'Nadat ik Keto en het carnivoordieet had ontdekt, verloor ik 90 pond en veranderde mijn gezondheid'

Brillen, Haar, Schoonheid, Bril, Kapsel, Zonnebrillen, Menselijk, Vriendschap, Arm, Schouder, Nevada grijs

Mijn naam is Nevada Gray ( @devliegergeert ) en ik ben een 42-jarige apotheker en verpleegkundige die in Boston woont. Een noodgeval voor de gezondheid motiveerde me om keto en een dieet in carnivoorstijl te proberen, en ik verloor 90 pond.

Ik begon snel aan te komen in mijn late tienerjaren en vroege 20-er jaren toen ik begon te worstelen met hormonale problemen die samenvielen met mijn menstruatiecyclus. Ik merkte veranderingen op in hoe mijn lichaam eruitzag en voelde, en ik begon me zorgen te maken dat er iets meer mis was met mijn gezondheid.

Ik liet mijn hormoonspiegels testen en ontdekte dat ik verhoogde DHEA en abnormale androgeneniveaus had. Artsen hebben mij gediagnosticeerd polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) , een levenslange hormoonaandoening zonder genezing. In de jaren 90, toen dit in mijn leven gebeurde, had ik het moeilijk om veel informatie over PCOS te vinden.Verwant verhaal

Vastbesloten om een ​​remedie voor PCOS te vinden en mijn gezondheid te verbeteren, besloot ik mijn carrièrepad te verleggen van kunst naar geneeskunde en wetenschap. In de vroege jaren 2000 veranderde ik mijn opleiding van grafisch ontwerp naar biochemie en verpleegkunde met het plan om naar de medische school te gaan. Na als verpleegkundige op een neurowetenschappelijke afdeling te hebben gewerkt, ging ik terug naar school om apotheker te worden en behaalde in 2010 een doctoraat in de farmacie. Ik wist dat ik academisch zoveel bereikte, maar ik verloor mezelf op gezondheidsgebied.

Ik studeerde in 2010 af op mijn zwaarste gewicht van meer dan 220 pond (op 5'4 '') enpre-diabetische​Ik vroeg me af, hoe kon ik mijn patiënten helpen als ik mezelf niet kon helpen?

Nadat ik te horen kreeg dat ik op het punt stond diabetes te krijgen en de diagnose van obesitas in mijn medische horoscoop te zien kreeg, wist ik dat ik drastische maatregelen moest nemen.

Ik huurde een personal trainer in en bracht veel tijd door in de sportschool. Ik begon ook een paleo dieet na erover gelezen te hebben in fitnessmagazines. Ik zou om de paar uur eten en maaltijden klaarmaken als een gek.

In 2014, nadat ik nauwelijks resultaten had gezien, verminderde ik mijn koolhydraatinname en verloor ik 50 pond (wat een strijd was) in de komende twee jaar. Maar om dit gewicht van ongeveer 165 pond te behouden, moest ik twee dagen per dag trainen, uren aan cardio doen en genoegen nemen met het nooit verzadigd voelen van mijn honger. Ook waren mijn PCOS-symptomen en pre-diabetes nog steeds niet verbeterd. Niet duurzame.

Er kwam weer een belangrijke gezondheidscurve op mijn pad - en het leidde me naar het keto-dieet

In januari 2016, na bijna twee jaar aanhoudende rugpijn te hebben geleden, hernia ik een schijf onderaan mijn wervelkolom die resulteerde in een zeldzame dwarslaesie genaamd paardenstaartsyndroom (CES) dat verlamde me vanaf mijn middel. Gelukkig was ik in staat om snel naar een medisch centrum van goede kwaliteit te gaan op de ochtend dat ik wakker werd en niet in staat was om mijn onderste helft te bewegen en werd prompt gediagnosticeerd. Ik heb een decompressie-operatie ondergaan. Herstel was een lange weg en de grootste uitdaging die ik ooit ben tegengekomen.

Gezien het feit dat het een zeldzame diagnose is, heeft CES niet veel wetenschappelijke literatuur, laat staan ​​een herstelprotocol, dus ik probeerde zelf veel uit te zoeken. Ik dook diep in de medische literatuur en maakte contact met deskundigen op het gebied van functionele geneeskunde om te proberen manieren te leren, zelfs onconventionele, om mijn toestand en herstel te beheersen.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door The PALEO Pharmacist (@thepaleopharmacist)

Ik begon een strikt ketogeen dieet, inclusief vasten, nadat ik had gelezen over de mogelijke neurobeschermende effecten van ketose bij neurologische / neurodegeneratieve aandoeningen. Anderhalf jaar op een ketogeen dieet, merkte ik dat ik me beter voelde door voornamelijk vlees en dierlijk vet te eten.

Ik ontdekte ook het werk van voorstanders / experts van carnivoordieet Shawn Baker, MDGeorgië Ede, MD , en Amber O'Hearn, en ik begon een vleesetend dieet dat voornamelijk bestond uit biefstuk, eieren, bottenbouillon, zalm en zalmkuit, zout, dierlijk vet en zwarte koffie. Het standaard Amerikaanse dieet werkte gewoon niet voor mij. Ik begon ook een liter water per dag te drinken en maakte acht uur vaste dagelijkse herstellende slaap onderdeel van mijn routine.

Dit is wat ik nu meestal op een dag eet:

 • Ontbijt: Zwarte biologische koffie gemengd met een eetlepel ghee.
 • Hoofdmaaltijd: Biefstuk en eieren. Om de dag heb ik ook een kopje bottenbouillon en ik een stuk wild gevangen zalm of zalmkuit naast mijn biefstuk en eieren.
 • Avondeten: Mijn lunch is mijn hoofdmaaltijd van de dag.
  Bekijk dit bericht op Instagram

  Een bericht gedeeld door The PALEO Pharmacist (@thepaleopharmacist)

  Naast mijn ketogeen-en-carnivoor dieet, heb ik na mijn operatie twee jaar met een fysiotherapeut gewerkt, die me hielp weer fit te worden.

  Mijn therapeut hielp me mijn kracht terug te krijgen, te leren lopen met een normale manier van lopen en spieronevenwichtigheden te corrigeren.

  In een poging om mezelf te versterken en controle te hebben over mijn situatie tijdens mijn herstel, heb ik een persoonlijk trainingcertificaat behaald via de National Academy of Sports Medicine (NASM), dat niet alleen een doel opleverde om naartoe te werken, maar me ook in staat stelde me te ontwikkelen. een solide fitnessroutine die hielp bij het corrigeren van mijn rugprobleem.Ik doe ook cardio op vasten​

  Bekijk dit bericht op Instagram

  Een bericht gedeeld door The PALEO Pharmacist (@thepaleopharmacist)

  Ik ben in vijf jaar meer dan 90 kilo afgevallen en ben op mijn 42e in de beste gezondheid van mijn leven.

  Bijna vier jaar na mijn dwarslaesie en een reeks toevallige ontdekkingen onderweg die evolueerden naar mijn persoonlijke genezingsprotocol, ben ik volledig hersteld van het cauda equina-syndroom en ben ik erin geslaagd om mijn PCOS-symptomen onder controle te krijgen en mijn pre-diabetes in remissie. Ik zeg niet dat dit zou werken voor iedereen die te maken heeft met PCOS of pre-diabetes, maar dit is mijn verhaal en wat werkte voor mij.

  Deze inhoud is geïmporteerd van Instagram. Mogelijk kunt u dezelfde inhoud in een andere indeling vinden, of kunt u meer informatie vinden op hun website.
  Bekijk dit bericht op Instagram

  Een bericht gedeeld door The PALEO Pharmacist (@thepaleopharmacist)

  De belangrijkste les die ik tijdens deze reis heb geleerd, is dat ik naar * mijn * lichaam moest luisteren.

  Ik geloof dat je lichaam je zal vertellen wat je moet doen, en je kent je lichaam beter dan wie dan ook. Ik realiseerde me ook dat het oké is om naar antwoorden te zoeken buiten het standaard gezondheidssysteem. Ik voelde me bekrachtigd om mezelf te wapenen met informatie uit bronnen in de wetenschap en geneeskunde die ik misschien niet had verwacht voordat ik over mijn diagnoses hoorde.

  Een carnivoordieet zal niet voor iedereen werken, en u moet met een arts en / of diëtist praten die u vertrouwt en die uw beste belangen in gedachten heeft als u niet zeker bent van uw dieet en lees alles wat u kunt voordat u begint. reviseer uw eigen levensstijl. Zoek uit wat voor u werkt en experimenteer veilig met veranderingen in uw voedingspatroon.

  Deze inhoud is geïmporteerd van Instagram. Mogelijk kunt u dezelfde inhoud in een andere indeling vinden, of kunt u meer informatie vinden op hun website.
  Bekijk dit bericht op Instagram

  Een bericht gedeeld door The PALEO Pharmacist (@thepaleopharmacist)  Transformatie kost tijd. Mijn gezondheid en gewicht veranderden niet van de ene op de andere dag, en afvallen is geen proces van de ene op de andere dag. Er zijn veel factoren in het spel die naast voedsel tot een slechte gezondheid kunnen leiden, zoals slaap, stress en milieutoxines om er maar een paar te noemen.

  Geef uzelf informatie, luister naar uw lichaam en kies de strategie die het beste bij u past en waarmee u de resultaten krijgt waarmee u tevreden bent. En het allerbelangrijkste: zorg ervoor dat op welk systeem u ook terechtkomt, u zich lichamelijk en emotioneel goed voelt.

  Deze inhoud is gemaakt en onderhouden door een derde partij en op deze pagina geïmporteerd om gebruikers te helpen hun e-mailadressen op te geven. Mogelijk vindt u meer informatie over deze en soortgelijke inhoud op piano.io