Je vagina kan jeukender zijn tijdens je menstruatie - hier is waarom

Citrus, voedsel, fruit, grapefruit, plant, pompelmoes, vlees,

Heeft u last van jeuk waar u niet aan kunt krabben? (Dat wil zeggen in het openbaar.) We hebben het natuurlijk over het heerlijke fenomeen dat is vaginale jeuk , wat vooral erger kan zijn rond de menstruatie. En alleen omdat je niet ziet dat vrouwen hun rotzooi elke vijf minuten aanpassen zoals sommige kerels, wil dat nog niet zeggen dat ze niet jeuken.

Dus waarom jeuk je als een gek als je ongesteld bent? Volgens Suzanne Fenske, MD, assistent-professor verloskunde, gynaecologie en reproductieve wetenschap aan de Icahn School of Medicine op de berg Sinaï, zijn er een paar specifieke factoren die dit kunnen veroorzaken. (Ontvang de laatste informatie over gezondheid, gewichtsverlies, fitness en seks rechtstreeks in uw inbox. Meld u aan voor onze 'Daily Dose'-nieuwsbrief.)

'Een ding is dat ouder bloed dat blijft hangen, irritatie kan veroorzaken', zegt ze. 'Het hangt er dus van af waar je bent in je cyclus.'Gerelateerd: Wat de consistentie van uw menstruatiebloed betekent over uw gezondheid

Anders heeft het te maken met een ontsteking, zegt ze.

'Met je menstruatie heb je de neiging om hogere niveaus vanontstekingdoor het hele lichaam, dus die niveaus kunnen ervoor zorgen dat je wat meer jeuk krijgt ', zegt Fenske. 'Het is een histamine-reactie.'

Natuurlijk kunt u last hebben van een schimmelinfectie ofbacteriële vaginose- dat is een overgroei van respectievelijk gist of bacteriën - maar Fenske zegt dat de meeste vrouwen deze problemen niet zo vaak opmerken tijdens hun menstruatie. Als u denkt dat uw jeuk kan worden veroorzaakt door een schimmelinfectie of BV, neem dan contact op met uw arts.

Kijk hoe een hete dokter uitlegt of je schimmelinfecties moet behandelen of niet:

'Je arts kan culturen nemen via een snel uitstrijkje van de vagina, zelfs als je ongesteld bent', zegt Fenske. Als de culturen positief zijn, kan ze je medicijnen voorschrijven om van het probleem af te komen. Als het echter negatief is en u op zoek bent naar symptomatische verlichting, waarschuwt Fenske dat absoluut geen douche , wat de zaken alleen maar erger kon maken. Zoek in plaats daarvan naar een vrij verkrijgbare steroïdecrème, zoals een hyrdrocortisoncrème van 1 procent, die een zeer lage dosis heeft en veilig kan worden gebruikt gedurende ongeveer drie dagen totdat uw symptomen verdwijnen.

Verwant: 5 soorten vaginale geuren die u moet weten - en wat ze voor uw gezondheid betekenen

Alle delen van de vagina zijn ook onderhevig aan jeuk tijdens je menstruatie. Dus als je merkt dat je vulva geïrriteerd aanvoelt, zegt Fenske dat je zeker wilt weten dat je geen allergische reactie krijgt op een pad. Als u denkt dat dit het geval is, probeer dan ongeparfumeerde maandverband om contactallergie tot een minimum te beperken. Als het nog steeds niet verdwijnt, neem dan contact op met uw arts om de boosdoener te vinden.