Kijk hoe u eieren te gemakkelijk kookt - gemakkelijk!

Je wilde eieren te gemakkelijk maken ... maar eindigde met eieren die gewoon doorgekookt waren. Niet meer! George Weld en Evan Hanczor, de genieën erachter Eierrestaurant in Brooklyn, delen hun eiervaardigheden met de wereld in hun zojuist uitgebrachte kookboek, Ontbijt: recepten om voor wakker te worden ​Bekijk de video hierboven om het eenvoudige proces te leren waarmee u eieren te gemakkelijk (of te medium of te hard) perfect kunt koken. Single. Tijd.

VERWANT: Dit is hoe je een ei tot in de perfectie klautert

Hier is een geschreven recept met vergelijkbare stapsgewijze instructies als hierboven, met dank aan Ontbijt: recepten om voor wakker te worden1. Breek 2 eieren in een ondiepe schaal. Als je een beetje schaal in de schaal krijgt, gebruik dan een lepel of vork om het eruit te schrapen (het is een stuk gemakkelijker dan met je vinger).

twee. Verhit een theelepel geklaarde boter of plantaardige olie in een pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Schuif de eieren voorzichtig in de pan. Als ze sissen, zet het vuur dan onmiddellijk lager of haal de pan van het vuur. U wilt dat het wit zachtjes stolt in de hitte, niet frituurt en sputtert.

VERWANT: Hoe je elke keer een ei perfect kookt

3. Zodra het buitenste wit volledig is uitgehard en wit blijft, gewoon ondoorzichtig, schudt u de pan voorzichtig om er zeker van te zijn dat de eieren van de bodem loskomen. Schud en schud de pan totdat de 2 dooiers in een lijn staan ​​loodrecht op het handvat van de pan (als de pan een gezicht is en de dooiers de ogen, moet het handvat de nek zijn).

Vier. Nu komt het leuke gedeelte. Om eieren om te draaien, beweeg je je hand in een snelle, verticale cirkel, als een reuzenrad. Je probeert niet echt om de eieren uit de pan te gooien, maar om ze de lucht in te leiden en ze vervolgens voorzichtig op te vangen terwijl ze terug naar de aarde afdalen. Maak uw bewegingen zelfverzekerd en snel. Houd de pan in de lucht en duw de pan van je af in een licht neerwaartse boog, alsof je door de bodem van een lus-de-lus gaat. Als de pan weer omhoog begint te komen vanaf het laagste punt in de lus, geef je hem de minste beweging, alsof je de eieren gewoon laat weten dat het oké is dat ze vliegen. Deze beweging zorgt er ook voor dat de eieren in rotatie gaan, zodat ze aan de rauwe kant naar beneden komen. Je hand zou nu terug naar je lichaam moeten bewegen en de bovenkant van de lus voltooien. Vang de eieren aan de onderkant van de lus terwijl ze volledig omdraaien terwijl je de pan weer laat zakken.

VERWANT: Kijk hoe je elke keer een ei perfect pocheert

5. Ervan uitgaande dat je met succes je eieren hebt omgedraaid zonder de dooier te breken, zet de pan dan weer op het vuur en laat hem 20-30 seconden koken, of totdat het binnenste wit direct rond de dooier er hard uitziet (het is moeilijk te zien vanaf de onderkant, maar Raak het ei net naast de dooier zachtjes aan - als het wit nog vloeibaar is, kun je het zien).

6. Als het binnenste wit is uitgehard, kun je de eieren meteen op een bord schuiven, of, als je er zeker van bent, ze een tweede keer weer op hun mooie kant leggen. Bestrooi met zout en zwarte peper.