Je hersenen op een orgasme

1206-omg-art.jpg

Vrouwen die masturbeerden in een MRI-machine hielpen wetenschappers aan te tonen dat, van opbouw tot piek, een orgasme verlicht je brein als de nachtelijke hemel op 4 juli. Dit is wat er in je hoofd omgaat terwijl je het aan het doen bent.

Bij het eerste contact
Het gebied van de genitale sensorische cortex van de hersenen wordt geactiveerd. 'We ontdekten dat de clitoris,vagina, en baarmoederhals stimuleren elk verschillende delen van de cortex ', zegt gedragsneurowetenschapper Barry R. Komisaruk, Ph.D., die de MRI-studie leidde' Omdat elk onafhankelijk een orgasme kan produceren '- en hier is wat je meeneemt -' het stimuleren van meerdere tegelijk kan leiden tot intensere, aangenamere orgasmen. '

De opbouw
Voortdurende stimulatie stimuleert je hippocampus, een regio waarvan bekend is dat het droomachtige herinneringen oproept. (Onthoudenseks in de automet de kap naar beneden in die gehuurde cabriolet? Goede tijden.) Ook geactiveerd is de amygdala, betrokken bij emotionele expressie en intense gevoelens. Hoewel onderzoekers niet precies weten wat voor soort emoties je ervaart, hebben we een gok: ze zijn positief.Bijna daar
Aan het begin van een orgasme veroorzaakt het cerebellum spanning in je dijen, billen en buikspieren, terwijl de frontale cortex - de controller van de hersenen voor planning en abstract denken - begint en meer begintseksuele fantasieën​(David Beckham? Mark Ruffalo? We zullen het niet vertellen.) De cortex cingularis anterior en insula gaan aan. Deze gebieden kunnen pijn remmen, zodat u precies het tegenovergestelde voelt: plezier.

Extase!
De hypothalamus geeft oxytocine af, waardoor samentrekkingen van de baarmoeder ontstaan ​​die die sensationele O-sensaties opwekken. Het moment is niet puur fysiek: oxytocine, ook bekend als het 'liefdeshormoon', bevordert ook de binding (wat dit betekent als je solo vliegt, weet Komisaruk niet zeker). Als de nucleus accumbens, of 'pleziercentrum', dopamine ontvangt, vlieg je nog hoger.

post het
Licht uit in de hersenen. Alles koelt af terwijl u zich koestert in het nagloeien.