Moet je ECHT douchen na de training?

douche-na-workout.jpg Shutterstock

Dus je doet de afbouw tijdens jepilates les, en een snelle blik op de wandklok vertelt je dat je te laat komt om terug naar kantoor te gaan of vrienden te ontmoeten voor het avondeten. U komt in de verleiding om enkele minuten van uw kleedkamer tijd te besparen door de douches over te slaan - en de tijdrovende föhn- en make-up sessie die u nodig heeft voordat u eindelijk de sportschool verlaat. Is dat totaal vies - of kom je ermee weg?

De waarheid: als je bezweet bent, is het beter voor je lichaam als je tijd vrijmaakt voor een beetje zeep en water. En dit is niet alleen een probleem voor iedereen die binnen reukafstand komt. (Verwant: 10 manieren waarop je je gezicht verkeerd wast

'Het is niet de geur van zweet waar je je zorgen over hoeft te maken, maar het feit dat transpiratie die achterblijft op je huid ervoor zorgt dat bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen, en dat kan leiden tot huiduitslag en puistjes', legt Holly L. Phillips, MD, een gezondheidsarts voor vrouwen uit. en medische medewerker aan CBS News in New York City. En geloof het of niet, bacne and butt pits zijn niet de ergste. Zweet helpt bij het kweken van schimmels - hallo, mogelijke schimmelinfectie! (Op die opmerking:Tips voor het oplossen van problemen met uw vagina) 'Ook kan uw training een microabrasie in uw huid hebben veroorzaakt, waardoor microben in uw lichaam kunnen komen', zegt Phillips. Dat kan leiden tot infecties zoals stafylokok, die levensbedreigend kunnen zijn (hoewel, ja, zeldzaam en onwaarschijnlijk).Kort gezegd: als je te laat bent, kun je af en toe het zeepsop overslaan - zolang je maar schone, droge kleding aantrekt en wat babypoeder eroverheen strooit om eventueel achtergebleven vocht op je huid te absorberen. Babydoekjes kunnen ook een uitkomst zijn en kunnen in een haast microben in funky lichaamsregio's verminderen. Plus, gebruik deze5 geniale strategieën om snel na de training op te ruimen​Maar echt, het beste is om je af te wassen met zeep ... en een paar minuten eerder naar de sportschool te gaan, zodat je niet het gevoel hebt dat je de douches hoeft te ontwijken.