Misschien doe je je make-up helemaal verkeerd

hoe je de make-up in de juiste volgorde aanbrengt Getty-afbeeldingen

Terwijl sommige vrouwen graag verhitte debatten hebben waarover Vrijgezellin deelnemerszullen de laatste rozenceremonie halen, anderen brengen diezelfde intensiteit in het praten over make-upproducten. Van welke vloeistof voering maakt de meest rechte lijn naar delangst houdbare lippenstift, er zijn oneindig veel onderwerpen waar beautyjunkies het over eens zijn om het er niet mee eens te zijn. Een van de klassieke toss-ups? De juiste volgorde om je make-up aan te brengen. In de hoop duidelijkheid over het onderwerp te krijgen, spraken we met Monika Deol, oprichter en CEO van Stellar, om een ​​stapsgewijze analyse te krijgen.

Begin eerst met een schoon gezicht aan het einde van jehuidverzorgingsroutine​Deol solliciteert graagSPFvlak voor haar make-up, hoewel sommige derms het eerst aanbrengen voordat hun andere huidverzorgingsproducten zoals vochtinbrengende crème of serum. Zolang het op je gezicht zit voordat je je opmaakt, ben je goed. En als u graag primer gebruikt, is dit het moment om deze aan te brengen.

VERWANT: De beste vochtinbrengende crèmes met zonnebrandcrème

Concentreer u op uw ogen voordat u met een foundation begint. Begin met oogschaduw, eyeliner (alleen op de bovenste oogleden) en je eerste laag mascara. 'Op die manier kun je, als er iets valt, het opruimen met een ventilatorborstel voordat je verder gaat', zegt Deol.Hier leest u hoe u het kattenoog voor eens en voor altijd onder de knie kunt krijgen:

Het volgende is je huidskleur. Breng eerst je favoriete foundation aan, daarna de concealer (zodat je het niet overdrijft) en een snelle poetspoeder. De sleutel tot een vlotte applicatie? 'Zorg ervoor dat u elk product laat drogen voordat u naar de volgende stap gaat', legt Deol uit. Ze raadt ook aan om teintproducten van hetzelfde merk te gebruiken. Ze werken in synergie, wat leidt tot het beste resultaat.

Zodra je foundation op zijn plaats zit, vorm je je gezicht met een contourpalet of bronzer en voeg je een highlighter toe waar je een beetje extra glans wilt, zoals de bovenkant van de jukbeenderen en rond je ogen.

VERWANT:6 eenvoudige manieren om gedefinieerde jukbeenderen te krijgen

Op de wangen moet blozen altijd als laatste komen - op die manier kun je beoordelen hoeveel je moet aanbrengen. Het helpt ook om de hele wanglook samen te voegen, zegt Deol. Ze adviseert voorzichtig te zijn met het mengen van producttexturen, vooral als het gaat om foundation en blush-combinaties. 'Poeder op de crème kan leiden tot een vlekkerig uiterlijk', zegt ze. Dus als je een crèmige foundation gebruikt, gebruik dan ook een crèmekleurige blush. (Daarom houden we hiervangladde crèmekleurige blosuit onze boetiek!)

Zodra je gezicht en wangen zijn gezet, ga je terug naar je ogen en breng je eyeliner aan in de waterlijnen of onder de ogen als je het gebruikt, gevolgd door een tweede laag mascara. Definieer vervolgens uw bogen met uw favoriete wenkbrauwproduct om definitie toe te voegen.

Veeg een kleine hoeveelheid afwerkingspoeder of setting spray helemaal over om alles op zijn plaats te krijgen en je look vast te zetten. Voila! Je bent klaar om de dag te veroveren.