Waarom jongens die heel veel selfies nemen, u zorgen moeten maken

guy-selfies.jpg Shutterstock

Er is geen raketwetenschapper voor nodig om te bepalen of de man met wie je aan het daten bent helemaal vol van zichzelf is. Maar is hij een volwaardige narcist of zelfs een psychopaat? Als u geen psycholoog bent, kan dat zo zijn veel lastiger te ontcijferen. Uit een nieuwe studie blijkt echter dat het aantal selfies dat hij maakt en zijn gewoonten voor het bewerken van selfie-foto's daadwerkelijk kunnen aangeven of hij een van die enge persoonlijkheidstypes heeft.

Voor de studie, gepubliceerd in het tijdschrift Persoonlijkheid en individuele verschillen , haalden onderzoekers gegevens over 800 mannen in de leeftijd van 18 tot 40 jaar uit een enquête van een onderzoekssoftwarebedrijf. In de enquête beantwoordden de mannen vragen over hoe vaak ze Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr en Pinterest elke dag gebruikten, hoeveel foto's ze de afgelopen week van zichzelf maakten en op die sites plaatsten, en hoe vaak ze de selfies hadden bewerkt. ze hebben gepost op sociale media. Deelnemers vulden ook persoonlijkheidsvragenlijsten in om hun narcistische, psychopathische en andere antisociale persoonlijkheidskenmerken te beoordelen.

VERWANT: De enige vraag die bepaalt of je een narcist bentJa, je raadt het al: de onderzoekers ontdekten dat hoe vaker iemand aangaf foto's van zichzelf op sociale media te plaatsen, hoe meer narcistische en psychopathische neigingen hij had. Bovendien scoorden jongens die foto's van zichzelf bewerkten voordat ze ze plaatsten ook hoger op de psychopaatschaal. En om dat zwaard een beetje dieper te spannen: narcisten en psychopaten zijn vaak jaloers, onzeker en bedriegen in relaties, zegt studieauteur Jesse Fox, Ph.D., een assistent-professor communicatie aan de Ohio State University.


Met dank aan giphy.com

Dit betekent natuurlijk niet dat een man een legitieme persoonlijkheidsstoornis heeft als hij selfies maakt. Fox zegt dat alle onderzochte jongens scoorden binnen het normale gedragsbereik. Sommigen hadden echter bovengemiddelde antisociale neigingen.

VERWANT: 7 Tekenen dat je met een narcist uitgaat

Voordat u uw Selfie Stick-toting-man opzegt, moet u ook in gedachten houden dat alle zelfgerapporteerde enquêtes, zoals deze, ruimte laten voor fouten, aangezien er geen manier is om te zeggen of de deelnemers waarheidsgetrouw zijn of zich hun gedrag uit het verleden nauwkeurig herinneren. . En hoewel narcisme en psychopathie gecorreleerd kunnen zijn als het gaat om het plaatsen van foto's, betekent dit niet noodzakelijk dat het ene gedrag het andere veroorzaakt, zegt Fox.

Waar het op neerkomt: ongeacht wat het betekent over zijn niveaus van narcisme en psychopathie, als je man de hele dag Instagram opblaast met foto's van eendengezicht, moet je waarschijnlijk op je hoede zijn.

Denk je dat je partner misschien een beetje te gek is op zichzelf? Ontdek dezeven tekenen dat je met een narcist uitgaat​

VERWANT: De seksuele rode vlag die uw partner kan bedriegen