Waarom ZUIGEN vrouwen om vrienden te zijn met voordelen?

bad-fwb.jpg Shutterstock

FWB is in theorie zo'n goed idee: jullie krijgen allebei seks, en jullie hebben geen van beiden te maken met de toewijding (en laten we eerlijk zijn: soms stress) die gepaard gaat met het hebben van een relatie. Je zegt tegen jezelf dat hij aantrekkelijk genoeg is voor een paar broodjes in het hooi, maar je weet dat hij het niet waard is om uit te slapen ... in ieder geval in het begin. Maar al snel merk je dat je op spelden en naalden wacht tot hij je terug sms't - of erger nog, wachtend op een vervallen bank bij het huis van zijn vriend terwijl hij zijn bandoefening afmaakt. Waarom gebeurt dit keer op keer? Hoe komt het dat vrouwen zo monumentaal slecht zijn in het zijn van vrienden met voordelen?

Onze hormonen maken ons vuil
Ik heb ooit een afspraak gemaakt met deze man die ik ben wist was een totale d-bag vanaf de eerste keer dat we vrijen: hij stopte eigenlijk halverwege de kus om me te vragen wat mijn SAT-score was (en dit was een goede 10 jaar nadat ik de middelbare school had afgerond). Ik wist dat ik niet van plan was om met hem te daten, maar ik had een breuk en had afleiding nodig. Maar zodra we samen sliepen, merkte ik dat ik wachtte op telefoontjes van hem en een litanie van afschuwelijke gedragingen moest verdragen: van me vragen om voor mijn ijsthee te betalen tijdens een lunch als ik niet aan het eten was tot het nemen van ik op een 'date' bij 24 Hour Fitness. Ik geloof dat ik daarvoor het hormoon oxytocine te danken heb. Het wordt vrijgegeven nadat we seks hebben gehad, en het geeft ons een gevoel van verbondenheid met onze partner en zorgt ervoor dat we ze gunstiger beoordelen dan ze waarschijnlijk verdienen om bekeken te worden.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Andrea Roa Bautista (@urbayb)VERWANT: 5 hormonen die elke maand met je knoeien

We negeren duidelijke rode vlaggen
Vaak is het duidelijk dat we gewoon afscheid moeten nemen van een man, maar goede seks en onverklaarbare emotionele gehechtheid kunnen oogkleppen zijn als het gaat om tekenen dat het tijd is om sayonara te zeggen. Een vriend vertelde me dat terwijl ze contact had met een man, hij de naam van zijn ex riep, voor wie hij duidelijk had gemaakt dat hij nog steeds gevoelens had. Ze wist dat dit zijn verwrongen manier was om ervoor te zorgen dat ze niet het verkeerde idee kreeg van wat ze aan het doen waren. Dus ze zorgde ervoor dat ze hem strafte voor dit aanstootgevende gedrag door ... eh ... uren later die avond met hem over zijn ex te praten.

We kiezen jongens met wie we niet eens een goed gevoel hebben om mee te slapen
De catch-22 van het vinden van een geschikte FWB is dat je iemand moet kiezen die je niet leuk genoeg vindt om echt te daten ... maar als je niet met hem zou daten, zul je waarschijnlijk spijt krijgen van het slapen met hem. Een andere vriend van mij die jong trouwde en toen ging scheiden, besloot dat ze een kerel nodig had om haar af te leiden terwijl ze het door een echt moeilijke periode heen had gehaald. Ze sliep uiteindelijk met een medestudent in een van haar collegeklassen (ze was rond deze tijd ook weer naar school gegaan). Hij was in ieder geval goed bedeeld (ze verwees naar hem door zijn penisgrootte, 'Negen').

Op een middag vroeg Nine om hulp met zijn Engelse krant, en mijn vriend zei hem dat hij een paar citaten uit een artikel moest halen terwijl ze onder de douche stond. Ze kwam uit de douche en hij had het artikel in zijn hand en vertelde haar dat hij 'het artikel twee keer had gelezen' en dat er geen van die, 'Whaddyacallem, citaat-dingetjes waren. Zoals de twee rijen bovenaan. ' Geschokt dat ze had geslapen met een man met wie ze nooit een gesprek kon voeren, maakte ze nog een laatste rit op Negen voordat ze een einde maakte aan de dingen. Een paar maanden later kwam hij in haar werk en vroeg of ze nooit met hem uit was gegaan, want hij was echt stom en zij was heel slim. Nadat ze hem ja had gezegd (zo beleefd mogelijk), was zijn volgende Facebook-bericht: 'Ik moet naar Oz en een brein voor me halen.' Misschien kan hij, terwijl hij daar is, de grote en machtige Oz vragen om de wijsheid aan alle vrouwen te schenken om te weten dat vrienden met voordelen vaker wel dan niet in verplichtingen met bagage veranderen.

VERWANT: Wat zijn favoriete sekspositie over hem zegt

... Maar om onze beslissingen te rechtvaardigen, laten we ze soms onze vriendjes zijn!
Het hele doel van een vriend met voordelen is dat we in onze seksuele behoeften kunnen voorzien zonder dat we ons zorgen hoeven te maken over het voorstellen van iemand aan onze ouders die zich identificeert als een 'freegan' - maar soms, waarschijnlijk alleen om te bewijzen dat we onze tijd niet hebben 'verspild' op de man in kwestie slagen we erin om onszelf ervan te overtuigen dat echt werk echt vriendjesmateriaal is. Ik heb een vriendin van een actrice die contact heeft gemaakt met een jongen, om er vervolgens achter te komen dat hij haar in zijn korte film had gecast - maar niet als zijn liefdesbelang (hij had voor die rol een ander meisje uitgekozen). Hierdoor afgeschrikt, maakte ze een einde aan de dingen met hem. Maar een week later werd hij dronken en vroeg haar om zijn vriendin te zijn. Ze dateerden zes jaar. Zijn naam staat nog steeds op haar autoregistratie.

VERWANT: Deze 8 vrouwen hebben hun giftige relatie verlaten - en zijn nu gelukkiger dan ooit