Wat is het beste kapsel voor krullend haar?

vragen over krullend haar beantwoord Shutterstock

Ligt het aan ons, of heeft curls onlangs een nieuw PR-team aangenomen? Ze zijn ineens overal, van rode loper tot sociale media tot ... de persoon die naast je zit (kijk nu niet!). En het is een serieus welkome verandering. Lange tijd werd het dragen van je haar natuurlijk gekruld gemeden (er waren zelfs boeken die beweerden dat spiralen er rommelig en onprofessioneel uitzagen, wat vreselijk en niet waar is). Het is een van de redenen waarom veel volwassen vrouwen nu pas voor het eerst met krullen te maken hebben, nadat ze het grootste deel van hun leven hebben besteed aan het gladstrijken van elke sectie.

Een andere groep werd op een dag gewoon wakker met kruller haar. 'Hoewel steil haar een recessief gen is, is krullen dominant - maar het moet worden geactiveerd', legt Melissa Piliang, M.D., uit.dermatoloogbij Cleveland Clinic gespecialiseerd in haar. 'Hormonen kunnen dat gen inschakelen.' Elke keer dat je een nieuwe combinatie of verhouding van hormonen introduceert (van puberteit, zwangerschap, anticonceptie), bestaat de kans dat dit gen voor krullend haar oplicht en het overneemt. Zelfs medische aandoeningen die hormonen beïnvloeden, zoals schildklieraandoeningen en polycysteus ovariumsyndroom, kunnen het haar golvend maken. Idem voor chemotherapie, die bestaande haarzakjes kan vernietigen en krullen kan activeren.

VERWANT: 15 SCHITTERENDE vrouwen pronken met hun trots op krullend haar

Wat uw reden ook is om een ​​curlcursus voor beginners nodig te hebben, zoek niet verder. We hebben de beste haarprofessionals van het land ondervraagd voor de gekrulde Q's die ze het meest worden gevraagd. Hun A's - en het recept voor je eigen prachtige krullen - zijn hier.Wat is 'co-washing' - en moet u dat doen?

vragen over krullend haar beantwoord Ryan Olszewski

Co-washing betekent het haar reinigen met een formule die meestal is conditioner en zeer weinig oppervlakteactieve stoffen, waardoor het haar gehydrateerd blijft, zegt Kim Kimble, haarstylist en eigenaar van de gelijknamige salon in Los Angeles. 'Krullen zijn droger dan rechte strengen omdat oliën niet zo gemakkelijk door de spiraalvormige schacht kunnen gaan', zegt Kimble. Maar aangezien co-wasbeurten de hoofdhuid niet grondig reinigen, raadt ze aan om deze af te wisselen met een zachte, sulfaatvrije shampoo.

Proberen: L 'Oreal Paris EverCurl Reinigingsbalsem, amazon.com ​Moroccanoil Curl Enhancing Shampoo, amazon.com

VERWANT: 5 Celebrity Bangs-transformaties die u moet zien - en hoe u ze kunt verwijderen

Welke Curl-producten moet u gebruiken - en wanneer?

vragen over krullend haar beantwoord Ryan Olszewski

Twee stappen, zegt Tommy Buckett, Garnier-haarstylist bij de Serge Normant in de John Frieda-salon in New York City: aangezien krullen van nature droog zijn, moet je ze eerst hydrateren met een met olie doordrenkte krulcrème, die kan worden gebruikt op vochtig of droog haar— of beide (de laatste omdat het werkt als een styling- en afwerkingsproduct). Als je dan wilt dat je krullen op hun plaats blijven en er een klein lijfje in zit, voeg dan een romige mousse toe aan vochtig haar. 'Je wilt nooit een krulproduct aanbrengen op haar dat super nat is, omdat het water de formule zal verdunnen en de voordelen teniet zal doen', zegt Buckett.

Proberen: Joico Curl Controlling Anti-Frizz Styler, amazon.com ​Pantene Pro-V Curl Defining Mousse, amazon.com

Hoe gebruik je eigenlijk een diffuser?

vragen over krullend haar beantwoord Shutterstock

Doorgaans worden diffusers voor twee dingen gebruikt: het droogproces versnellen als je geen tijd hebt om aan de lucht te drogen, of volume toevoegen, zegt Nunzio Saviano, haarstylist en eigenaar van de Nunzio Saviano-salon in NYC. Voor de eerste houdt u de diffuser boven uw hoofd en richt u deze recht naar beneden. Anders 'laat de diffuser je haar er echt uitzienkroezend', zegt Saviano. Het enige nadeel? Hoewel dit in een recordtijd soepele krullen creëert, krijg je niet veel body. Daarvoor zegt Saviano dat je je hoofd ondersteboven moet draaien en 'de diffuser in een cirkelvormige beweging rond je hoofd moet bewegen', waarbij je het mondstuk enkele centimeters van je haar moet houden en, om kroezen te minimaliseren, het in de richting van je uiteinden moet richten. Dit geeft je lift en volume bij de kruin, waardoor krullen niet plat vallen.

VERWANT: Hoe u ervoor kunt zorgen dat uw haar niet dunner wordt

Wat als u wakker wilt worden en wilt gaan?

vragen over krullend haar beantwoord Ryan Olszewski

Voordat je naar bed gaat, 'style je je haar in een vlecht terwijl het nat of vochtig is', adviseert Jon Reyman, haarstylist en eigenaar van de Spoke & Weal-salons in NYC, L.A. en San Francisco. Gebruik 's ochtends je vingers om een ​​leave-in conditioner door je krullen te smeren voor een een-tweetje van vocht en glans. Maar wees ook niet gek als je wat vaagheid opmerkt, zegt Reyman: 'Frizz kan nu cool zijn!'

Proberen: Dove Quench Absolute Leave-In Detangler, amazon.com

Probeer dit eenvoudige gevlochten kapsel:

Is er een kapsel dat u zou moeten krijgen om uw krullen te verbeteren?

vragen over krullend haar beantwoord Shutterstock

Draag je natuurlijke krullen naar de salon en vraag om 'inkepingen', waarbij de stylist losmaakt door de binnenkant van je haar af te knippen, suggereert Amber Maynard, meester-haarstylist bij de Nine Zero One salon in LA. kan bounce voorkomen. Vermijd laagjes ten noorden van de kin, wat kan leiden tot een ongewenste ronde vorm (tenzij je natuurlijk op zoek bent, in welk geval geweldig). En vraag jestilistvoor een gratis retouchering vier dagen na het snijden (iets wat Maynard altijd aanbiedt). Uw kapper kan wijzigingen aanbrengen op basis van hoe u uw haar uiteindelijk zelf gaat stylen, aangezien de meesten van ons geen haarprofessional in de badkamer hebben.

Wat als u uw natuurlijk strakke krullen golvend wilt dragen?

vragen over krullend haar beantwoord Ryan Olszewski

Verdeel in secties een zachte krulcrème door stukken haar van 7,5 cm, strijk glad en ontwart met een fijne kam. Dit zorgt voor een 'consistent, golvend patroon', zegt Wes Sharpton, hoofdkapper bij Hairstory Studio in NYC. Draai vervolgens elk deel van het haar losjes rond twee of drie vingers, zodat de nieuwe vorm intact blijft wanneer deze wordt verwijderd. Een keer aan de lucht gedroogd , verwissel het haar met je vingers voor losse golven.

Proberen: Garnier Fructis Curl Stretch Losmakende Pudding, amazon.com