Vlees ontdooien in slechts 5 minuten

wh-ontdooien-vlees-5-minuten.jpeg

Stel dat je een bevroren stuk vlees hebt dat je voor het avondeten wilt ontdooien, maar (oeps!) Je bent gisteravond vergeten het van de vriezer naar de koelkast te verplaatsen. Wie is er niet geweest?

Nu hoef je niet het risico te lopen het vlees te gaar te koken in de magnetron als je voor 23.00 uur wilt dineren. Pak in plaats daarvan gewoon twee metalen potten en draai er een ondersteboven met het vlees erop. Vul dan de andere met water en plaats deze op het vlees. Wacht vijf tot tien minuten (afhankelijk van hoe dik je vlees is) en BOOM - je aanstaande eten is ontdooid. Hier is een video die de truc beschrijft, met dank aan CTi, een Taiwanees kabel-tv-netwerk (de video's in het Chinees, maar het biedt nog steeds nuttige beelden):

Hoe werkt dit? Metaal geleidt warmte, en aluminium in het bijzonder is een goede geleider van omgevingswarmte - wat eigenlijk genoeg is om een ​​biefstuk snel te ontdooien. Het gewicht van het water drukt ook op het metaal bovenop het vlees, waardoor het oppervlak groter wordt zodat het meer warmte uit de lucht kan geleiden - wat allemaal resulteert in een snellere ontdooitijd.... En nu hoef je je nooit meer zorgen te maken over het beslissen welk vlees je uren van tevoren wilt ontdooien.

Meer van onze
50 kooktips die je leven zullen veranderen!
De waanzinnig gemakkelijke manier om een ​​tros druiven in slechts enkele seconden doormidden te snijden
De beste manier om mango's te snijden