Kan uw sterrenbeeld veranderen? Dit is wat astrologen zeggen

Achtergrondontwerp van heilige dierenriemsymbolen Juhari MuhadeGetty-afbeeldingen

Als je met je berijdt of sterft sterrenbeeld en weiger te geloven dat iets je band zou kunnen verbreken (kijkend naar jou, Stier), het spijt me, maar ik sta op het punt een astrologische bom te laten vallen: Blijkt dat je sterrenbeeld gedurende je hele leven verandert.

Voordat je opnieuw gaat nadenken, nou ja, alles - nee, je hele leven is geen leugen geweest. Of in ieder geval niet een totaal liggen.

Hier is de waarheid: je hebt ** twee ** belangrijke astrologische kaarten die een rol spelen bij wie je bent en wat er in je leven gebeurt. Als je astrologisch geneigd bent (en, oké, ingehouden geobsedeerd), heb je waarschijnlijk je geboortehoroscoop al gezien - bij meerdere gelegenheden. Die grafiek 'wordt bepaald door de datum, tijd en plaats van je geboorte', zegt , professionele astroloog en auteur van De ster van binnen ​Vertaling: Als je de horoscoop van je sterrenbeeld bekijkt, is dat gebaseerd op je geboortehoroscoop.Maar dat is slechts de helft van het verhaal - de andere helft is uw gevorderde grafiek. Beschouw uw geboortehoroscoop als een astrologische 'momentopname van het moment waarop u werd geboren' en uw gevorderde horoscoop als 'een routekaart om te begrijpen hoe uw evoluerende zelf momenteel omgaat met uw omgeving', legt senior astroloog Narayana Montúfar uit bij Horoscope.com en Astrology.com

Wacht even, betekent dat dat je sterrenbeeld elk jaar verandert?

Nee, meer zoals elke 30 jaar. (Dus je hebt wat tijd om dit allemaal te verwerken, dank G.) 'Elk teken heeft 30 graden en de voortgaande zon beweegt maar minder dan een graad per jaar, dus deze verandering verloopt heel langzaam', legt Montúfar uit.

sterrenbeelden veranderen Juhari Muhade / Jewelyn Butron

Hoewel je misschien in de verleiding komt om 'veranderend sterrenbeeld' toe te voegen aan de lijst met redenen waarom je bang bent voor de grote 3-0 (wat je trouwens niet zou moeten doen - je staat op het punt 'flirterig en bloeiend' te worden!) , het is niet zo simpel. Het jaar waarin uw vorderde zonneteken verandert, hangt af van de exacte dag waarop u werd geboren, want wat doet dat niet in de astrologie?

Kortom, als je werd geboren tijdens de eerste paar dagen in je teken (bijvoorbeeld 21-23 maart voor Ram), 'zou je zon pas van teken veranderen als je bijna dertig was', legt Joyce uit. Maar 'als je aan het einde van het teken werd geboren, zou je zon van teken veranderen toen je nog heel jong was', voegt ze eraan toe.

Dat betekent dat als je op 18 tot 19 april bent geboren, je zonneteken in de vroege kinderjaren van Ram naar Stier is verhuisd (en misschien een verklaring zijn voor enkele van de driftbuien die je als peuter had, door gewoon te zeggen ...). Bijgevolg zal het niet veranderen opnieuw tot je vroege tot midden dertig.

Als u precies wilt weten wanneer en in welke tekens u een perspectiefverschuiving voelt, kunt u gemakkelijk achterhalen waar u zich bevindt. uw gevorderde grafiek online. Maar u zult waarschijnlijk niet in staat zijn om zelf te interpreteren wat uw gevorderde horoscoop betekent - dus u kunt het beste een volledige horoscoop laten lezen door een professionele astroloog.

Wat gebeurt er als je sterrenbeeld verandert?

Doe je gordel om, mensen, want sh * t begint te dalen als je in de 29e graad van je zonneteken bent. 'Er zijn veel veranderingen ... je waarden, je focus, je kernzelf manifesteert zich enigszins op een andere manier voor jou', zegt Montúfar. 'Het wordt pas echt duidelijk rond de laatste graad van 29, en de eerste graad van het nieuwe teken, en het zal alleen maar dieper en dieper worden.'

Dat gezegd hebbende, verwacht niet van de ene op de andere dag een nieuwe persoon te worden. 'Als een planeet van teken verandert, krijgt hij nieuwe energie. Het verandert niets aan de kern van wie je bent, maar het geeft je 'nieuwe ogen' om de wereld te zien ', legt Joyce uit. '... Je ervaart jezelf op nieuwe manieren. Het geeft je meer begrip van anderen en meer mogelijkheden om jezelf te uiten. '

Met andere woorden, het is het astrologische equivalent van een #TransformationTuesday. Je hebt deze geleidelijke veranderingen in je waarden en ideeën in de loop van de tijd aangebracht, legt Montúfar uit. Dan, als je eenmaal op een punt komt van bewegende tekens 'gebeurt er iets in de buitenwereld dat het triggert, en dan is daar plotseling een grote verandering.'

Meer, het hebben van twee sterrenbeelden betekent ** twee ** ijssmaken zijn perfect voor jou:

Hoe moet je je voorbereiden op een verandering van het sterrenbeeld?

Kort antwoord: omarm het.

'Wanneer je gevorderde zon een nieuw teken is binnengegaan, wordt je geroepen om de positieve eigenschappen van dat teken te belichamen om gecentreerd en gelukkig te blijven', zegt Montúfar. 'Als je luistert, kan het leven zich in een geheel nieuwe richting openen.' Als u de spreekwoordelijke boot mist, voelt u zich misschien verloren.

Natuurlijk, iets loslaten waar je je dierbaar en dierbaar voor hebt gehouden zo lang kan moeilijk zijn (wat Marie Kondo je ook wil laten geloven), maar hoe eerder je dat doet, hoe beter je af bent.

'Als je sterk en eigenwijs bent, duurt [de aanpassing] langer omdat je niet snel opgeeft wat waar is,' legt Joyce uit. 'Als je op de goede weg bent, is dat geweldig, maar als je dingen doet die je belemmeren of pijn doen, zit je in de problemen ... Vaak is het ding waar je aan vasthoudt wat je heeft geholpen om als kind te overleven . Nu houdt het je echter tegen. '

gerelateerde verhalen

Betekent dit dat u uw geboortekaart moet weggooien voor het nieuwere model? Nee, beide grafieken zijn belangrijk en werken goed samen, zegt Joyce. In feite, voegt ze eraan toe, heerst je geboortehoroscoop nog steeds oppermachtig omdat het 'een blauwdruk van je potentieel' is. Maar - nadruk op 'potentieel' - het is aan jou om het te laten werken, voegt ze eraan toe.

Trouwens, dat is precies waarom de meeste astrologen beide kaarten gebruiken, zeggen Joyce en Montúfar. Op die manier kunt u zien waar u was en waar je naartoe evolueert, volgens Joyce. 'De kaart is een levend wezen; het is altijd in beweging en in ontwikkeling en dat helpt je bij het leren en groeien ', voegt ze eraan toe.

Hoe vaak kan uw sterrenbeeld in uw leven veranderen?

Volgens Montúfar ga je tijdens het leven van de gemiddelde persoon door drie borden. Dus als je als Weegschaal bent geboren, zullen je gevorderde tekens waarschijnlijk naar Schorpioen en vervolgens Boogschutter gaan. Maar omdat die overgang ongeveer 30 jaar per teken duurt, kun je verwachten dat je een paar jaar zult doorbrengen in wat ze 'limbo' noemt.

'Als de gevorderde zon ongeveer 14 tot 16 graden is - het midden van een bord - staat alles stil, alleen omdat alle veranderingen van het ene teken naar het andere al in de eerste 12 tot 13 graden hebben plaatsgevonden', legt Montúfar uit. 'Dus het wordt drie jaar van limbo ... In die jaren moet je gewoon even chillen.' (Krijg je die baanpromotie niet? Geef het een diploma of twee.)

Uiteindelijk, als je eenmaal weet hoe je sterrenbeeld in de loop van de tijd verandert, ben je beter uitgerust om jezelf te begrijpen en het hoofd te bieden aan alles wat het universum je te bieden heeft (hoesthoest, Mercurius in retrograde).

Lindsay Geller is de Love & Life Editor bij ons, gespecialiseerd in entertainmentnieuws en berichtgeving over cultuur.