Wat is dat op je gezicht?

Lip, wang, kapsel, huid, kin, voorhoofd, schouder, wenkbrauw, wimper, gewricht,

Vervelende bultjes en vlekken die onaangekondigd op je huid verschijnen, zijn niet altijd gerelateerd aan uitbraken. We vroegen het aan dermatologen Gary Goldenberg , M.D., medisch directeur van Mount Sinai Dermatology Faculty Practice, en Rachael Eckel, M.D., van Het Skin Health Institute , welke andere veelvoorkomende huidschuldigen kunnen opduiken. Ze hebben ook verteld hoe u ze het beste kunt behandelen, zodat u in de nabije toekomst een heldere teint kunt claimen.

Rosacea Lip, Wang, Huid, Kin, Voorhoofd, Wenkbrauw, Wimper, Kaak, Orgel, Schoonheid, Amerikaanse Academie voor Dermatologie

Vaak aangezien voor acne,rosaceais een chronische uitslag die resulteert in rode, koepelvormige vlekken als gevolg van overmatige talgproductie. Er kunnen ook plekken met roodheid, schilfering en zwelling zijn. 'Blootstelling aan de zon, stress, rode wijn, gekruid voedsel en hete baden zijn allemaal veelvoorkomende oorzaken van rosacea', zegt Eckel. 'Beperk deze triggers en draag dagelijks SPF 30.' Als de toestand verslechtert, zal een dermatoloog het behandelen met actuele crèmes of orale antibiotica. V-beam laser en fototherapie kunnen roodheid, gebroken haarvaten die vaak het gevolg zijn van rosacea, en de hobbelige puisten snel verbeteren, zegt Goldenberg.

Sebaceuze hyperplasie Bruin, Huid, Wimper, Wenkbrauw, Iris, Orgel, Fotografie, Spier, Tinten en tinten, Schoonheid, Amerikaanse Academie voor Dermatologie

Deze moeilijk uit te spreken term beschrijft een vergrote olieklier die zich gewoonlijk op het voorhoofd of de wangen vormt bij vette huidtypes. Kleur varieert van je eigen huidskleur tot een meer gele tint. En je ziet misschien een enkele hobbel of een brigade van hen, maar je zult altijd een verzonken kern opmerken. Afschilfering en oliebeheersende producten kunnen de hobbels helpen minimaliseren, enretinol-productenzal ze helpen weg te gaan. Een dermatoloog kan ze snel en gemakkelijk ontploffen met een proces dat elektrodesiccatie wordt genoemd, dat een stroom gebruikt om huidgroei veilig te verwijderen, zegt Eckel.duizenden Huid, Orgel, Close-up, Perzik, Beige, Tan, Fotografie, Litteken, Vlees, Shutterstock

Deze parelwitte kleine, harde cysten ontkiemen vaak rond de oogleden en wangen en bevatten keratine (huideiwit). Het is erg verleidelijk om ze te willen laten knallen, maar niet - ze worden niet vrijgegeven, en je loopt alleen het risico om littekens te krijgen en ze erger te maken. 'Milia verdwijnt vaak vanzelf binnen een paar maanden, en je kunt het proces versnellen door retinoïde crème te gebruiken', zegt Eckel. Warme kompressen kunnen ook helpen, zegt Goldenberg. Als u wilt dat de millia sneller gaat, kan uw dermatoloog ze op kantoor in een handomdraai verwijderen met een hulpmiddel zoals een comedo-extractor of een steriel mes.

Huidtags Bruin, Huid, Orgel, Tan, Close-up, Reekalf, Beige, Perzik, Parasiet, Rimpel, Shutterstock

Nubby kleine gezwellen van de huid staan ​​bekend alshuidtags, en ze worden vaak gezien op het gezicht, de nek, de oksels, de lies en onder de borsten. Hoewel ze volkomen ongevaarlijk zijn, vinden veel mensen ze vervelend - en ze kunnen zich vermenigvuldigen met de leeftijd. Tags komen het vaakst voor in huidplooien als gevolg van schuren en irritatie van de huid die tegen elkaar wrijft, dus zorg ervoor dat dit niet het geval is met iets dat je misschien draagt. Goldenberg waarschuwt dat het onveilig is om zelf skin-tags te verwijderen; ga naar een dermatoloog die ze snel zal invriezen met vloeibare stikstof of ze zal dichtschroeien met warmte.

Eczeem Rood, Sinaasappel, Perzik, Kleurrijkheid, Close-up, Coquelicot, Vlees, Shutterstock

Een op de vijf mensen heeft te maken met de rode, jeukende en droge huidaandoening die bekend staat alseczeemop een bepaald punt in hun leven. Om eczeem te kalmeren, vermijd irriterende zeep, gebruik zachte geurvrije huidverzorgingsproducten en hydrateer diep en regelmatig, adviseert Eckel. Als het een geavanceerder geval wordt met knapperige schubben, pijnlijke scheuren of blaren die vloeistof lekken, raadpleeg dan een dermatoloog. Mogelijk krijgt u een corticosteroïde voorgeschreven om ontstekingen of antibiotica te verminderen als het gebied is geïnfecteerd. Antihistaminica en lichttherapie kunnen ook in ernstige gevallen verlichting bieden.

Melasma donkere plekken Amerikaanse Academie voor Dermatologie

Melasma komt veel vaker voor bij vrouwen omdat het verband houdt met hogere oestrogeenspiegels die verband houden met de pil en de zwangerschap, omdat de huid donkerder wordt op plekken die aan de zon zijn blootgesteld, zoals het voorhoofd, de wangen en de bovenlip. 'Het vermijden van de zon en dagelijkse bescherming tegen de zon zijn de belangrijkste dingen die je kunt doen', zegt Goldenberg. Soms lost melasma zichzelf op, maar zo niet, dan is laserresurfacing zoals bij de Fraxel Dual-laser een van de meest voorkomende behandelingsopties op het kantoor van de dermatoloog; u heeft waarschijnlijk meerdere sessies nodig om de beste resultaten te zien.