Waarom het sperma van sommige jongens funky smaakt

walgelijk-semen.jpg Shutterstock

Onze collectieve kokhalsreflex begint er gewoon aan te denken: je gaat op een man af, alles gaat goed, en dan word je achter in je keel getorpedeerd met iets dat smaakt naar, nou ja, niets minder dan een hel.

Hoewel wetenschappers nog moeten onderzoeken wat elke man zijn unieke smaak geeft, of het nu goed of slecht is, heeft het theoretisch veel te maken met zijn gezondheid en dieet, zegt Brian L.Steixner, MD, directeur van het Institute for Men's Health bij de Jersey Urology Group

Ongeveer 95 tot 98 procent van het sperma is geen sperma. Het meeste is water, fructose (waarom ejaculaat gemiddeld tussen de vijf en 25 calorieën bevat), enzymen, mineralen en verbindingen die het sperma gezond houden en helpen bij het vinden van je ei, zegt Steixner. De grootste veranderingen in deze ingrediëntenlijst komen (ha!) Wanneer mannen te maken hebben met prostaatkanker, SOA's en urineweginfecties (ja, jongens kunnen ze ook krijgen). Ze kunnen bacteriën, virussen of zelfs bloed aan de mix toevoegen. Het is duidelijk dat dit allemaal reden tot bezorgdheid is - en het is de moeite waard ervoor te zorgen dat je man onlangs de dokter heeft bezocht als je merkt dat zijn sperma plotseling vies begint te worden.VERWANT: Stop met proberen ons ervan te overtuigen dat sperma heerlijk smaakt

Voor de gemiddelde man die alles in goede staat verkeert, is de bovenstaande uitsplitsing van de afvoer behoorlijk strikt gereguleerd. Mannen kunnen de hoeveelheid suiker in hun sperma niet echt verhogen, zegt Steixner, en daarom is dingen als ananassap puffen geen snelle oplossing voor funky pit.

'Jongens kunnen de componenten niet echt veranderen, maar uitdroging kan hun concentratie verhogen', zegt Steixner. 'Het is net als met urine; als je uitgedroogd bent, zit er minder water in je plasje, dus het is donkerder geel en misschien ruikt het een beetje. ' Het lichaam heeft maar zoveel water om van te leven, dus het geeft prioriteit aan het gehydrateerd houden van de hersenen van mannen boven hun sperma (gelukkig). “Ik vertel jongens dat ze altijd minstens twee liter water per dag nodig hebben tussen wat ze drinken en wat ze eten. Groenten zoals selderij en komkommers helpen het watergehalte van het sperma op de juiste plek te houden '', zegt Steixner.

VERWANT: 9 dingen die jongens denken als je op ze afkomt

Ondertussen, hoewel het niet is onderzocht, kan het drinken van alcohol, het eten van junkfood, roken of het laden van knoflook, ui, asperges en komijn mogelijk bijdragen aan een slechte smaak, zegt hij. Nadat het lichaam ze heeft afgebroken, komen ze vaak terecht in lichaamsafscheidingen zoals zweet en spuug - dus waarom niet spuugt?

VERWANT: 7 vrouwen over het krijgen van orale seks van jongens met gezichtshaar

Als je eenmaal ernstige problemen onder de riem bij je man hebt uitgesloten, probeer dan eenvoudigere oplossingen: geef hem een ​​koele waterfles die hij kan gebruiken, vul de koelkast met selderij en probeer hem weg te houden van uien-zware gerechten zoveel mogelijk.