Waarom zijn mensen geestelijk in een relatie? Dit is wat experts zeggen

vrouw met behulp van mobiele telefoon in bed Enes EvrenGetty-afbeeldingen

Hier is een scenario: je praat een tijdje met iemand, ze lijken super in je geïnteresseerd en dan * poef * komt de communicatie tot stilstand. Als jeooit ghostedeerder, dan ben je waarschijnlijk bekend met die play-by-play.

Volgens een studie uit 2018 van Journal of Social and Personal Relationships van de 1.300 ondervraagde mensen was een kwart van hen door een partner gefilmd. En een vijfde meldde dat ze zelf iemand ghostden.

Hoewel de term ghosting klinkt als een onschuldige grap die je op Halloween speelt, kan de handeling zelf super kwetsend zijn. 'Je hebt communicatie tot stand gebracht, je hebt een goede verstandhouding opgebouwd, regelmatige contactlijnen, en plotseling gaat die persoon gewoon weg en heb je geen manier om contact met hem op te nemen', legt uit Natalie Jones, PsyD ​'In feite heeft die persoon alle kaarten in termen van communicatielijnen,' voegt ze eraan toe. En dat kan ervoor zorgen dat u zich genegeerd, ondergewaardeerd en gewoon waardeloos voelt.Dus waarom spoken mensen? Hoe ingewikkeld kan het tenslotte zijn om te sms'en: 'Ik denk dat je een geweldig persoon bent, maar TBH, ik denk niet dat we compatibel zijn omdat [voeg hier waarheidsgetrouwe of onzin * t reden in]? ' Dat is alles wat u hoeft te doen om dingen te beëindigen zonder volledig te verdwijnen. En toch zullen zoveel mensen ervoor kiezen om je in plaats daarvan te laten hangen.

Volgens Jones heeft iemands reden om je te ghosten waarschijnlijk helemaal niets met jou te maken. In plaats daarvan legt ze uit dat het vaak een teken is van hun eigen emotionele onvolwassenheid, gehechtheidsproblemen en meer. Lees verder om te zien waarom uw laatste S.O. heeft misschien een verdwijntruc uitgehaald.

1. Ze zijn bij iemand anders.

  Het is een moeilijke pil om te slikken, maar de persoon die je ghostde, heeft misschien andere mensen gezien op hetzelfde moment dat ze jou zagen. En als het serieus begon te worden - zij voelde dat je toewijding wilde of er was een terugkerende ruzie over het ontmoeten van elkaars vrienden - ze vielen terug en gingen naar de volgende persoon, legt Jones uit. Hard, maar helaas ook waar.

  2. Ze zijn emotioneel onvolwassen.

   Ook bekend als ze zijn een slechte communicator. 'Deze persoon heeft absoluut beloftes gedaan die ze niet konden nakomen', legt Jones uit. Misschien zeiden ze dat ze dat zouden doen liefde om met je op reis te gaan en toen vlok. Emotioneel onvolwassen zijn heeft alles te maken deze inconsistenties tussen wat ze zeggen en wat ze doen, voegt de expert toe. Het is deze inconsistentie die meestal de leiding neemt wanneer ze je ghosting nadat ze al zeiden dat ze klaar waren om te settelen. *schudt hoofd*

   Verwant verhaal

   3. Ze zijn niet geïnteresseerd om zich aan te committeren u

   Soms duurt het een paar dagen of een paar om iemand te lezen, en wanneer een jongen of meisje al vroeg besluit dat ze je gewoon niet zo leuk vinden, kunnen ze verdwijnen. Zijn manier van denken zou kunnen zijn dat hij je geen uitleg verschuldigd is, omdat je niet lang genoeg met elkaars gevoelens had gerommeld om er echt een te rechtvaardigen. Of het kan zijn dat ze denkt dat ze je niet wat kan geven jij bent met name op zoek naar (lees: een langdurige relatie.). 'Het is de rol waar ze bang voor zijn. Ze hebben het gevoel dat ze niet kunnen voldoen aan de verwachting om die relatie met jou te vervullen ', zegt Jones. En in dat geval wil je ze toch niet.

   4. Ze maken iets persoonlijks mee.

   Dit is een af ​​en toe gerechtvaardigde reden om iemand te ghosten (IMO!) - en een waarvan ik denk dat je er vanaf kunt stuiteren. Laten we zeggen dat je net met iemand bent gaan praten en hun goede vriend sterft, en ze weten niet hoe ze dit allemaal op een nieuw iemand kunnen overbrengen. Die situatie zou eentweede kans​

   Er moet gewoon 'een solide bewijs zijn dat ze het werk hebben gedaan, of dat ze de tijd hebben genomen om daadwerkelijk te veranderen en door te werken, wat het probleem ook was', zegt Jones. En jij (de persoon die gefilmd was!) Zou ze echt moeten vergeven. Anders kom je weer bij elkaar en elke keer dat je ruzie hebt, komt de ghosting weer naar boven. En dat zal niemand leuk vinden.

   5. Ze hebben te maken met angstgevoelens.

   Gegeneraliseerde angst komt vaak voort uit angsten, waaronder verlating of niet perfect zijn, die gemakkelijk in iemands relatie kunnen sijpelen. En omdat de persoon angstig is in de liefde, kan het erg moeilijk zijn om een ​​relatie aan te gaan of zich op hun gemak te voelen in een relatie, zegt Jones. Ze kunnen zelfs dingen doen om zichzelf te saboteren (denk aan: ghosting).

   6. Er is een veiligheidsprobleem in de relatie.

   Laten we eerlijk zijn: soms kan iemand spoken omdat ze het gevoel hebben dat ze geen andere keus hebben. (Trouwens, het zijn niet alleen vrouwen die zich onveilig voelen in relaties: 49 procent van de mannen heeft minstens één psychologisch agressief gedrag van een intieme partner ervaren en vier van de 10 mannen hebben minstens één vorm van dwangcontrole door een intieme partner ervaren in hun relatie. levensduur, volgens de Nationale coalitie tegen huiselijk geweld. ) 'Soms is de enige manier om weg te lopen van een giftige relatie door gewoon te verdwijnen', zegt Jones.

   7. Ze willen niet te gehecht raken.

   Misschien is de persoon die je ziet veel verhuisd als kind of is hij opgegroeid in een chaotische gezinsomgeving waar mensen altijd in en uit hun leven liepen. Jones ziet deze ervaringen van vroege adolescenten vaak terugkomen in huidige relaties. 'Ze leerden al heel vroeg dat mensen, plaatsen en dingen niet stabiel waren', legt Jones uit. En als veiligheidsmechanisme proberen ze niet te emotioneel gehecht te raken aan een persoon, plaats of ding (zie, niet jouw schuld!).

   Verwant verhaal

   8. Ze hebben van je gekregen wat ze wilden.

   Ik vrees dat dit heel gewoon is. 'Mensen gebruiken mensen', zegt Jones. Dat kan financieel, seksueel of op de werkvloer betekenen. Zodra ze het gevoel hebben dat ze hebben bereikt wat ze wilden bereiken, zullen ze verdwijnen. En de waarheid is: 'Ze waren nooit echt geïnteresseerd in een relatie met jou. Je werd benaderd onder het mom dat ze dat waren ', legt Jones uit.

   Het komt neer op: Als iemand je spoken, kan daar een goede reden voor zijn. Maar het kan ook een teken zijn dat ze niet klaar zijn voor een relatie, in welk geval je ook geen tijd aan hen moet verspillen.