Kunnen Forskolin-supplementen u helpen om af te vallen?

forskolin voor gewichtsverlies Eugene_AxeGetty-afbeeldingen

In de huidige editie van snelkoppelingen voor gewichtsverlies die te mooi lijken om waar te zijn: heb je forskolin ontmoet? Het is een van de vele supplementen waarvoor u waarschijnlijk spam-advertenties heeft gezien, maar ... is het legitiem? (Omdat tbh, als er een snelkoppeling voor gewichtsverlies is die werkt, we graag willen weten, spam-advertenties of niet ...)

Ten eerste, wat verkenning: Forskolin is een natuurlijke verbinding die wordt aangetroffen in de wortels van een plant die typisch groeit in gebieden als India en Thailand, volgens de FDA (de officiële naam is Coleus forskohlii

Fabrikanten zeggen dat het u helpt af te vallen door de eetlust te verminderen en uw lichaam beter te maken in het afbreken van vetten en lipiden. Klinkt best goed, toch?De recensies over Forskolin en gewichtsverlies zijn ... op zijn best gemengd

Het is mogelijk dat forskolin je kan helpen om af te vallen, zegt Fatima Cody Stanford, M.D., M.P.H., een arts voor obesitasgeneeskunde in het Massachusetts General Hospital. Maar - en dit is een grote maar - er is niet veel bewijs dat zegt dat het zal gebeuren. 'Als we over minimale gegevens en ervaring beschikken, zeg ik patiënten altijd dat ze voorzichtig moeten zijn, omdat we maar heel weinig voorbeelden hebben om niet alleen het nut, maar ook het veiligheidsprofiel aan te tonen', zegt ze.

Uit een dierstudie bleek dat muizen die forskoline gebruikten minder aten dan degenen die dat niet deden, maar er zijn maar heel weinig onderzoeken bij mensen die lijken te wijzen op een sterk verband tussen forskoline en gewichtsverlies. volgens de website van National Institutes of Health

Een kleine studie, gepubliceerd in het tijdschrift Obesitasonderzoek , hadden 15 mannen met overgewicht en obesitas die supplementen slikten, terwijl nog eens 15 mannen placebo-pillen slikten. Na 12 weken ontdekten de onderzoekers dat mannen in de forskolinegroep meer lichaamsvet en vetmassa verloren dan die in de placebogroep. (Enorme vangst hier: het totale gewicht van de proefpersonen veranderde niet.)

Vermeldenswaard: geen van de onderzoeken naar forskolin heeft gekeken naar langetermijneffecten - en de studies bij mensen kijken naar een vrij kleine groep mensen. Dus ... je kunt hun resultaten met een enorme korrel zout nemen.

Het lijkt veilig ... maar het kan ervoor zorgen dat je meer gaat poepen

Het is moeilijk te zeggen zeker als forskolin veilig is, aangezien er echt niet zoveel gegevens zijn over het gebruik van het supplement gedurende een lange periode, zegt Stanford.

Wat meer is, terwijl de FDA voedingssupplementen reguleert, 'keuren' ze ze niet 'goed' of beoordelen ze ze niet voordat ze op de markt komen, zoals bij medicijnen, volgens de National Institutes of Health

Verwant verhaal

'De fabrikanten en distributeurs van voedingssupplementen zijn ervoor verantwoordelijk dat hun producten veilig zijn VOORDAT ze op de markt komen', volgens de FDA ​Vertaling: De FDA staat niet in voor deze supplementen - hoewel ze fabrikanten verplichten om slechte bijwerkingen te melden, zodat ze de consument hiervan op de hoogte kunnen stellen. En ze moedigen mensen die de supplementen gebruiken ook aan om (a) ermee te stoppen (hopelijk is dat een gegeven), en (b) zodat de FDA deze problemen kan volgen.

'FDA kan voedingssupplementen van de markt halen als ze onveilig blijken te zijn of als de claims op de producten onjuist en misleidend zijn' volgens de website van de administratie

FWIW, NIH zegt dat er 'geen veiligheidsproblemen zijn gemeld bij typische doses van 500 mg / dag gedurende 12 weken'. Maar er zijn meldingen geweest van frequentere BM's en lossere ontlasting van mensen die het supplement gebruiken.

Als u veilig wilt afvallen, raadt Stanford u aan om uw dieet te verbeteren (zorg ervoor dat u magere eiwitten, volle granen, groenten en fruit eet) en minstens 150 minuten per week te trainen. Het is ook belangrijk om regelmatig een goede nachtrust te krijgen, eraan te werken om uw stressniveaus te verminderen en ervoor te zorgen dat geen van de medicijnen die u momenteel gebruikt, kan leiden tot gewichtstoename.

'Dit is een geweldige start voor veel mensen', zegt Stanford. Als u nog steeds worstelt, overweeg dan om samen te werken met een specialist in zwaarlijvigheidsgeneesmiddelen om te zien of u baat zou kunnen hebben bij andere psychologische, dieet- of medische maatregelen.

Waar het op neerkomt: er is niet veel bewijs dat forskolin u zal helpen om af te vallen, maar als u het nog steeds wilt proberen, neem dan contact op met uw arts.