Is het veilig om seks te hebben terwijl je een menstruatiecup draagt?

seks met menstruatiecup Amelie1 / getty

We zijn er allemaal geweest: je bent in je menstruatie, klaar om naar beneden te gaan, en dan herinner je je dat je een menstruatiecup draagt. Dame. Boner. Weg. Hoewel de oplossing hiervoor vrij eenvoudig is (verwijder de cup, plaats de penis), is het misschien leuk om je geen zorgen te maken over die eerste stap, toch? Maar is dat wel veilig?

Voordat we daar allemaal op ingaan, zegt Jen Gunter, MD in San Francisco Bay-area ob-gyn, dat ze wil dat je je niet langer verontschuldigt voor je menstruatiebloed tijdens seks (weet je, voor het geval je dat nog steeds deed) . Dat betekent dat je je vrij moet voelen om seks te hebben tijdens je menstruatie, hoe en waar je maar wilt, niet alleen onder de douche met de lichten uit. (Kom hiermee in de problemenbaanbrekende waterdichte uitstralingvan onze Boutique.)

Als het idee om iets te dragen om je lakens te beschermen tegen menstruatiebloed je echter aanspreekt, is een menstruatiecup misschien iets voor jou.Hier zijn 14 gekke feiten die je nooit wist over je orgasme.

VERWANT:Menstruatiecups hebben een moment - dit is hoe het is om er een te dragen

Ten eerste is het belangrijk om onderscheid te maken tussen herbruikbare en wegwerpmodellen, zegt Gunter. EEN herbruikbare menstruatiecup is helemaal niet bedoeld om tijdens seks te worden gedragen omdat ze dikker en duurzamer zijn, zegt ze. 'Het zou zijn alsof je seks hebt met een tampon. Het zou ongemakkelijk zijn. ' Dit soort beker kan schaafwonden veroorzaken en kan ook je partner pijn doen, zegt ze. Tenzij de herbruikbare beker specifiek op de markt wordt gebracht als veilig voor seks (Gunter zegt dat ze geen merken van herbruikbare bekers met dit label kent), ga niet door.

Maar wegwerpbekers willen SoftCup , die aanvoelen en eruit zien als zware Saran Wrap, zijn prima te gebruiken tijdens seks, zegt ze. De kans is groter dat ze met - niet tegen - uw lichaam bewegen.

VERWANT:7 feiten die uw mening over menstruatiecups kunnen veranderen

Hoewel de makers van de SoftCup zeggen dat je hun product niet met een spiraaltje moet gebruiken omdat je de draad van je spiraaltje en de SoftCup-draad kunt verwarren, zegt Gunter dat het risico van het verwijderen van de beker en het eruit trekken van je spiraaltje heel dun. Als je je zorgen maakt, zorg dan dat je weet hoe je spiraaltje aanvoelt, zodat je er niet per ongeluk aan trekt. (Je kunt ook gewoon een handdoek neerleggen, de beker overslaan en het goed noemen.)

Of je nu een kopje gebruikt tijdens je menstruatie of gewoon met de stroom meegaat, de sleutel tot geweldige periodeseks is communiceren met je partner. Ze zegt dat als je tijdens je menstruatie niet van seks houdt, dat jouw keuze is. Maar je partner mag je nooit laten schamen als je naar beneden gaat als de stroom in de stad is.