Kan het Simply Fit-bord u helpen bij het beeldhouwen van sixpack-buikspieren?

Simply-fit-board Amazon

Overal waar je draait, lijkt het erop dat er een nieuw apparaat is om je buikspieren snel te krijgen dat belooft je te helpen bij het vormen van de taille (lees: sixpack) die je wilt. En snel. Een van de nieuwste: de Gewoon passend bord

Je hebt het misschien al op gezien Haaienkooi- Lori Greiner heeft erin geïnvesteerd, en volgens haar website , de verkoop van het bord steeg van $ 575.000 naar $ 9 miljoen in de zeven maanden sinds de show.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Simply Fit Board (@simplyfitboard)Het Simply Fit Board is eigenlijk gewoon een gebogen, onstabiel oppervlak waarop je kunt staan ​​en draaien. Omdat je gedwongen wordt om je lichaam te stabiliseren (via je buikspieren) tijdens al dat draaien, worden de beloften aangeprezen op de product website zijn behoorlijk groot: 'Leuke, effectieve en effectieve training in slechts enkele minuten per dag' die 'je buikspieren, benen en hele kern versterkt'. (Ter info: het kost $ 40 aan amazon.com

Maar werkt het? Kun je hiermee buikspieren beeldhouwen? Drie trainers - zowel gecertificeerde kracht- als conditioneringsspecialisten - wegen mee:

Is het echt gericht op uw kern?

Ja. 'Elke vorm van oefening op een oneffen ondergrond die ervoor zorgt dat u uw evenwicht behoudt, zal uw kernspieren trainen, zelfs zoiets eenvoudigs als op één been staan', zegt Alissa Rumsey, C.S.C.S., eigenaar van Alissa Rumsey Voeding en wellness en maker van de gratis e-gids 5 minuten durende bewuste eetoefening ​Ze merkt op dat dit bord vergelijkbaar is met andere balansborden die er zijn. (Het lijkt ook op een Bosu-bal.) En je moet het vooral zien als een manier om een ​​betere balans op te bouwen.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Simply Fit Board (@simplyfitboard)

Maar hoe zit het met dat sixpack?

'Dit board zal je absoluut niet helpen om een ​​sixpack te krijgen', zegt Gregory Johnson, C.S.C.S., hoofdtrainer bij Varimax Fitness in Sacramento, Californië. Evenzo zal geen enkele hoeveelheid buikspieroefeningen in het algemeen (inclusief crunches of planken) je in de meeste gevallen helpen om daar te komen, voegt hij eraan toe.

Rumsey is het ermee eens: `` Hoewel het zeker kan helpen om je kern- en buikspieren te versterken, betekent dat niet dat je buikspieren zijn gedefinieerd. '' Ten eerste is het bord niet echt een apparaat om vet te verliezen, en de meeste mensen hebben een laag vet onder de huid die de buikspieren bedekt. Misschien moet je veel vet verliezen - zelfs onder de 10 procent lichaamsvet komen, zegt ze, om die buikspieren te zien komen. 'Dit is niet alleen moeilijk, maar het kan ook ongezond zijn, vooral voor vrouwen', zegt Rumsey.

Trouwens, of je al dan niet een buikspier hebt, hangt grotendeels af van de genetica. 'Velen van ons zullen geen sixpack hebben, ongeacht hoeveel we sporten', zegt ze.

Zijn er risico's?

Je zou kunnen vallen, zegt Johnson. Hij raadt aan om een ​​snelle test uit te voeren voordat u ervoor kiest om op een onstabiele ondergrond te trainen: ga eerst in een goede houding op één been staan. Kunt u uw ogen sluiten? Als je dat 30 seconden kunt doen, ben je misschien klaar voor zoiets als een Balanskussen , Bosu of Simply Fit Board.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Maggie Cheu (@maggiecheu)

Zijn er nog voordelen?

Een sterke kern kan rugpijn tegengaan, de balans verbeteren en u helpen veilig zware spullen te dragen. Het is goed om in elke trainingsroutine kern- en balansoefeningen op te nemen.

Dus of het nu gaat om het Simply Fit Board, een boksles of een yogabeoefening, Rumsey adviseert om een ​​activiteit te vinden die goed aanvoelt en die ervoor zorgt dat je deze op de lange termijn wilt volhouden. 'Kernkracht is belangrijk om vele andere redenen buiten de esthetiek.'

Maar als de definitie van de buikspieren is wat u zoekt, raadt Johnson aan zich te concentreren op krachttraining voor het hele lichaam en 'voeding, voeding, voeding'.

het komt neer op

Terwijl jij dat niet doet nodig hebben om het Simply Fit Board te gebruiken om je doelen te bereiken, als je het graag gebruikt, dan is het een overwinning, zegt Johnson.

Deze inhoud is gemaakt en onderhouden door een derde partij en op deze pagina geïmporteerd om gebruikers te helpen hun e-mailadressen op te geven. Mogelijk vindt u meer informatie over deze en soortgelijke inhoud op piano.io