Wat is het metabolische resetdieet en kan het u helpen om af te vallen?

metabolisch reset-dieet Getty-afbeeldingen

Persoonlijk zou ik voor veel dingen een resetknop kunnen gebruiken: zoals voor die tijd heb ik gehakt alle van mijn haar af, of voor de huiveringwekkende galajurk die ik ongeveer droeg u hoeft het niet te weten

Iets anders dat mensen vaak wensen dat er een resetknop voor is: hun metabolisme. Dat is waarom het metabolische reset-dieet- gepopulariseerd door voormalig NFL-speler Steve Weatherford - is zo verdomd aantrekkelijk. (Heb je Steve ook gezien? Hij is eigenlijk een echte Captain America.)

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Steve Weatherford (@ weatherford5)Steve's plan beweert dat iedereen zijn metabolisme kan resetten om resultaten te zien, en dat van hemwebsitegebruikt een aantal behoorlijk intense bijvoeglijke naamwoorden - 'panklaar maken', 'versnipperen', 'ontgiften' - om de effectiviteit van het plan echt naar huis te brengen. Sterker nog: het dieet belooft al na slechts 30 dagen uitgebreide resultaten te onthullen - alles van gewichtsverlies en een verbeterde darmgezondheid tot grotere spieren.

Maar voordat u uw creditcard tevoorschijn haalt, laten we dit hele metabolische reset-dieet eens nader bekijken; Ik vroeg het Brigitte Zeitlin, R.D., eigenaar van BZ Voeding om mee te denken over dit wonderdieet en of het u daadwerkelijk kan helpen om af te vallen.

Begin bij het begin: wat is het metabole reset-dieet eigenlijk?

Er zijn verschillende versies van het metabole resetplan (dus het plan van Steve is niet het enige), maar ze promoten allemaal het idee dat je je metabolisme kunt misleiden om te versnellen (oftewel meer calorieën verbranden).

'Het voedingspatroon varieert van plan tot plan, maar ze beperken allemaal je calorie-inname - je volle granen, zuivelproducten en fruit - en zijn gericht op het verhogen van je eiwitinname', legt Zeitlin uit. 'Het dieet duurt ongeveer één tot twee maanden, afhankelijk van het plan, en kondigt ernstig gewichtsverlies aan.'

Het plan van Steve biedt bijvoorbeeld: een specifiek voedingsplan dat richt zich op carb cycling (op een dag koolhydraten stimuleren, anderen beperken), een dagelijks trainingsschema van slechts 10 minuten HIIT-training per dag en een aanvullend regime om te volgen.

Klinkt interessant; hoe werkt de metabole reset?

Het dieet richt zich op het veranderen van uw, of de snelheid waarmee uw lichaam het voedsel dat u eet, afbreekt en omzet in energie. Snellere metabolismen verbranden natuurlijk meer calorieën dan langzamere.

Als je is verteld dat je een langzame stofwisseling hebt, kan het versnellen van dingen een gemakkelijke manier lijken om meer calorieën te verbranden. Maar Zeitlin zegt dat de snelheid van je metabolisme meer te maken heeft met genetica en fysieke activiteit dan met iets anders.

“De mythe van het metabolische reset-dieet is dat je metabolisme dat nodig heeft - of zelfs kan be - reset, ”legt ze uit. 'Er is geen onderzoek dat aangeeft dat ons lichaam ons metabolisme moet 'resetten' om efficiënter calorieën te verbranden, of enig onderzoek dat aangeeft dat het 'resetten' van je metabolisme ervoor zorgt dat het op de lange termijn sneller blijft werken.'

Oké, maar zal ik afvallen met het metabolische reset-dieet?

Zeitlin geeft toe dat het plan mei u helpen om af te vallen, hoewel het niet het soort gewichtsverlies is waarnaar u op zoek bent (d.w.z. langdurig). Het dieet is bedoeld voor een maand of twee, dus de ingrijpende veranderingen in levensstijl - en de resultaten daarvan - zijn niet duurzaam.

'Wat meestal gebeurt met deze overdreven beperkende rage-diëten, is dat je snel afvalt, omdat je drastisch voedselgroepen en calorieën schrapt, om later weer op gewicht te komen als je weer normaal begint te eten', zegt ze. 'En normaal gesproken krijg je meer terug dan je aanvankelijk verloor.'

Met andere woorden, als u op zoek bent naar een snelle oplossing voor gewichtsverlies, kan het metabolische resetdieet resultaten opleveren - maar alleen op korte termijn; beperkende diëten zoals deze zijn op de lange termijn zelden houdbaar.

Yikes, is het dieet zelfs veilig?

Hoewel er geen bewijs is dat de theorie van een metabolische 'reset' niet ondersteunt, kan het zijn dat je daar nog steeds naar kijktvoor-en-na foto'svan Steve (zie ze hieronder) en erover nadenken om zijn dieet eens te proberen. Zolang je minstens 1.200 calorieën per dag consumeert uit hele voedingsmiddelen, zegt Zeitlin, is het dieet technisch gezien misschien niet zo onveilig , maar het is nog steeds niet uw beste optie.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Steve Weatherford (@ weatherford5)

“Niemand is een goede kandidaat voor een restrictief dieet. Het gezonde deel van afvallen is dat je het lang vol kunt houden ”, zegt Zeitlin. 'Dat is waar de gezondheidsvoordelen vandaan komen: een aanhoudend gezond gewicht.'

Wat moet ik in plaats daarvan proberen om de stofwisseling te versnellen?

In plaats van te lijden onder de bijwerkingen van een ontberingsdieet - niemand houdt ervan om de hele tijd prikkelbaar en hongerig te zijn - zijn er gemakkelijkere en gezondere manieren om je metabolisme daadwerkelijk te versnellen (zonder een totale revisie), zegt Zeitlin. 'Jij kanverhoog uw lichamelijke activiteit, eet ontbijt en sla geen maaltijden over, zorg voor voldoende slaap en verhoog uw waterinname ”, adviseert ze.

Door je te concentreren op die (heel gemakkelijke, absoluut uitvoerbare) tips om de stofwisseling te versnellen, kun je ook langetermijngewoonten opzetten voor betere, duurzamere resultaten. “Het vullen van [uw] maaltijden met fruit, groenten, volle granen en magere eiwitten (en minder geraffineerde suiker en bewerkte voedingsmiddelen) zal uw spel van gewichtsverlies een boost geven, zonder dat overdreven beperkingen vereist zijn. Het gewicht zal langzamer afnemen, maar het blijft eraf: de echte overwinning! '