Wat te doen voor en na een Brazilian Wax, zodat je huid niet in paniek raakt

braziliaanse wax Shutterstock

Je eerste krijgenBraziliaanse waxwas waarschijnlijk zenuwslopender dan het vegen van je v-kaart - en een stuk pijnlijker. Maar het hoeft niet zo te zijn. Voer deze stappen uit om ervoor te zorgen dat uw tere, donsachtige huid niet elke keer rood en boos op u wordt.

VOOR EEN BRAZILIAANSE WAS
Kies je gif. Er zijn in wezen drie verschillende soorten was: strip, hard en elastisch, zegt Noemi Grupenmager, oprichter en CEO van Uni K Wax Center , een bekroonde waxsalon met locaties in New York, New Jersey en Florida. Strip wax (de wax zit letterlijk op repen stof) duurt vaak lang en kan de huid plakkerig maken. Ondertussen kan harde was breken en barsten, waardoor het moeilijk te verwijderen is. Elastische wax - die wordt gebruikt bij Uni K - is aanzienlijk minder pijnlijk (geloof ons maar!). Dat komt omdat het uitrekt om haar te verwijderen en minder trekken veroorzaakt. Bel uw harssalon voordat u een afspraak maakt om erachter te komen wat ze gebruiken.

Laat je haar groeien. Je krijgt de beste resultaten als je daar beneden ongeveer een kwart centimeter groei hebt, zegt Grupenmager. Afhankelijk van hoe snel je haar ontspruit, moet je tussen Brazilianen mogelijk een tot drie weken wachten.via GIPHY

VERWANT:6 vrouwen (en één man!) Delen hun Bikini Wax Horror Stories

Stop met schrobben. Het wordt aanbevolen om te stoppen exfoliëren minimaal twee dagen voor je afspraak, zegt Grupenmager. Vochtinbrengen en een warme douche nemen (het zal helpen om de haarzakjes open te maken) voorafgaand aan de afspraak kan echter nuttig zijn.

Comfort is de sleutel. Dit is niet het moment om die kanten string te dragen. Blijf bij losse, comfortabele kleding die niet bijdraagt ​​aan de irritatie (hallo,oma slipje​

Sla het pre-Braziliaanse happy hour over. Een cocktail helpt je helemaal te ontspannen voordat je gewaxt wordt, toch? Um Nee. Vooraf opeten is geen goed idee, zegt Grupenmager. Door te drinken worden de poriën vernauwd, waardoor het verwijderen van het haar moeilijker (en pijnlijker) wordt.

via GIPHY

Vertel uw waxer over eventuele medicijnen die u gebruikt. Laat haar weten of u allergieën heeft of aan heeft Accutane of Retin-A, die je allemaal veel vatbaarder kunnen maken voor irritatie, zegt Grupenmager.

GERELATEERD: 4 leuke manieren om je schaamhaar te stylen

NA EEN WAX
Ga niet naar de sportschool. Grupenmager raadt af om direct na het harsen te trainen. De wrijving en het zweet kunnen de huid irriteren, die na de behandeling gevoeliger is. Ze stelt voor om 24 uur te wachten tot je volgende training.

via GIPHY

Voorkom ingegroeide haartjes. Scrubben enhydraterendzijn gegarandeerde manieren om te voorkomeningegroeide haartjes, zegt Grupenmager. Je kunt ook een koud kompres aanbrengen (bij Uni K brengen waxers een cold pack aan op het gebied, waardoor de poriën snel worden gesloten om te voorkomen dat bacteriën het haarzakje binnendringen, zegt Grupenmager).

Gooi met je scheermes. Door te harsen groeit het haar lichter, zachter en dunner terug, zegt Grupenmager. Als u er zeker van wilt zijn dat uw vrouwelijke lichaamsdelen zo glad mogelijk zijn, raadt Grupenmager u aan om regelmatig in de was te worden gezet in plaats van te scheren.

Gifs met dank aan giphy.com

Deze inhoud is gemaakt en onderhouden door een derde partij en op deze pagina geïmporteerd om gebruikers te helpen hun e-mailadressen op te geven. Mogelijk vindt u meer informatie over deze en soortgelijke inhoud op piano.io