Strakke ring? Voedingsmiddelen met slanke, gezwollen vingers

ringvinger1.jpg

Als je ooit een bak boter, een stuk zeep en een tube hebt gebruiktglijmiddelom een ​​ring over je knokkel en uit je hand te wrikken, weet dit: ringen krimpen niet. Je vingers zwellen op.

Wanneer uw cijfers gezwollen en gezwollen aanvoelen, is dat de oorzaak van het vasthouden van vocht. Medisch oedeem genoemd, is vochtretentie overtollig vocht dat wordt verzameld in de weefsels van het lichaam. Vaak gezien ingezwollen voetenen onderbenen, kan deze zwelling ook optreden in uw maag, gezicht, armen en - zoals ringdragers pijnlijk kunnen opmerken - in uw handen. Het goede nieuws: 'Het kan worden vermeden', zegt geregistreerde diëtist en onze voedingsdeskundigeKeri Glassman , die bevestigt dat de juiste voedingskeuzes u kunnen behoeden voor zwelling. Hier helpt ze ons het probleem met de gezwollen vingers aan te pakken.

Vraag: Wat veroorzaakt gezwollen, gezwollen vingers? Een natriumrijk dieet is vaak de schuld, zegt Glassman. Hoge natriumspiegels kunnen ervoor zorgen dat uw lichaam overtollig vocht vasthoudt, waardoor u er overal opgezwollen uitziet en voelt. Zelfs als je dat bentgezond eten, krijgt u misschien nog steeds zout toegevoegd van voedsel dat u nooit zou vermoeden, zoals brood, kwark en dressings, zegt ze.

Vraag: Welke voedingsmiddelen moeten worden vermeden om oedeem te voorkomen? Pas op voor voedsel dat vol zit met natrium, zoals sojasaus, vleeswaren, pizza en friet, maar ook kwark en olijven, zegt Glassman. (En zorg ervoor dat u uit de buurt blijft van de8 Saltiest Foods in Amerika.) Sterk bewerkte voedingsmiddelen, zoals chips, bevatten vaak ook een hoog natriumgehalte.

(Kanttekening: Glassman waarschuwt dat bewerkte voedingsmiddelen vaak weinig vezels bevatten, wat een back-up in uw darmen kan veroorzaken en tot constipatie kan leiden. Hoewel dit opgeblazen gevoel niet hetzelfde is als het vasthouden van vocht, kan het een even ongemakkelijke maagzwelling veroorzaken. Stel je een auto voor die 5 mijl per uur op de snelweg rijdt in plaats van 65, zegt ze, en denk dan aan het verkeer dat daaruit zou voortvloeien. Hoe meer tijd voedsel in je darmen doorbrengt, hoe meer gefermenteerd het wordt en hoe meer gas het wordt. creëert.)

Vraag: Zijn er voedingsmiddelen die u kunt eten om het vasthouden van water te verminderen? Houd vloeistoffen door uw lichaam door te kiezen voor waterrijk voedsel en natuurlijke diuretica, zoals de slimme ingrediënten die Glassman aanbeveelt:

​Paardebloemgreens: Paardenbloemgroen, een natuurlijk spoelmiddel, helpt bij het verlichten van uw gezwollen buik. Voeg ze toe aan je salade voor een pittige en licht bittere smaak, of stoom ze en eet ze als bijgerecht tijdens het avondeten.

Fruit en groenten: Het hoge watergehalte in de meeste groenten en fruit kan helpen om overtollig vocht uit het lichaam te verwijderen: hoe meer water u binnenkrijgt, hoe minder uw lichaam probeert vast te houden.• Selderij envenkel​ Deze smakelijke, knapperige groenten werken als diuretica en helpen uw lichaam om overtollig water dat het vasthoudt, los te laten. • Thee (pepermunt,gemberen kamille): Het drinken van vloeistoffen zoals thee kan voedsel helpen door de maag te gaan en (bonus) kan gas helpen verlichten.

foto: Thomas Northcut / Photodisc / Thinkstock

Meer van WH
Afslankvoedsel dat je opvult
Eendaagse dieetoplossingenHerprogrammeer uw metabolisme en houd het gewicht voorgoed af. Bestel de Metabolisme wonder vandaag!