Waarom heb ik jeuk als ik train?

jeukende.jpg Shutterstock

Het is een klacht die maar al te vaak voorkomt, maar niet vaak wordt besproken (hoewel uit een informele enquête onder de WomensHealthMag.com-kantoren bleek dat een aantal mensen getroffen werd). Net zoals je aan het opwarmen bent, slaat de sensatie toe, en jij moetkrassenNU ​Maar waarom? Theorieën zijn er in overvloed: kunnen het de hardnekkige effecten zijn van een gemiste scheersessie? Een rare huidreactie op zweten? Iets meer snode?

Goed nieuws: je bent niet allergisch voor je eigen transpiratie, zegt dermatoloog Yan Isabel Zhu, M.D., die ook een Ph.D. in inspanningsfysiologie en voeding. Verder 'is de zoutconcentratie in het zweet verwaarloosbaar, dus het zou geen factor moeten zijn bij jeuk', zegt ze. In plaats daarvan zijn de meest waarschijnlijke oorzaken: A) het vrijkomen van histamine als gevolg van wrijving door strakke trainingskleding of door lichaamswarmte die wordt gegenereerd door fysieke activiteit, of B) een allergische reactie op de chemicaliën of materialen in uw sportkleding.

'Zowel fysieke wrijving als warmte kunnen mestcellen in onze huid stimuleren om histamine af te geven, wat dezelfde ontstekingsfactor is die de symptomen van seizoensgebonden allergieën veroorzaakt, zoals een loopneus en jeukende uitslag', zegt Zhu. Een goed experiment om te zien of dit het probleem is, is om te proberen te trainen in loszittende kleding om te zien of u symptoomvrij gaat.In het tweede scenario kunnen er chemicaliën achterblijven van de productie op nieuwe, ongewassen kleding of van wasverzachterresten op de stof na het wassen. U kunt ook reageren op sommige stoffen die worden gebruikt om de elastische trainingskleding te maken, waarvoor sommige mensen allergisch zijn. 'Allergische reactie komt niet plotseling op', zegt Zhu. 'Het begin is vaak verraderlijk, wat betekent dat je lichaam na verloop van tijd gevoelig wordt voor blootstelling aan het allergeen.' Was nieuwe kleren voor het dragen met een mild wasmiddel en geen wasverzachter. Let op of u reageert wanneer u slechts één of enkele broeken draagt ​​en vergelijk de vezelinhoud om te zien of er een gemeenschappelijke boosdoener is. Mogelijk vindt u 100 procent katoen ook comfortabeler, jeukt het, dan stoffen gemaakt met synthetische stoffen zoals polyester, spandex of lycra.

Amy Roberts is een gecertificeerde personal trainer.

Meer van onze
8 Kicks We houden ervan om binnen te rennen
Wat zou er gebeuren als je een halve marathon zou lopen zonder ervoor te trainen?
5 cardiofythen die u niet meer moet geloven