Ja, anale orgasmes zijn echt - hier is hoe je er een krijgt

Paar hand in hand in elkaar zak Katie_MartynovaGetty-afbeeldingen

Het valt niet te ontkennen dat peuken allemaal razernij zijn: vanhet versterken van uw bilspierente bewonderen De buit van Kim Kardashian , kontdingen is een hot topic. En de laatste grens van deze buit-manie? Anaal.

Het lijdt geen twijfel dat anale seks nog steeds gepaard gaat met een beetje (zij het sexy) taboe. Misschien komt dat omdat voor het eerst in de anale arena stappen op zijn zachtst gezegd intimiderend kan zijn.

Wat moet je daar in vredesnaam doen? Is het pijnlijk? Plezierig? En vooral: is het echt mogelijk om een ​​anaal orgasme te krijgen?

Wacht, wat is een anaal orgasme?

Om te beginnen: ja, anale seks kan leuk zijn. En ja, anale orgasmes zijn helemaal een ding.

Simpel gezegd, een anaal orgasme is een climax die wordt bereikt door stimulatie van zenuwvlekken met een hoge dichtheid in de anus. 'Orgasmes zijn in wezen het plotseling loslaten van seksuele spanning', zegt Sheila Loanzon, MD, een verloskundige en gynaecoloog, en een fellow van het American College of Obstetrics and Gynecology. 'En er zijn verschillende manieren waarop een orgasme kan worden bereikt.' Inclusief anaal.

'Er zijn gedeelde zenuwen van de voorste wand van het rectum tot de vagina', legt Dr. Loanzon uit, 'dus voor vagina-eigenaren kan het mogelijk zijn dat seksuele opwinding optreedt door rectale stimulatie.' Bovendien strekken de benen van de clitoris zich helemaal uit tot in de anus, dus het kan ook resulteren in wat clitorisstimulatie. En voor iedereen met een penis, stimuleert anale stimulatie plezier in het prostaatgebied (die klier ter grootte van een walnoot die zich tussen de blaas en de penis bevindt).

Verwant verhaal

Kimberly Langdon, MD, een verloskundige en gynaecoloog bij, breekt het verder af en merkt op dat anale geslachtsgemeenschap het gebied dat de P-spot bij mannen wordt genoemd, stimuleert en een orgasme veroorzaakt. Bij vrouwen oefent anale geslachtsgemeenschap druk uit op de voorste wand van de vagina (die zich direct onder de blaas bevindt), dieper en dichter bij de baarmoederhals, in een gebied dat bekend staat als de voorste fornix. 'Dit is de A-spot en produceert vergelijkbare golfachtige samentrekkingen.' Voor zowel mannen als vrouwen zegt dr.Langdon dat langdurig duwen op één plek versus voortdurend stoten sommige mensen kan helpen een orgasme te bereiken.

Om deze gevoelige gebieden te lokaliseren, probeer je naar de navel te duwen (met een vinger, dildo of penis) op dezelfde manier waarop je de G-spot in de vagina zou richten, zegt Alicia Sinclair, een gecertificeerde seksuele voorlichter en de CEO van b-Vibe. 'Je hebt dezelfde mogelijkheid om dat centrale zenuwgebied te stimuleren.'

Hoe je het ook snijdt, 'een orgasme is een orgasme', zegt Sinclair, 'maar ze kunnen anders aanvoelen als ze uit verschillende delen van het lichaam komen.'

Ook vermeldenswaard: als één methode niet voor u werkt (seksspeeltjes, vingers, tong, penetratie van de penis ...), kunnen andere nog steeds leuk zijn!

Hoe u een anaal orgasme krijgt

Wanneer je naar de onderwereld van de achterdeur reist, zijn hier enkele solide tips om die anale 'O' te raken.

Haal diep adem en ontspan. Vaak, als het gaat om anaal spelen en seks, leggen we veel stress en spanning op onszelf, maar als somatische seksuoloog Jaiya Ma zegt: 'zodra er druk op de scène komt, neemt de opwinding meestal af.' Een paar keer diep ademhalen, ontspannende muziek spelen of zelfs een kalmerende omgeving voorstellen, kan een wereld van verschil maken voordat je naar het zuiden reist.

Comfort is de sleutel. 'Het helpt om je op je gemak te voelen in termen van reinheid, lichaamshouding en je eigen mentaliteit', zegt Ma. Tot dat punt beveelt Ma haar aan quiz, waarmee elke partner kan inzoomen op wat hen het meest comfortabel en opgewonden maakt in bed.

Doe het rustig aan. Sinclair waarschuwt sterk om niet van 'nul naar penis' (of dildo) te gaan. Begin in plaats daarvan klein en solo, iets wat ze 'anale training' noemt.

'De beste plaats om te beginnen is altijd je eigen vinger, zodat je de gever en ontvanger kunt zijn', zegt Sinclair. Als alternatief kunt u een dunne plug of anale kralen gebruiken.

Nodig een partner uit om mee te doen als je eenmaal gewend bent aan de nieuwe sensaties, hebt vastgesteld wat je leuk vindt en wat je niet leuk vindt, zegt Sinclair.

Kies voor wat je leuk vindt. Je hebt de meeste kans op een anaal orgasme als je de routine toepast die je normaal gesproken naar de finish brengt. Hou je van trillingen op je clitoris? Geweldig, houd die vibrator tussen je benen terwijl je partner je anus stimuleert. Vind je het leuk om vastgebonden te worden voordat je wordt gepenetreerd? Pak de handboeien vast en laat je partner zijn ding doen.

Probeer verschillende technieken. Hoewel het geweldig is om vast te houden aan wat je weet, kan het ook geen kwaad om nieuwe dingen aan je seksuele repertoire toe te voegen. Probeer bijvoorbeeld anaal spel te integreren in penetrerende seks, beveelt Sinclair aan. Een buttplug of vinger kan ook voor beide partners plezierig aanvoelen.

Als je aan het geven bent, ga dan slooooooooooow. De anus smeert niet zelf (daarover later meer), dus het is van vitaal belang dat je het in een schildpadtempo neemt wanneer je een penetrerend spel begint, zodat je er zeker van kunt zijn dat je partner zich op zijn gemak voelt. 'Praat over wat goed voelt, en vooral: vraag toestemming om op specifiek gewenste manieren door te gaan, of stop', zegt seksuele voorlichter Ericka Hart, MEd

Gebruik glijmiddel, glijmiddel en meer glijmiddel. Zelfs bij anale masturbatie is smering de sleutel: je moet de dingen glad houden, zegt Sinclair, want in tegenstelling tot de vagina smeert de anus niet zelf. Zonder glijmiddel 'zul je wrijving ervaren die niet goed aanvoelt, en het kan ook kleine scheurtjes in het anale kanaal veroorzaken.' Hoewel dit niet per se ernstige seksuele verwondingen zijn, zijn ze zeker niet comfortabel: als anaal orgasme het doel is, wil je (lees: nodig hebben ) om rijkelijk te smeren.

Zorg ervoor dat uw glijmiddel geen verdovend middel bevat, waarschuwt Sinclair. Voor iedereen die bang is voor een anale ervaring, klinkt een product dat belooft je gevoelige sluitspier te sparen waarschijnlijk geweldig. Maar het verdoven van je anus betekent niet alleen dat je geen enkel orgastisch genot ervaart, het betekent ook dat je geen zware sessie registreert totdat het te laat is. Au.

Experimenteer met deze posities. Voor niet-heteroseksuele duo's, of heterokoppels die iets anders willen proberen, zegt Ma dat liggend op de buik met een been omhoog en een kussen onder je romp een solide optie is. 'Het kan het voor uw partner gemakkelijker maken om bij uw achterdeur te komen.' Andere geweldige opties? Op je zij liggen met je knieën in je borst, of doggy-style.

En vergeet de veiligheid niet!

De heetste seks is veilige seks. Enkele leidende principes van onze experts:

  • Zorg ervoor dat elk seksspeeltje een uitlopende basis heeft: 'De anus is als een snelweg en zuigt alles op dat niet opvlamt om het binnendringen te voorkomen', zegt Hart. Eeeek.
  • Gebruik altijd, altijd, altijd glijmiddel
  • Was de anusregio en eventueel speelgoed ermee warm zeepachtig water
  • Gebruik condooms om je te beschermen tegen soa's
  • Ga niet van anus naar vagina zonder tussendoor te reinigen

    Het komt neer op: Anale seks kan leuk, plezierig en o-waardig zijn - en je hebt tal van mogelijkheden op het gebied van speeltjes en posities. Wees zoals altijd veilig!