We hebben de nieuwe glutenvrije pizzabodem van Papa John geprobeerd - hier is wat er is gebeurd

Het lijkt erop dat Papa John's trouw blijft aan hun 'betere ingrediënten, betere pizza'-slogan: op 7 augustus lanceerden ze een glutenvrije pizzakorst gemaakt van oude granen zoals amarant en quinoa. Dat is enorm voor glutenvrije mensen, van wie de GF-opties als het gaat om afhalen vaak ernstig beperkt zijn.

Een afbraak van die korst: zoals we al zeiden, het is gemaakt van oude granen inclusief quinoa, sorghum ​teff, en amarant , die van nature glutenvrij zijn enrijk aan eiwitten en vezels​Een kleine kaaspizza met de glutenvrije korst heeft ook 50 calorieën minder dan hun originele kleine kaaspizzakorst. De korst is bedoeld voor mensen die 'glutenbewust' zijn in plaats van mensen met coeliakie of een andere ernstige glutenallergie (volgens hun website kan de pizza tijdens het bereidingsproces vervuild raken).

VERWANT: 15 Vrouwen beschrijven hoe het ECHT leuk is om coeliakie te hebben

Maar een grote vraag blijft: hoe smaakt het? Daarom hebben we besloten om de glutenvrije korst te vergelijken met de gewone korst in een bite-for-bite smaaktest. (Ontdek hoe bottenbouillon u kan helpen af ​​te vallen met de ons bottenbouillondieetWe vergeleken een gewone kaaspizza en een gewone Garden Fresh-pizza met hun glutenvrije tegenhangers. (We hebben met name ook Papa John's geprobeerd speciale knoflooksaus , dat zijn naam absoluut eer aan doet - maar helaas niet glutenvrij is.) We proefden eerst de gewone korst, gaven onze gedachten en gingen toen glutenvrij in.

Het vonnis? Verrassend goed. 'Het ziet er heel triest uit, maar het overtrof mijn verwachtingen', merkte een van ons op (de glutenvrije pizza is merkbaar platter en ziet er minder luchtig uit, vandaar het 'trieste' uiterlijk). En hoewel we behoorlijk verdeeld waren over wie het opnieuw zou bestellen en wie niet, waren we over het algemeen aangenaam verrast. 'Het voelt niet alsof je aan het vreten bent', zei een andere redacteur. Met andere woorden, je kunt een krokantere, lichtere bite verwachten met de glutenvrije korst.

Als je het wilt proberen, kun je momenteel een GF-pizza met twee toppen bestellen voor $ 9,99. En bekijk onze volledige recensie in de video hierboven.