Mr. Right is niet echt

1303-mr-right-art.jpg Tom Corbett

Misschien heb je een lijst die er als volgt uitziet: 'Hot. Slim.Rijk​Zoet. Houdt van zijn moeder. Heeft haar. Lang-achtig. ' Het is je ideale man, in opsommingstekens, en als je niet iemand kunt vinden die in staat is om elke kwaliteit af te vinken, dan moet je gewoon blijven zoeken. We hebben onze Barbie- en Ken-poppen lang geleden opgeborgen, maar het idee van de perfecte partner doemt nog steeds op - zo erg zelfs dat het zelfs opduikt in sommige therapiesessies voor vrouwen. 'Ik heb veel vrouwen gezien die gefixeerd waren op het vinden van Mr. Right', zegt klinisch psycholoog Jennifer Taitz, Psy.D.

Wanhopig op zoek naar Dream Man
Misschien vanwege de prinsesverhalen die we kregen samen met onze dierencrackers, of de rom-coms zoals De huwelijksplanner dat kwam later, het idee dat meneer Right - of liever meneer Perfect - daarbuiten is, heeft wortel geschoten. Nu, als volwassene, denk je misschien dat je de Assepoester-verhalen en het idee om te wachten op je droomman bent ontgroeid. Maar de waarheid is dat, op hetzelfde niveau dat je een voorliefde hebt voor Rice Krispies Treats, het moeilijk is om het idee los te laten dat The One daarbuiten is. Hij is lekker! Hij is gevoelig! En hij zou nooit zoiets doorsnee doen als met zijn maatjes naar een stripclub gaan.

In feite zijn er veel vrouwen die therapie voor zoekenrelatieproblemenvinden dat dit een van de redenen is voor hun problemen: 'Het probleem met het zoeken naar de perfecte partner is dat zoiets niet bestaat', zegt Taitz.De verhalen van meisje-ontmoet-ideale-jongen zijn ook niet gestopt. Assepoester is vervangen door Bella Swan. Recent onderzoek toont aan dat zelfs getrouwd vrouwen wachten nog steeds op de komst van hun prins. Een nieuwe studie gepubliceerd in Massacommunicatie en samenleving ontdekte dat als getrouwde vrouwen geloofden in de tv-afbeeldingen van relaties, ze de neiging hadden minder toegewijd te zijn aan hun eigen paren en om alternatieve partners aantrekkelijker te vinden.

Het gaat niet om 'settelen'
Al deze hersenspoeling van Mr. Everything heeft vrouwen het gevoel gegeven dat ze zich settelen, zelfs als ze dat niet zijn. Tenzij een man een soort Matthew McConaughey / Channing Tatum-mash-up is, denk je dat je het beter zou kunnen doen. Als vlinders niet in je buik dansen als hij in de buurt is, denk je dat je genoegen neemt. Als hij een ochtendmens is en u bent het niet, dan bent u ervan overtuigd dat hij niet Degene is. We willen kismet, wrijvingsloze lucifers of helemaal geen.

Onzemoderne datingmanieren - online, via een site als OKCupid of zelfs via Facebook - kunnen onze intolerantie voor echte jongens nog erger maken. Een oneindig aantal opties betekent dat er altijd een beter vooruitzicht om de hoek is, zegt Susan Kolod, Ph.D., een psychoanalyticus aan het William Alanson White Institute of Psychiatry, Psychoanalysis & Psychology in New York City. Bovendien is er de illusie dat door het selecteren van een partner die voldoet aan de X-, Y- en Z-criteria, je je eigen einde van het verhalenboek schrijft.

Mr. Real vs Mr. Right
De Mr. Right-fantasie gaat niet echt over het streven naar uitmuntendheid, zegt Kolod. Het is een excuus om intimiteit te vermijden. Relaties zijn rommelig en eng; ze vereisen kwetsbaarheid en controleverlies. Dus als we ons concentreren op een onbereikbaar ideaal, hebben we een kant-en-klaar excuus om het niet te proberen.

Het punt is echter niet om op te geven wat belangrijk voor je is, of om bij een man te zijn waartoe je je niet aangetrokken voelt. Het is om bij iemand te zijn die persoonlijk bij je past, in plaats van een algemeen voorbeeld van mannelijkheid.

Waar je op moet letten, is een man die jouw waarden deelt, zegt Taitz. Als je iets tegen seks hebt, zal een man die handboeien als verboden terrein beschouwt, er waarschijnlijk niet voor zorgen. Als je onafhankelijk bent, probeer het dan niet te laten werken met iemand die je altijd in de buurt nodig heeft. En als u kinderen wilt, zou uw partner dat ook moeten doen. Probeer een lijst met vereisten en een andere met voorkeuren te maken, stelt Taitz voor. Misschien wel willen een lange man maar nodig hebben iemand die van honden houdt.

Happy Endings zijn echt
Bewijs: Christine *. Toen ze op de middelbare school zat, wilde ze een grote, sterke, gedurfde man. 'Iemand die een beschermer zou zijn', zegt ze. Ze wilde niet zomaar een held: ze wilde Hugh Jackman's Wolverine. Ze begon te daten met een man die perfect bij haar lijstje paste. Maar het bleek niet de perfecte filmrelatie te zijn waarop ze had gehoopt. Hij was zeker sterk en prachtig, maar ook niet geïnteresseerd in het delen van zijn gedachten of gevoelens - of het leren van de hare. Haar veronderstelde ideaal was iemand die ze niet echt mocht. Nadat ze uit elkaar waren gegaan, ontmoette ze een nieuw iemand. Deze man 'was niet voor wie ik op papier zou gaan', zegt ze. 'Maar persoonlijk was hij zo opwindend.'

Ze trouwden zes jaar nadat ze begonnen te daten, en Christine is nog steeds verliefd. 'De waarde van de relatie is dat het niet perfect is', zegt ze.

* Naam is gewijzigd

Kom eroverheen

Als je de droom nog steeds niet kunt loslaten, gebruik dan deze lijst om jezelf te revalideren.

1. Geen Nicholas Sparks meer.

2. Luister naar Lena Dunham, niet naar Mindy Kaling.

3. Verwacht nooit van je man dat hij een boombox met 'In Your Eyes' boven zijn hoofd hijst - tenzij hij in kostuum is.

4. Vergeet Beauty met Beast. Of dat het personage van Meg Ryan dat van Tom Hanks ontmoette. Of Emma Stone heeft die van Ryan Gosling ontmoet.

5. Kus een kikker. Kijken wat er gebeurt.

6. Zie het onder ogen: als je alle etherische sexiness van een vampier wegneemt, is Edward Cullen saai.

7. Probeer een rom-com te bedenken die niet eindigt op het moment dat het paar samenkomt.

8. De vrijgezel en de vrijgezellin? Slechts drie van de 24 paren zijn nog samen.

9. Vraag een willekeurige man wat hij ervan vindt om in de regen te vrijen. Vraag jezelf wat dat betreft af.

10. Prins Harry? Hij zou je hart breken.