Wat u moet weten over Pilates doen om af te vallen

Groep jonge sportieve mensen in boot vormen fizkesGetty-afbeeldingen

Laten we even echt zijn:Pilatesenkel en alleen lijkt makkelijk - iedereen die ooit een les heeft gevolgd, weet dat al die piepkleine bewegingen eigenlijk pijnlijke AF zijn. Maar dat roept de vraag op: als Pilates zo verdomd moeilijk is, moet het effectief zijn om af te vallen, toch?

Tbh,Pilateskan u zeker helpen calorieën te verbranden (en uiteindelijk af te vallen) - maar de voordelen gaan veel verder dan het laten vallen van kilo's (denk aan: betere houding, verbeterde ademhaling, meer flexibiliteit), en het zou onderdeel moeten zijn van uw normale trainingsschema.

'Pilates moet worden beschouwd als onderdeel van uw zelfzorgroutine', zegt Jacquelyn Brennan , CSCS, Pilates-instructeur en mede-oprichter van het in Chicago gevestigde Pilates + koffie ​'We moeten allemaal onze ruggengraat meer bewegen, onze gewrichten door elk bewegingsbereik bewegen en iedereen moet beter ademen.' En al die gezonde praktijken kunnen tot gewichtsverlies leiden.

Oké, maar welk type Pilates is het beste om af te vallen?

Dus als iemand 'Pilates' noemt, bedoelen ze waarschijnlijk Romana's Pilates, welke functiesoefeningen die Joseph Pilates(de oprichter) ontwikkeld, legt Gabbi Berkow, RD, CPT, een voedingsdeskundige en Pilates-instructeur uit.

Sommige studio's zijn toegewijd aan klassiek of Romana's Pilates (waar Berkow in is getraind), maar er zijn studio's met verschillende Pilates-gebaseerde trainingen, wat betekent dat ze Pilates-geïnspireerde bewegingen gebruiken, maar klassieke Pilates niet volgen tot een T. Sommige Pilates-lessen vinden ook plaats op een mat, terwijl andere op een reformer kunnen plaatsvinden, wat in feite een glijdend platform is.

Hoe dan ook, experts zeggen dat de ene vorm van Pilates niet superieur is aan de andere om kilo's te laten vallen. 'Voor gewichtsverlies denk ik niet dat één type Pilates per se het beste is', zegt Berkow.

Wat jij Doen Wil als het op Pilates en afvallen aankomt, een instructeur zijn die weet wat hij doet, zich inzet voor veilige bewegingen en je zal uitdagen, voegt Berkow eraan toe. “Je wilt er zeker van zijn dat je Pilates-les een training is. Het zouden niet alleen maar een reeks langzame, gemakkelijke rekoefeningen moeten zijn. Pilates moet bijdragen aan je totale dagelijkse calorieverbranding om een ​​verschil te maken in gewichtsverlies, ”zegt ze.

Kun je in vorm komen door Pilates te doen?

Je verlaat de klas niet druipend van het zweet zoals je zou doen na een HIIT-les, maar jij zijn tijdens elke sessie een totale lichaamstraining doen, zegt Berkow. “Ook al richt Pilates zich op de kern, bij elke oefening worden alle spieren in je lichaam gebruikt. Elke beweging werkt kracht, flexibiliteit en mentale controle over je lichaam ”, zegt ze. Dus je antwoord is een volmondig ja, je kunt absoluut in vorm komen met Pilates.

Verwant verhaal

Nog een voordeel: je lichaam versterken door Pilates en het gebruiken als een low-impact workout om je routine af te ronden, kan je risico op blessures verminderen, voegt Brennan eraan toe. Het verbeteren van uw houding, flexibiliteit en bewegingsbereik kan ook dienen als basis voor succes bij andere activiteiten en trainingen.

Uiteindelijk haal je eruit wat je erin stopt. 'In mijn meer dan 10 jaar lesgeven heb ik geleerd dat studenten met een sterke Pilates-beoefening sneller resultaten zien, omdat ze in staat zijn om hun andere trainingen effectiever, ”zegt Brennan. Ze raadt aan Pilates twee tot vier keer per week te doen voor de beste resultaten.

Kan Pilates u helpen buikvet te verliezen?

Als je ooit naar een klas bent geweest, weet je hoe krankzinnig het kernwerk is (serieus, 'Honderden'zijn niet voor bangeriken ... of buikspieren).

Hoewel je vet niet kunt vinden, kan Pilates je helpen te leren hoe je je bekkenbodem en diepe kernspieren goed kunt gebruiken, zegt Brennan. 'Pilates leert je hoe je je spieren op de juiste manier kunt gebruiken, wat zorgt voor meer activering tijdens kernoefeningen en leidt tot een' strakkere buik '', zegt ze.

Probeer deze 12 Pilates-oefeningen:

Om de definitie van de buikspieren te zien, moet je echter het vet verliezen dat bovenop je spieren zit, wat goede voeding vereist, zegt Berkow. Denk aan: een dieet dat rijk is aan heel, vers voedsel en een limiet op te veel bewerkte voedingsmiddelen en snacks.

Hoeveel gewicht kun je verliezen door Pilates te doen?

Eerlijk gezegd houdt gewichtsverlies een heleboel andere factoren in, zoals slaap, levensstijl en eetgewoonten, dus Pilates, hoe goed het ook voelt, is geen wondermiddel. Pilates levert echter veel meer voordelen op dan alleen een lager aantal op een schaal.

Ten eerste is er stressverlichting. Zoals Brennan uitlegt, helpt Pilates je met ademwerk, waardoor diepere buikademhalingen worden aangemoedigd die in schril contrast staan ​​met de oppervlakkige ademhaling die velen van ons op de reg doen. “Een oppervlakkige ademhaling leidt tot verhoogde cortisolspiegels, wat bijdraagt ​​aan gewichtstoename. Je zou kunnen zeggen dat je door pilates en door beter te leren ademen, lagere cortisol- en dus stress-niveaus zou hebben, iets dat je kan helpen om af te vallen ', zegt ze.

Je beter voelen, zowel mentaal als fysiek, zal je ook aanmoedigen om voor je lichaam te zorgen, zegt Berkow - en Pilates kan zeker een belangrijk onderdeel zijn van een algemeen doel om af te vallen.