Je jeukende vagina kan worden veroorzaakt door een van deze verborgen boosdoeners

Ongemak door vaginale jeuk Getty-afbeeldingen

Drie van de vier vrouwen zullen ooit een schimmelinfectie , met zijn jeuk en branderig gevoel en vervelende klonterige, witte afscheiding - meestal verholpen met antischimmelmedicijnen (sommige zelfs OTC).Bacteriële vaginose, de meest voorkomende vaginale infectie bij vrouwen van 15 tot 44 jaar, kan ook jeuk, pijn of afscheiding veroorzaken; het vereist vaak antibiotica.

Verwant: 5 soorten vaginale geuren die u moet weten - en wat ze voor uw gezondheid betekenen

Als je last hebt van jeuk maar geen afscheiding, overweeg dan de oorzaken die onder de radar liggen.

VERBORGEN CULPRITS

De combinatie oestrogeen-progesteronanticonceptiepil en anticonceptiering onderdrukken de eisprong en dus ook de natuurlijke smering die wordt geproduceerd wanneer een ei wordt vrijgegeven, zegt gynaecoloog Alyssa Dweck, M.D., auteur van De complete A tot Z voor uw VKijk hoe een OB-GYN uitlegt of er zoiets bestaat als te veel afscheiding:

De gevolgen? Droogte, wat kan leiden tot jeuk. Overweeg een OTC-vaginale moisturizer, zoals Replens Langdurige Vaginale Moisturizer ($ 17, amazon.com ), een of twee keer per week, en als dat het gebied niet kalmeert, praat dan met uw gynaecoloog over alternatieve vormen van anticonceptie, zoals het niet-hormonale koperen spiraaltje of een diafragma. (Fleur je seksleven op metdit biologische glijmiddelvan de onze Kledingwinkel.)

Allergieën kunnen je ook naar beneden kronkelen, zegt Dweck; ze worden meestal veroorzaakt doorgeur in maandverband of tampons(kies voor ongeparfumeerd) of door de latex of zaaddodend middel op sommige condooms.

Verwant:7 totaal niet-domme vagina-vragen die je te beschaamd voelde om te stellen

Af en toe is een vrouw echter allergisch voor het ejaculaat van haar partner. Nee, het is geen teken dat het uiteenvallen op handen is, maar u moet een allergoloog raadplegen voor een huidtest. Als je de diagnose krijgt, gebruik dan condooms of gebruik een antihistaminicum minstens 30 minuten voor de seks.

En een briefje aanlingerielovers: 'Ondergoed gemaakt van synthetisch materiaal stoot geen vocht af, waardoor transpiratievocht zich kan verzamelen en op je huid kan blijven zitten, irritatie kan veroorzaken en een voedingsbodem kan vormen voor een bacterie of schimmelinfectie ', zegt Dweck. Beide kunnen jeuk veroorzaken, dus kies overdag katoen of op zijn minst katoenen ondergoed en slaap 's nachts in katoen (of naakt). Waarom? Hoezen kunnen warmte vasthouden, waardoor de zaken erger worden.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen in de uitgave van januari / februari 2018 van ons. Voor meer goed advies kunt u nu een exemplaar van het probleem in de kiosk ophalen!