Kan acupunctuur u echt helpen om af te vallen? Deskundigen wegen in

acupunctuur Wetenschapsfotobibliotheek - ADAM GAULTGetty-afbeeldingen

Laten we eerlijk zijn: sommige mensen zullen vrijwel alles proberen als het op aankomtgewichtsverlies​Van klassieke methoden zoals het verminderen van calorieën en meer lichaamsbeweging tot minder conventionele methoden zoalscyrotherapieen hypnose, er zijn eindeloze technieken voor gewichtsverlies (oké, veel ervan zijn rages!) die er zijn. Nog een waar mensen die van alternatieve methoden houden * veel * over praten? Acupunctuur om af te vallen.

Fans en beoefenaars vanacupunctuurbeweren dat de praktijk kan helpen bij het verlichten van stress, fysieke pijn, allergieën en zelfs PMS - maar kan het ook echt helpen bij het afvallen? Blijf lezen om erachter te komen of acupunctuur je kan helpen om kilo's kwijt te raken, aldus experts.

Kan acupunctuur echt helpen om af te vallen?

Dit is wat we weten: er is niet veel bewijs dat gewone, oude acupunctuur u direct helpt om af te vallen. 'Acupunctuur is geen magie', zegt Daniel Hsu , erkend acupuncturist en oprichter van de AcuHealth Acupunctuurpraktijk in New York. 'Het laat het vet niet van je lichaam smelten.'Dat gezegd hebbende, acupunctuur kan helpen om stress te verminderen en gevoelens van geluk te vergroten, en dat kan ook indirect een persoon helpen bij het effectiever nastreven van gewichtsverliesdoelen. Er zijn ook enkele studies die suggereren dat het mogelijk is voor acupunctuur van het oor (a.k.a. auriculaire acupunctuur ) om mensen te helpen gewicht te verliezen. 'Auriculaire acupunctuur wordt gebruikt om de onbedwingbare trek van mensen te verminderen', zegt een erkende acupuncturist Alan Genitempo , DACM, LAc, eigenaar van Recovr Acupunctuur & Sportrevalidatie

gerelateerde verhalen

Uiteindelijk is er op dit moment gewoon niet genoeg overtuigend wetenschappelijk bewijs om te zeggen hoe dan ook - maar dat betekent niet dat je geen acupunctuur moet proberen terwijl je afvalt als het je interesseert. 'Er zijn gegevens waaruit blijkt dat het helpt en gegevens waaruit blijkt dat het niet helpt - we weten het niet zeker', zegt Charlie Seltzer , MD, een in Philadelphia gevestigde specialist in gewichtsverlies. 'En als we het niet weten, kijken we naar het risico en het voordeel. In dit geval is het voordeel van acupunctuur potentieel groot, en er is echt geen risico als u het in de handen van een ervaren arts doet. ' Dat is genoteerd.

Hoe zou acupunctuur eigenlijk werken om af te vallen?

Acupunctuur kan de afgifte van bepaalde chemicaliën in het lichaam stimuleren, zoals serotonine en endorfine, ook wel bekend als de 'feel-good'-hormonen die we nodig hebben om een ​​normaal, gelukkig leven te leiden, legt Genitempo uit.

Dus als u zich in het algemeen een beetje beter wilt voelen, kan acupunctuur enkele potentiële voordelen hebben. Als gevolg van die stemmingsvoordelen is het aannemelijk dat u uw doelstellingen voor gewichtsverlies effectiever kunt nastreven als u zich in een positieve headspace bevindt. Maar dat indirecte verband tussen acupunctuur en gewichtsverlies is slechts een theorie; het is niet bewezen.

Wat betreft ooracupunctuur? De gedachte is dat onbedwingbare trek grotendeels verband houdt met het geheugen, legt hij uit, en als we ergens naar hunkeren, komt dat omdat we ons herinneren dat een bepaalde smaak ons ​​een goed gevoel geeft. Omdat het oor zich in de buurt van de hippocampus bevindt (een gebied van de hersenen dat een belangrijke rol speelt bij het geheugen), helpt acupunctuur in het oor de hersenzenuwen te stimuleren die verband houden met het onderdrukken van die door het geheugen veroorzaakte onbedwingbare trek. Genitempo merkt echter op dat er meer onderzoek moet worden gedaan.

Zou u acupunctuur moeten combineren met een voedzaam dieet en lichaamsbeweging om de voordelen van gewichtsverlies te zien?

Acupunctuur alleen zal niet de reden zijn dat u een verandering in gewicht ervaart. Zelfs deelnemers aan de weinige beschikbare onderzoeken koppelden hun acupunctuurbehandelingen aan veranderingen in levensstijl, zoals meer sporten en een goed afgerond, gezond dieet.

Kortom, de impact die acupunctuur kan hebben op uw doelstellingen voor gewichtsverlies, gaat verder dan de daadwerkelijke behandeling zelf, legt Dr.Seltzer uit. Als u zich ertoe verbindt een acupunctuurbehandeling te ondergaan, kan het zijn dat u onbewust minder eet, beter slaapt of zich over het algemeen meer ontspannen voelt, benadrukt hij.

Dit zijn allemaal gewoonten die op hun beurt iemand zouden helpen om af te vallen, wat aantoont dat acupunctuur een meer secundaire rol zou kunnen spelen bij het afvallen in plaats van de belangrijkste drijvende factor te zijn. Dus hoewel het misschien niet de magische behandeling is waarnaar u op zoek was, is dat nog steeds een groot pluspunt als u op zoek bent naar meer manieren om gewichtsverliespraktijken aan uw routine toe te voegen.

Hoeveel acupunctuursessies zou u moeten doen om af te vallen?

Als je je afvraagt ​​of één sessie voldoende is om indrukwekkende resultaten op het gebied van gewichtsverlies te zien, wacht dan even. Zie het op deze manier: je zou ook geen resultaten zien als je een keer naar de sportschool gaat.

Zowel Hsu als Genitempo bevelen over het algemeen aan dat patiënten die een gewichtsverlies van ongeveer 10 tot 15 pond zoeken, gedurende zes tot acht weken, in het begin meerdere keren per week, een behandeling moeten krijgen en vervolgens de bezoeken afbouwen naarmate de tijd verstrijkt, afhankelijk van hoe het proces verloopt.

Acupunctuur zou een meer ondergeschikte rol kunnen spelen bij het afvallen in plaats van de belangrijkste drijvende factor te zijn.

'Het hangt van de persoon af', zegt Genitempo. 'Sommige mensen hebben een verbazingwekkende neiging om op de behandelingen te reageren en anderen niet. Veel ervan is fysiek en veel psycho-emotioneel. Hoeveel koop je er emotioneel in? Je moet er 100 procent achter staan. '

TLDR; consistentie en overtuiging zijn de sleutelwoorden (hoi, placebo!). Als u een verandering probeert aan te brengen, zult u regelmatig acupunctuur en andere veranderingen in levensstijl moeten doorvoeren om resultaten te zien die op de lange termijn aanhouden.

Zooo kan het geen kwaad om acupunctuur toe te voegen aan een afslankroutine?

Als u acupunctuur graag aan uw afslankprogramma wilt toevoegen en het zich kunt veroorloven (een enkele sessie kan ergens tussen de $ 70 en $ 200 + kosten), zegt Dr.Seltzer dat het het proberen waard is. Negatieve bijwerkingen zijn onwaarschijnlijk en u verlaat elke sessie op zijn minst met een meer ontspannen gevoel dan voordat u begon.

Dat gezegd hebbende, zegt Dr.Seltzer dat je dit moet overwegen voordat je je zuurverdiende geld aan behandelingen laat vallen: 'Acupunctuur kan een nuttig hulpmiddel zijn, maar er zijn andere wegen waar meer onderzoek achter zit, zoals eten met een calorietekort of verhuizen. nog een klein beetje ', legt dr. Seltzer uit. 'Voor iemand die over beperkte middelen beschikt en iets wil doen om af te vallen, zal het krijgen van een basiskennis van hoe voeding en caloriebalans werken een betere besteding van hun geld zijn dan acupunctuur.'

Als iemand in het algemeen vindt dat acupunctuur zijn kwaliteit van leven verbetert, kan dat ertoe leiden dat hij / zij betere keuzes maakt met betrekking tot voeding enoefening, wat hen uiteindelijk zou kunnen helpen om af te vallen. We hebben echter nog geen substantiële gegevens gezien die aantonen dat een acupunctuurbehandeling * alleen * tot gewichtsverlies leidt.