Kan elke vrouw meerdere orgasmes hebben?

kunt-u-uw-grote-o-in-grote-ooos2.jpeg-veranderen foto via Shutterstock

Voor sommige vrouwen is het hebben van één orgasme tijdens seks voldoende om hun gelukkige sterren te willen bedanken - of zichzelf in ieder geval een stevig schouderklopje te geven. Maar het zal je misschien verbazen te weten dat als je één O kunt bereiken, je waarschijnlijk in staat bent om direct daarna nog veel meer te hebben - of, zoals de profs het noemen, meerdere orgasmes. Ernstig! Ontdek waarom je het nog nooit eerder hebt meegemaakt en hoe je je kunt gaan voelen ahhh doolhof opnieuw en opnieuw.

Kleurrijkheid, Violet, Paars, Tekst, Magenta, Rood, Roze, Lijn, Lavendel, Lettertype,
Studies uitgevoerd door invloedrijke seksonderzoekers William Hartman en Marilyn Fithian en gepubliceerd in Menselijke seksualiteit: een encyclopedie in het midden van de jaren negentig geven aan dat vrouwen die een orgasme krijgen, gemiddeld slechts één of twee minuten nodig hebben om hun tweede hoogtepunt te bereiken. (De meeste vrouwelijke orgasmes die ze observeerden waren een indrukwekkende 134 in slechts 60 minuten!)

Evenzo hebben seksonderzoekers Shere Hite en Alfred Kinsey wat werk verricht (respectievelijk in de jaren '70 en '50) dat wijst op het vrouwelijke potentieel voor meerdere orgasmes. Helaas is er geen recenter onderzoek over dit onderwerp. Maar Vivienne Cass, Ph.D., auteur van Het ongrijpbare orgasme , zegt haar klinische ervaring dat het hebben van meerdere orgasmes inderdaad mogelijk is voor alle vrouwen die over de finish kunnen komen.

VERWANT: Hoe meerdere orgasmes te krijgen'Veel vrouwen zijn best in staat om vijf tot zeven gemakkelijk [op een rij] te ervaren', zegt Cass. '[Maar] hoewel alle vrouwen het potentieel hebben om meerdere orgasmes te hebben, is de realiteit dat velen dat niet doen.'

Kleurrijkheid, Violet, Paars, Tekst, Magenta, Rood, Roze, Lijn, Lavendel, Amber,
Een aantal dingen staan ​​de meesten van ons in de weg: Cass zegt dat ze kunnen variëren van het hebben van een partner zonder de beste vaardigheden tot een ongemakkelijk gevoel, de tijd en moeite nemen om meerdere orgasmes te proberen, tot te moe zijn. Als je die problemen echter kunt aanpakken, is de kans groot dat je meerdere keren kunt pieken - in ieder geval theoretisch gesproken.

VERWANT: Hoe je net zo vaak een orgasme kunt krijgen als je man

Kleurrijkheid, Violet, Paars, Tekst, Magenta, Rood, Roze, Lijn, Patroon, Lettertype,
De grote truc is om de clitoris niet te overstimuleren, wat gemakkelijk is gezien het grote aantal zenuwuiteinden dat het heeft, zegt Dawn Michael , gecertificeerd klinisch seksuoloog, relatiedeskundige en auteur van. Dus als je eenmaal een orgasme hebt gehad en je clitoris erg gevoelig en gezwollen is, richt je aandacht dan op je vagina. (Zorg ervoor dat het nat en opgezwollen is voordat je vingers, een seksspeeltje of een penis inbrengt. Als je het nodig hebt, gebruik dan een pH-gebalanceerd glijmiddel om te helpen.)

Zodra het meest intense deel van het eerste orgasme voorbij is, raadt Cass aan om jezelf zachtjes aan te raken - of je partner te vragen - om de plezierige sensaties gaande te houden. Je kunt zelfs een paar ogenblikken wachten tot de opwinding iets afneemt en dan weer aanraken als dat goed voor je voelt. Sta jezelf toe om mentaal te ontspannen en met je partner te praten zonder je te concentreren op het proberen om nog een orgasme te krijgen - maar zorg ervoor dat je hem of haar laat weten dat je het voor een ander wilt proberen, ofwel door het rechtstreeks te zeggen of door zijn hand op je vagina te leggen om lichaamscontact houden.

Doe dan wat verkennend werk om erachter te komen wat je er weer van zou kunnen krijgen. Laat de opwinding langzaam weer opbouwen door jezelf aan te raken op plaatsen die de eerste keer niet werden gestimuleerd of door je partner het voor je te laten doen.

VERWANT: Precies hoe u kegels gebruikt om uw orgasmes sterker te maken

Sterkere pc-spieren kunnen ook helpen het gebied strak te houden en gemakkelijker klaar te maken voor opwinding. Michael raadt aan om te investeren in enkele verzwaarde kralen van Lelo om het meeste uit kegeloefeningen te halen.