Make-outsessie 101: wees een betere kus

makeout-sessies-art.jpg Shutterstock

Natuurlijk heb je de seksuele basis in je relatie vele, vele keren afgerond, maar dat betekent niet dat je het eerst moet overslaan. Het probleem is dat naarmate veel koppels serieuzer worden, hun make-outsessies beginnen af ​​te nemen totdat ze plotseling niet meer zo hartstochtelijk - of zo vaak - zoenen als vroeger.

Dit is waarom: 'Kussen is geëvolueerd als een manier om de compatibiliteit van een potentiële partner te beoordelen, omdat het een groot aantal informatie over gezondheid en hormonale status uitwisselt', zegt Gordon Gallup, Ph.D., een professor in de psychologie aan de Universiteit van Albany. 'Maar als mensen eenmaal een partner kiezen, kan het kussen afsterven omdat het niet langer nodig is om elkaars DNA te peilen.'

Maar zelfs als je weet dat hij Degene is (of zou kunnen zijn!), Ben je het aan je seksleven verschuldigd om te blijven knuffelen. 'Speeksel bevat het geslachtshormoon testosteron, dat het libido oproept', zegt biologisch antropoloog Helen Fisher, Ph.D., een onderzoeksprofessor aan de Rutgers University in New Jersey. 'Dus hoe meer tijd je doorbrengt met kussen, hoe meer je klaar bent voor seks, wat resulteert in een intensere seksuele ervaring.' Probeer deze tips om dingen weer op te warmen.

Nieuwheid toevoegen
Je hebt vier lippen en twee tongen tussen je in, dus wees creatief. William Cane, auteur van De kunst van het kussen , beveelt een beweging aan die hij 'lip-o-suctie' noemt. Om het te proberen, kus je zachtjes zijn bovenlip terwijl hij zachtjes op je onderlip kauwt en zuigt, en dan wissel je, legt Cane uit. Ongetwijfeld zal hij proberen je de tong uit te glijden, maar laat hem ... nog niet. Wacht tot hij helemaal in de war is en laat je tongen dan over elkaars tanden, binnenkant van de wangen en tandvlees dwalen. De afwisselende sensaties van het harde, gladde tandglazuur en de binnenkant van een zachte, vochtige mond zullen uw zintuigen prikkelen.

Maak de deal zoeter
Mickey Rourke's personage in de film 9 1/2 Weeks had het juiste idee toen hij Kim Basinger sappige aardbeien voerde tijdens hun naakte ravotten. Eet er een voordat je gaat vrijen; aardbeien activeren de zoetheidsreceptoren in je mond, dus als je kust, zal je smaak overdrive, zegt Krista Bloom, Ph.D., auteur van De ultieme compatibiliteitsquiz

Creëer huiveringwekkende koude rillingen
Veeg over een muntlipbalsem voordat je er een op hem plant om aan te raken, te proeven en te ruiken. 'Menthol triggert de koude receptoren van het lichaam, en wanneer dat wordt gecombineerd met je warme adem, voel je een tintelend gevoel van je lippen rechtstreeks naar je geslachtsdelen', zegt seksuoloog Ava Cadell, Ph.D. Je kunt een soortgelijk sensorisch effect krijgen door een slok champagne of seltzer te nemen. De belletjes zullen kietelen, tintelen en dan verdampen. Slechts één opmerking: menthol kan de gevoelige huid onder de riem irriteren, dus als je elkaar later wat orale aandacht gaat schenken, zorg er dan voor dat je eerst zowel je lippen wast als je mond uitspoelt.

Ruw het op
Een kleine dosis pijn zal een gewone knuffel tot buitengewone hoogten brengen. 'De feel-good endorfines die je lichaam afgeeft als je kust en meer opgewonden raakt, zijn een natuurlijke pijnverlichter', zegt Sadie Allison, D.H.S., auteur van Ride 'Em Cowgirl: Sex Position Secrets for Better Bucking ​'Bovendien, als je het lichaam stevig aanraakt, dwing je meer bloed naar die gebieden te stromen, waardoor je huidreceptoren sneller reageren.' Dus sla je hand om zijn nek en trek hem voorzichtig naar je toe, terwijl je oogcontact houdt. Als je lippen elkaar ontmoeten, wordt je langzaam agressief en laat je je passie op natuurlijke wijze opbouwen. 'Het idee is om subtiele kracht te gebruiken. Trek met je tanden lichtjes aan zijn onderlip, hark je vingernagels langs de zijkant van zijn nek en rug, en trek aan zijn haar nadat je hem opgewarmd hebt met wat zacht, sensueel kussen ', zegt Allison.

Breng hem naar de rand
Voor het meest erotische type kus (met de minst erotisch klinkende naam), probeer 'gezichtsgemeenschap', suggereert Cadell. Dit soort knuffelen bootst seks na van voorspel tot penetratie, te beginnen met een tongonderzoek in de mond van je man. 'Wrijf je tongen in kleine en grote cirkels tegen elkaar en schiet ze dan in en uit je mond, alsof je geslachtsgemeenschap hebt', zegt ze. 'Je kunt ook om de beurt je lippen om elkaars tong wikkelen en hartstochtelijk zuigen, afwisselend langzame en snelle bewegingen, net als orale seks.'