Praat met je vriend zodat hij luistert

Communicatieadvies: stel ruzie iStockphoto.com/Zsolt Nyulaszi

Heb ooit opgemerkt hoe zelfs de aardigste kerel zich als een ongevoelige idioot kan gedragen als je iets belangrijks probeert over te brengen - je angst om ontslagen te worden, dat je wegdrijft van je beste vriend, zelfs hoe stom je bent dat die twee je hebt een seksuele droge spreuk gehad? Het is niet dat het hem niets kan schelen - dat is het eigenlijk niet - het is gewoon dat mannen informatie veel anders verwerken dan vrouwen, en als gevolg daarvan gaan je woorden vaak verloren in de vertaling. Maar doe het nietspanning, de oplossing is simpel: Leerhoe je met je man moet praten​We hebben geweldige communicatietips.

Praat zij aan zij
Als je een mogelijk plakkerig onderwerp aansnijdt (dingen zoals je wil trouwen of zijn feesten te veel), vermijd dan een persoonlijk gesprek. 'Hoewel het contra-intuïtief lijkt, kan het aandringen op oogcontact tijdens het oplossen van een probleem het probleem zelfs verergeren', zegt Scott Haltzman, M. D., co-auteur van De geheimen van gelukkig getrouwde vrouwen ​Als je hem recht in de ogen kijkt, kan hij zich bedreigd voelen - en wanneer ze worden geconfronteerd, trappen mannen instinctief in de overlevingsmodus, waardoor een vecht-of-vluchtreactie wordt geactiveerd. Om hem op zijn gemak te stellen, praat je met je vriendje terwijl je iets naast elkaar doet - wandelen, autorijden, samen eten op de bank.

Kom ter zake
Volgens een studie die onlangs in het tijdschrift is gepubliceerd NeuroImage , demannelijke herseneninterpreteert mannenstemmen als spraak en vrouwenstemmen als muziek. Dat is waarom hij zich gemakkelijk kan concentreren wanneer een van zijn maatjes dreunt over een of ander saai computerspel, maar toch overuren moet maken om zich te concentreren op je bitch-of-a boss-verhaal. Om ervoor te zorgen dat hij aan al je woorden hangt, moet je je punt zo snel mogelijk duidelijk maken. 'Mannen willen tot de kern van de zaak komen', zegt Haltzman. 'Dus trek zijn aandacht door directe uitspraken te gebruiken zoals' Hier is waarom ik van streek ben 'of' Waar het op neerkomt '.' 'Laat hem weten dat je moet luchten
Als je je man vertelt over je achterbakse beste vriend en hij ziet er verward uit, dan is dat niet omdat je jezelf niet duidelijk uitlegt of omdat hij traag is bij het opnemen. Biologische verschillen maken mannen een aangeboren probleemoplosser; de gefronste wenkbrauw geeft aan dat zijn geest op zoek is naar een oplossing. 'Als een vrouw een man met een dilemma voorlegt, interpreteert hij dit als een verzoek om haar probleem op te lossen, niet om alleen maar te luisteren', zegt Haltzman. Geef hem een ​​aanwijzing door hem te laten weten wat je nodig hebt voordat je je punt duidelijk maakt. Probeer je verhaal in te leiden met 'Ik moet dit echt van mijn borst krijgen'. Door hem van tevoren te vertellen wat je verwacht, weet hij wat hij moet doen en kan hij je geven wat je echt wilt: zijn oor.