Kan kaneelwater u echt helpen om af te vallen?

kaneel water gewichtsverlies sveta_zarzamora / Getty

Voor voedingsdeskundigen is kaneel bae. 'Ik hou van kaneel en laat het elke ochtend op mijn cappuccino strooien', zegt Elisabetta Politi, R.D. , een voedingsdeskundige bij Duke Health. Nog beter: Wat onderzoek heeft aangetoond dat kaneel kan helpen bij het verlagen van uw bloedglucose (bloedsuikerspiegel). En aangezien bloedglucosepieken u hongeriger doen voelen, speculeren mensen dat kaneel u mogelijk een voller gevoel kan geven, waardoor u in het algemeen minder eet.

Betreed kaneelwater, de nieuwste H2O-drank die verkrijgbaar is bij reformwinkels die beweert voordelen te hebben bij het afvallen. (Dans op jouw manier, passend bij Dans Cardio met hoge intensiteit , de allereerste socanomics-dvd!)

Maar is deze taille-vriendelijke cocktail te mooi om waar te zijn? WH onderzoekt.Veel onderzoek heeft gekeken of kaneel de bloedglucose kan verlagen. Een 2016 recensie van 10 verschillende onderzoeken lieten een gemiddelde verlaging van de nuchtere bloedglucose met kaneel zien die beter was dan andere gangbare voedingssupplementen. “Maar de vermindering was bescheiden, en in de meeste onderzoeken deelnemers voldeden niet aan de behandelingsdoelen van de American Diabetes Association ”, zegt Politi. Onderzoeksmethoden zijn ook enorm gevarieerd, met doses variërend van 120 mg tot 6.000 mg (0,046 theelepels tot 2,3 theelepels) per dag in de loop van vier tot 16 weken. Dit alles betekent dat er meer onderzoek moet worden gedaan voordat experts kaneel gaan aanbevelen om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden, zegt ze.

VERWANT: 5 manieren waarop u meer water drinkt, kan u helpen om af te vallen

Elk definitief verband tussen kaneel en eetlust is verre van duidelijk. 'Er is geen bewijs dat kaneel de volheid verbetert', zegt Politi. Met andere woorden, het eten van meer kaneel zal je eetlust waarschijnlijk niet verminderen of je helpen om minder te eten.

Deze ruil zorgt ervoor dat je smoothie zoveel meer vult:

Dat gezegd hebbende, als je je verveelt met gewoon water, is kaneelwater een gezond alternatief dat kan helpen bij het afvallen, zegt Politi. Door het dagelijks te ruilen voor zelfs maar één calorierijke drank, zoals je ochtendglas wat fruitsap of middagfrisdrank, kun je 100 tot 150 calorieën verminderen. Dat komt neer op 4.000 calorieën per maand en 48.000 calorieën per jaar - of ongeveer 13 pond lichaamsvet.

VERWANT: Kan citroenwater u echt helpen om af te vallen?

Als je suikerhoudende dranken al beperkt, kan het toevoegen van kaneelwater het gewichtsverlies niet stimuleren, zegt Politi. 'Maar ik zou het zeker aanraden aan iedereen die probeert de vochtinname te verhogen.'

Om kaneelwater te maken, gooit u een kaneelstokje in een karaf water en zet u het een nacht in de koelkast. Om de amberkleur van kaneel naar voren te brengen, kook 1 kopje water met 1 kaneelstokje, laat afkoelen en gebruik het als concentraat toegevoegd aan gewoon of seltzerwater.