Waarom je trek hebt in voedsel tijdens je menstruatie

Hunkeren naar voedsel tijdens je menstruatie Getty-afbeeldingen

Heb je ooit het gevoel gehad dat bepaalde verlangens toeslaan tijdens je menstruatie - en op andere momenten niet? Zijn die PMS-pangs voor Snickerbars of grote kommen pasta (kies je carby-gif) echt anders dan een hunkering die je op een andere tijd van de maand zou kunnen ervaren?

Volgens Justine Roth , R.D., gecertificeerde diëtist voedingsdeskundige, het antwoord is ja. 'Tijdens je menstruatie ondergaat je lichaam fysiologische veranderingen', zegt ze. 'Je hormonen kloppen niet, waardoor je naar bepaalde voedingsstoffen gaat snakken.'

Suzanne Fenske, MD, assistent-professor verloskunde, gynaecologie en reproductieve wetenschap aan de Icahn School of Medicine op de berg Sinaï, zegt dat er een gedachtegang is dat endogene opioïde peptiden, of EOP's, aminozuurbindingen die altijd in je lichaam aanwezig zijn, kan de schuld zijn. Op bepaalde tijden - zoals uw menstruatie (en zwangerschap) - zijn er meer actieve EOP's. 'We zijn niet 100 procent zeker', zegt ze. 'Maar de theorie is dat je met de aanwezigheid van deze EOP's meer trek hebt.'Wees dus niet verbaasd als je jeuk hebt naar meer snackachtig voedsel of een hapje (of twee of drie) chocola als je ongesteld bent. Fenske zegt dat de meest voorkomende onbedwingbare trek tijdens de menstruatie absoluut zoute voedingsmiddelen zijn, zoals chips of chocolade.

Verwant:7 stiekeme tekenen dat uw bloedsuikerspiegel te hoog is

In feite is een in PLOS EEN schat dat bijna 50 procent van de vrouwen in de Verenigde Staten bij het begin van de menstruatie naar chocolade hunkert. Hoewel de onderzoekers suggereerden dat dit culturele implicaties zou kunnen hebben - vrouwen uit andere landen wilden aanzienlijk minder chocolade tijdens de menstruatie dan Amerikanen van de eerste en tweede generatie - er zijn ook fysieke verklaringen voor de hunkering: Roth merkt op dat chocolade, met name cacao, veel magnesium, waar uw lichaam normaal gesproken weinig van krijgt als u premenstrueel bent. (Zorg er wel voor dat je kiest voor pure chocolade versus melkchocolade, die niet de voedingsstoffen bevat die je verlangen op de juiste manier zullen beteugelen, zegt ze.)

Leer hoe u hunkeren naar fastfood kunt stoppen:

Gerelateerd: 5 tekenen dat u een enge vitamine B12-tekort zou kunnen hebben

Hunkeren tijdens je menstruatie is ongevaarlijk - meestal, zegt Fenske. De enige keer dat er reden tot bezorgdheid zou moeten zijn, is als je naar heel vreemde dingen gaat verlangen, zoals specifiek ijsblokjes willen of echt gretig zijn naar de smaak van vuil (het kan gebeuren!).

'Er zijn bepaalde verlangens die vrouwen kunnen hebben tijdens hun menstruatie die niet helemaal normaal is en meer verband houdt met bloedarmoede', zegt ze. 'Als u dingen uit uw stuurhuis hunkert, raadpleeg dan uw arts om te bevestigen dat u geen onderliggende oorzaak voor het verlangen heeft.'

Wat moet je doen als je halverwege trek hebt? Vecht er niet tegen.

'Als je zoiets verlangt, moet je ernaar luisteren', zegt Roth. 'Anders wordt het alleen maar luider.'

Gerelateerd: Wat de consistentie van uw menstruatiebloed betekent over uw gezondheid

Je hebt het eerder gehoord, en je zult het nog een keer horen, maar Roth zegt: 'Het draait allemaal om matiging.'