Nieuw bij Spray Tanning? Hier zijn 11 dingen die u moet weten

Blauw, Water, Been, Menselijk been, Zwembad, Plezier, Aqua, Vrije tijd, Zomer, Recreatie, huisdier kleurcodeGetty-afbeeldingen

Je hebt me niet nodig om je eraan te herinneren dat je het zou moeten dragen zonnescherm elke dag toch? Dat komt omdat elke donkere verkleuring van uw huid een teken is van schade door de zon. Gelukkig is er een manier om een ​​zomerse gloed zonder schade te krijgen: spraytanning. Nee, je ziet er niet uit als een Oompa Loompa - zolang je maar een paar belangrijke stappen volgt voor en nadat je je spraytan krijgt.

Sinead Norenius, oprichter van het zelfbruiningsmerk Beautisol , verspilt de geheimen die u moet weten om een ​​geloofwaardig brons te krijgen - en ervoor te zorgen dat het blijft.

1. Kies een goed geventileerde salon.

Aangezien het inademen van spraytan-producten veiligheidsproblemen kan opleveren, moet u uw salon met dat in gedachten uitkiezen. Norenius stelt voor om een ​​luchtige salon te kiezen met apparatuur met een ventilator die is ontworpen om eventuele overspray onmiddellijk weg te zuigen. Let ook op de kamer waarin u zich bevindt: als er spraytan-formule op de muren zit en de dingen er over het algemeen vies uitzien, is dat een teken dat de salon slecht wordt onderhouden - en slecht geventileerd.Zorg ervoor dat u uw technicus om een ​​LVLP-machine vraagt ​​(dat staat voor laag volume, lage druk, en het betekent dat u minder snel overspray krijgt dat u zou kunnen inademen). Vraag ten slotte altijd om beschermende neusstukken en oogbescherming.

2. ... En vind er een die alcoholvrij is (op de ingrediëntenlijst).

3 manieren om veilige zon te beoefenen

Alcohol is een veelgebruikt ingrediënt in veel spuitbussen. Het werkt als een verdunningsmiddel, waardoor de kleur in de fijne nevel kan vloeien die nodig is voor het aanbrengen. Maar Norenius waarschuwt dat alcohol eigenlijk echt schadelijk is voor je spraytan, omdat het kan resulteren in een krakend effect, waardoor je huid er gek-droog uitziet.

Hoewel het moeilijk is om een ​​spraytan te vinden die volledig alcoholvrij is, raadt Norenius aan om de ingrediëntenlijst te controleren (of je spraytan-salon erom te vragen) om te verifiëren dat alcohol niet het eerste of tweede ingrediënt is dat wordt genoemd, want dat is een dode weggeefactie dan de bruine kleur. er zit veel alcohol in.

3. Boek uw spraytan twee dagen voor uw grote evenement.

De bruine kleur van iedereen duurt een iets andere tijdsduur en heeft meestal niets met het product te maken. De snelheid waarmee je cellen omslaan, heeft een enorm effect op hoe lang je bruine kleur aanhoudt. Hoe jonger je bent, hoe sneller je cellen veranderen, waardoor je bruine kleur sneller vervaagt, zegt Norenius.

Het slechte nieuws: u kunt niets doen aan de snelheid waarmee uw cellen regenereren. Het goede nieuws: door de hoeveelheid water waaraan uw huid wordt blootgesteld tot een minimum te beperken, kunt u de levensduur van uw bruine kleur verlengen.

Dus wanneer moet je je spraytan krijgen? Pro's raden aan om ongeveer twee dagen voor een groot evenement of vakantie bruin te worden. Op die manier heeft de kleur de tijd om zich te vestigen en zich volledig te ontwikkelen. Het geeft je ook de tijd om eventuele ongelukken op te lossen (meer hierover hieronder).

4. Bereid je voor met de juiste scrub.

Je zult de pre-spray tan zeker willen exfoliëren om een ​​egale glans te krijgen; Het afstoten van oude huidcellen zorgt voor een gelijkmatige basis waarop de kleur zich kan hechten. Maar als u niet de juiste scrub kiest, kan uw bruine kleur strepen krijgen. Norenius zegt dat de oliën in populaire suikerscrubs de huid bedekken en ervoor zorgen dat de bruine kleur eraf gaat. Gebruik in plaats daarvan een exfoliërende handschoen en sla daarna het aanbrengen van lotion over; spray tan-formules plakken het beste op de droge huid.

EcoTools bad- en douchehandschoenenwalgreens.com$ 3,99

5. Scheer minimaal 12 uur van tevoren.

Het lijkt misschien logisch om u te scheren voor een spraytan, maar als u zich direct voor uw afspraak scheert, kan het product uw huid irriteren. Scheren is een milde exfoliant die nieuwe huidcellen blootlegt, die extra gevoelig zijn.

DHA (het verdonkerende middel in spraytans) reageert met die gevoelige cellen en kan ernstige roodheid en ongemak veroorzaken. Norenius zegt dat er 12 tot 24 uur moet zitten tussen het scheren en je afspraak.

6. Draag donkere kleding naar uw afspraak.

Hoe voorzichtig je ook bent, de kleding die je draagt ​​tijdens je spraytan zal een lichte verkleuring vertonen. Hoewel het gemakkelijk uit te wassen zou moeten zijn, blijf het bij donkere kleding om te voorkomen dat je outfit per ongeluk oranje kleurt. Het is ook belangrijk om loszittende kledingstukken te dragen na je kleurtje. Als je net gespoten bent, kan de kleur gemakkelijk worden veranderd, dus strakke leggings, mouwen en zelfs je bh kunnen rotzooien met de afgewerkte resultaten. Een zwarte zomerjurk of losse joggingbroek en een T-shirt zijn voldoende. En als je kunt, ga dan in ieder geval de eerste paar uur daarna zonder beha.

7. Blijf daarna zonnebrandcrème gebruiken.

Het concept van het krijgen van een 'basistint' om zonnebrand te voorkomen is om te beginnen nep - maar u moet beslist weten dat een spraytan geen effect heeft op de melanine van uw lichaam, waardoor uw huid op natuurlijke wijze bruin wordt.

'Alleen omdat je er gebruind uitziet, wil nog niet zeggen dat je niet verbrandt', zegt Norenius. Ze raadt aan om een ​​lichtgewicht zonnebrandcrème te gebruiken om je huid en je nepgloed te beschermen.

8. Beperk uw blootstelling aan chloor na het sprayen.

Terwijl het nemen van een snelle duik in het zwembad uw kleurtje niet verpest, zal het urenlang doorbrengen in chloorwater dat wel doen. Chloor, een soort bleekmiddel, zal de bruine kleur van je huid verwijderen, zegt Norenius. Daarom raadt ze aan om je zwemtijd te beperken nadat je een spraytan hebt gekregen en droog te deppen wanneer je uit het water komt.

9. Weersta de neiging om body butter op te stapelen.

Sommige salons raden aan om de huid sterk gehydrateerd te houden om de duur van je spraytan te verlengen, maar Norenius zegt dat dit niet het beste advies is, aangezien het vocht in zware lotions en bodybutter wegwerkt bij je glans, waardoor deze sneller vervaagt. Norenius raadt aan om in plaats daarvan een lichtgewicht lotion te gebruiken en alleen te hydrateren als dat absoluut noodzakelijk is.

Neutrogena Hydro Boost Body Gel Creamulta.com

10. Breng zeker geen spraytans aan.

Het zou geweldig zijn als u uw spraytan zou kunnen behouden zoals u uw wenkbrauwen of wortels doet, maar helaas werken nepbruiningen niet op die manier. Als u een nieuwe kleur op een oude kleur sproeit, ziet deze er fragmentarisch uit: donkerder in de gebieden waar de oude kleur blijft bestaan, en lichter in de gebieden waar deze al is afgesleten.

Norenius raadt aan om ongeveer anderhalve week van je kleurtje te genieten, hem dan te verwijderen met een bruinverwijderende want en fris te beginnen.

St. Tropez Tan opbouwverwijderingshandschoenulta.com$ 6,50

11. Zorg voor een back-upplan als u een slechte spraytan wilt herstellen.

Als het ergste gebeurt en je lijkt meer op een sinaasappel dan op een gebronsde godin, maak je dan geen zorgen: thuis verwijderen is supergemakkelijk, zegt Norenius.

Water breekt de ingrediënten in je spraytan af en maakt het los van de huid, dus laat een warm bad lopen met een beetje douchegel erin. Laat het minstens een half uur weken en scrub met een luffa of handschoen. De kleur zal wegspoelen met het water, waardoor je een schone lei achterlaat. Sommige merken maken ook bruinverwijderaars, die exfoliërende zuren bevatten, zoalsglycolzuur, om de bovenste laag van je huid en de bruine kleur eraf te halen.

Isle Of Paradise Over It Magische zelfbruiner gumsephora.com