Spills: `` Waarom ik 23 jaar loyaal ben gebleven ''
De nummer 1 manier om een ​​betere relatie op te bouwen