Is het erg om je rug te kraken?

is het erg om je rug te kraken? Getty-afbeeldingen

Het is het einde van de dag en je rug is stijve AF. Je loopt eigenlijk rond als Frankenstein.

Dus je geeft het een flinke kier - en ahhhhh, zoete, zoete opluchting.Maar je vraagt ​​je af: is het erg om je rug te kraken?

Wat gebeurt er als je je rug kraakt?

Onze gewrichten bestaan ​​uit pezen en ligamenten, en we hebben kraakbeen ertussen dat alles soepel laat glijden en bewegen.

Wanneer je druk uitoefent op je gewrichten door je rug te draaien of te kraken, komt er gas vrij (dat is het ploffende geluid dat je hoort).

Af en toe is dat oké, maar dagelijks kraken kan ervoor zorgen dat het kraakbeen verslijt, wat kan leiden tot pijn of mogelijk pezen en ligamentscheuren.

Wat u kunt doen in plaats van uw rug te kraken

Zacht strekken en oefenen zijn veiligere manieren om spanning te verminderen. Een warme douche kan ook helpen - als je eenmaal uitstapt en afdroogt, buig je langzaam voorover in je middel en hang je 15 tot 30 seconden in de richting van de grond.

Fysieke geschiktheid, Arm, Schouder, Gezamenlijk, Staand, Been, Knie, Saldo, Menselijk been, Sportkleding, Beth Bischoff

Als de spanning gecentreerd is in uw bovenrug,schuimrol gedurende vijf minuteneen paar keer per week: Ga op de rug liggen met de voeten plat, de knieën 90 graden gebogen en de roller onder de schouders, loodrecht op het lichaam. Til de billen op en sla de armen om alsof je jezelf stevig omhelst. Gebruik de voeten om langzaam op en neer te rollen.

Arm, been, dij, gewricht, zittend, menselijk been, knie, beenkappen, fysieke fitheid, menselijk lichaam, Beth Bischoff

Bron: Armin Tehrany, MD, orthopedisch chirurg en oprichter van Manhattan Orthopedic Care


Dit artikel is oorspronkelijk verschenen in de uitgave van juni 2018 van ons tijdschrift. Voor meer goed advies kunt u nu een exemplaar in de kiosk kopen.