Kun je seks hebben met een schimmelinfectie?

Dames Ashley JouharGetty-afbeeldingen

Welp, je hebt een schimmelinfectie. Het branden en jeuk is vervelende AF, en nu kun je niet eens seks hebben, toch?

Verrassing! Seks is niet helemaal van de tafel - dat wil zeggen, zolang de dikke, witte afscheiding je er niet van weerhoudt. 'Een schimmelinfectie is slechts een irritatie van het vaginale kanaal', zegt Chicago ob-gyn Jessica Shepherd, MD ​'Zolang het comfortabel voor je aanvoelt, kun je nog steeds seks hebben', zegt ze.

Dat gezegd hebbende, heb je waarschijnlijk een paar vragen voordat je besluit of je seks wilt hebben met een schimmelinfectie ​Laten we er dus een paar proberen te beantwoorden:Kan seks de infectie verergeren?

Kan zijn. Hier is het probleem, een schimmelinfectie wordt veroorzaakt door een overgroei van een schimmel genaamd Candida. (Candida blijft van nature in je vagina hangen, maar het blijft meestal onder controle.)

Verwant verhaal

Een gevoeligheid voor het sperma van uw partner,glijmiddel, of latex uit het condoom kan allemaal rotzooien met de natuurlijke balans van gist in je vagina - de infectie blijft verergeren, zegt Shepherd.

Als u vermoedt dat een van deze factoren uw schimmelinfectie in de eerste plaats heeft veroorzaakt, wacht dan met seks totdat u in staat bent om een ​​behandeling te zoeken en met een arts te praten over mogelijke allergieën.

Zijn schimmelinfecties besmettelijk?

Het is mogelijk. Hoewel een schimmelinfectie geen SOA is, is er een kleine kans dat u een schimmelinfectie doorgeeft aan uw partner. In feite krijgt 15 procent van de mannen een jeukende uitslag op hun penis nadat ze seks hebben gehad met een partner met een schimmelinfectie, zegt de Kantoor op onze

Als hij huiduitslag krijgt (of als u chronische infecties heeft opgelopen), moet hij ook worden behandeld. Ook al zijn de kansen in zijn voordeel, dit is iets waar jullie allebei over moeten praten voordat je het begint.

OOK: Dat moet je zeker weten schimmelinfectie medicijnen kunnen condooms beschadigen en ze sneller breken. Oof.

Wat moet ik doen als ik een schimmelinfectie krijg?

De symptomen van een schimmelinfectie zijn vergelijkbaar met andere SOA's, zoalsbacteriële vaginose​U moet er zeker van zijn dat wat u heeft eigenlijk een schimmelinfectie is, zodat u op de juiste manier kunt worden behandeld.

Verwant verhaal

Als uw document eerder bij u een diagnose heeft gesteld, weet u wanneer het opnieuw gebeurt, en kunt u over het algemeen doorgaan en het aanpakken met vrij verkrijgbare medicijnen zoals Monistat , zegt Shepherd.

Maar als dit een nieuwe ervaring voor je is (gefeliciteerd #sarcasme), ga dan naar je gyno om de juiste diagnose te stellen.

Hoe lang duurt het voordat een schimmelinfectie verdwijnt?

Een milde schimmelinfectie zal waarschijnlijk binnen 48 uur na het starten van de medicatie verdwijnen, zegt Shepherd.

Bij chronische infecties kan echter een langere behandelingskuur nodig zijn. (Ter info: vier of meer schimmelinfecties per jaar hebbenis niet normaal, dus overleg met uw arts als u dat overkomt.)

Dus, hoe voorkom ik een schimmelinfectie?

Eet meer vers voedsel en minder bewerkte rommel, zegt Shepherd. Het nemen van een probioticum kan ook helpen om het onderstaande saldo onder controle te houden. En kom in contact met je lichaam. 'Besteed aandacht aan de daadwerkelijke infectie en weet welke dingen deze voor u kunnen veroorzaken', zegt Shepherd. Het vermijden van die mogelijke aanstichters - zoals natte zwemkleding of bezwete gymkleding aantrekken - kan je helpen om vrij te blijven.