Is het slecht voor uw gezondheid om een ​​scheet in te houden?

hold-farts.jpg Shutterstock

Hoewel scheten laten is een feit in het leven, het is niet bepaald iets dat u in beleefd gezelschap wilt doen - of zelfs in het bijzijn van iemand die al uw gebreken kent, zoals uw partner. Als alternatief kun je het misschien urenlang vasthouden totdat je alleen bent en de zoete, zoete release kunt krijgen om alles eruit te laten. Het is een normale drang, maar kan het goed zijn om uw gasfles stevig vast te houden met uw systeem? Dit is wat u moet weten.

Gas 101
Wanneer uw lichaam probeert om zich te ontdoen van gasophoping, doet het dit via een oprisping die uw mond verlaat of winderigheid die uit uw rectum ontsnapt. Boeren is vaak een gevolg van 'luchtafasie', oftewel het eten van lucht. 'Sommige mensen hebben de neiging meer lucht in te slikken als ze praten of kauwgom kauwen', zegt Lisa Ganjhu , een arts in de osteopathie en een klinische assistent-professor in de geneeskunde en gastro-enterologie bij NYU Langone Medical Center in New York City. 'Die lucht verzamelt zich in hun maag en komt er uiteindelijk uit, meestal als een boer.'

VERWANT: Wat uw gas u probeert te vertellen over uw gezondheidIn tegenstelling tot boeren zijn de oorzaken van scheten iets minder eenvoudig. 'Soms fermenteren bacteriën of voedsel in de maag, wat leidt tot zuurgraad en gasvorming', zegt Ganjhu. Voedselproblemen zoals lactose of Gluten allergie kan je ook in een tootmachine veranderen. Zelfs als je buik melk en tarwe als een professional aankan, bevatten kruisbloemige groenten zoals broccoli en asperges fructanen, koolhydraten die een beetje moeilijker te verteren zijn en kunnen leiden tot meer gas wanneer je lichaam ze probeert af te breken, zegt Ganjhu.

Dus kun je het gewoon vasthouden?
Zucht van verlichting: de kans is zeer klein dat het uw gezondheid ernstig zal aantasten, zegt Ganjhu. Maar probeer het, als je lichaam wat extra lucht wil kwijtraken, het zal uiteindelijk gebeuren. 'Je geeft gas 10 tot 20 keer per dag door, vaak zonder het te beseffen', zegt ze. 'Het is een normaal bijproduct van je vertering van voedsel.' Natuurlijk, terwijl je gefocust bent op het samenklemmen van je knotjes alsof het de laatste vertegenwoordiger van de barre-les is, lukt het je misschien om alles binnen te houden. Maar zodra je wordt afgeleid, gaan de sluizen waarschijnlijk open. 'Terwijl je loopt en bezig bent, zal je lichaam de lucht passeren', zegt Ganjhu.

Dat gezegd hebbende, de enige echte uitzondering op de regel 'vasthouden in je scheten zal je niet ernstig verwonden' zijn mensen met ernstige obstructies in hun dubbele punt. 'In dat geval blaast de dikke darm door de blokkering op als een ballon ”, zegt Ganjhu. 'Als er zwakke plekken in de muren zitten, kan die uiteindelijk barsten.' Hoewel dat een beangstigend levendig beeld schetst, is er geen echte reden om je zorgen te maken, zegt Ganjhu; dat soort dingen gebeurt alleen bij ernstig zieke patiënten, en zelfs dan is het zeldzaam.

VERWANT: Wat te doen als je een scheet laat tijdens de yogales (en andere neerwaartse hondendilemma's)

En hoewel het vasthouden van je gas je niet echt zal schaden, kan het je toch het gevoel geven dat je een worst in een te strak omhulsel hebt. 'Je spijsverteringskanaal is als een van die grote ballonnen die clowns gebruiken om dieren te maken', zegt Ganjhu. 'Alles wat stroomafwaarts beïnvloedt, zal stroomopwaarts beïnvloeden.' Wat ze bedoelt is dat elke vorm van luchtophoping lager in uw maag-darmkanaal, zoals in uw dikke darm, uiteindelijk naar boven zal duwen enopgeblazen gevoelen ongemak rond uw buik.

VERWANT: Deze video's van kleine meisjes die scheten laten, maken je leven compleet

Je Farting M.O.
U kunt het beste uzelf excuseren naar het toilet waar u in alle rust uw behoefte kunt doen. Beter nu, wanneer u het verwacht, dan er een te laten piepen midden in een samenkomst, omdat u het probeert vast te houden, toch? Als het je doel is om je scheten te verminderen, probeer dan meer te consumerenprobiotica, wat kan helpen de bacteriën in uw darmen op één lijn te brengen. 'Gefermenteerde voedingsmiddelen zoals yoghurt, kimchi en zuurkool zijn allemaal goede manieren om meer probiotica te krijgen, of je kunt probiotische pillen proberen die specifiek voor je spijsverteringskanaal zijn', zegt Ganjhu. (Voor meer manieren om alles in je buik soepel te laten meesleuren, laad je opdeze voedingsmiddelen die essentieel zijn voor een gezond GI-systeem​

En als je nog een reden nodig had om weg te blijven van nep-zoetstoffen, hier heb je het: 'Vetvrije en suikervrije zoetstoffen zitten vol met niet-opneembare suikers, die niet verteerbaar zijn en als gas of diarree naar buiten komen', zegt Ganjhu.

Gifs met dank aan giphy.com

Deze inhoud is gemaakt en onderhouden door een derde partij en op deze pagina geïmporteerd om gebruikers te helpen hun e-mailadressen op te geven. Mogelijk vindt u meer informatie over deze en soortgelijke inhoud op piano.io