'Ik heb het Atkins-dieet twee weken geprobeerd - hier is wat er is gebeurd'

Afvallen is voor mij geen nieuw spel. Ik ben een paar keer 30 pond afgevallen. Toen ik vervolgens naar de maten ging die in een grote winkel moesten worden gekocht, verloor ik uiteindelijk ongeveer 100 pond. En ik heb er geen bepaald dieet voor gebruikt.

Maar dan, langzaamwwwwly, in de afgelopen zeven jaar kroop er bijna 30 pond weer op. Tien of vijftien? Dat is prima. Maar 30 - onaanvaardbaar.

(Krijg tonnen geweldige trainingsideeën die u zullen helpen om een ​​fitte, gezonde levensstijl voor GOED te behouden De onze Fitness FixDus besloot ik het Atkins-dieet te proberen, ondanks dat ik het eerder als een bevlieging had afgedaan. Voor mij ging het strijden om Atkins-dieetresultaten niet alleen om het passen in de spijkerbroek waardoor ik me als een miljoen dollar voelde. Het was voor mijn gezondheid. De laboratoriumresultaten van mijn meest recente lichamelijk onderzoek toonden aan dat ik pre-diabetisch was. Dat was geen grapje. Ik moest dit doen.

Ik dacht dat het koolhydraatarme Atkins-plan goed voor me zou zijn, gezien mijn pre-diabetes en het feit dat suiker mijn aartsvijand is. We vechten dagelijks. (Oh, wat hou ik van / haat ik mijn zoete, romige overgave aan pistachegelato ... en pure chocolade toffees en pompoen cheesecake!) Onderzoek toont consequent aan dat koolhydraatarme benaderingen nuttig zijn bij het beheersen van prediabetes en diabetes.

Mijn missie was om het Atkins-dieet minimaal twee weken te proberen en de effectiviteit ervan te analyseren. Ik was de afgelopen maand al 15 kilo afgevallen - de eerste negen kilo smolten weg na twee weken keto-dieet, een heel vetrijk, heeldieet met weinig koolhydratenwaardoor je lichaam in ketose komt, zodat je vet verbrandt in plaats van koolhydraten voor energie. Atkins is een soort ketogeen dieet, maar met meer voedselkeuzes en een grotere balans aan macronutriënten. Het zou wat gematigder moeten zijn, waardoor je meer koolhydraten kunt eten terwijl je toch afvalt.

Verwant:'Ik heb het ketogene dieet geprobeerd om af te vallen - hier is wat er is gebeurd'

Het Atkins-dieet verloopt in fasen. Tijdens fase één, of de introductiefase, streef je ernaar om ofwel 20 of 40 gram dagelijkse netto koolhydraten te eten (afhankelijk van of je een drastischer of gematigder aanpak wilt volgen), waarbij netto koolhydraten het totaal aantal koolhydraten zijn minus alle koolhydraten uit vezels en suikeralcoholen. (Ter vergelijking: de huidige voedingsrichtlijnen raden aan om tussen de 225 en 325 gram koolhydraten per dag te consumeren.)

Na minimaal twee weken, als je dicht bij je streefgewicht bent, moet je doorgaan naar de tweede fase, waarbij je ongeveer 10 netto koolhydraten per dag, inclusief een beetje fruit en complexe koolhydraten, aan je plan toevoegt. Geleidelijk voeg je steeds meer toe, totdat je in de vierde en laatste fase zit, waarin je moet hebben bedacht wat je wel en niet kunt eten om je huidige gewicht te behouden. Die laatste fase is in feite de levensstijl die je de rest van je leven moet volhouden.

Artsen en diëtisten zijn het niet eens over de duurzaamheid van dit dieet. Karen Lesley, R.D., in Fort Myers, Florida, was sceptisch toen ik haar vertelde dat ik het probeerde. Naast diëtiste is ze ook een gepassioneerd triatleet. 'Het was een rage dieet. Iedereen die tijdens een dieet een pond spek kan eten, is belachelijk, 'zei Lesley. 'Het is onevenwichtig.'

Ondertussen, toen ik mijn vriendin vertelde dat ik dit dieet volgde, was het eerste wat ze zei: 'Is die man niet doodgegaan?'

Wel, ja.

De maker van het Atkins-dieet, de aan Cornell opgeleide cardioloog Robert Atkins, M.D., stierf in 2003, en zijn doodsoorzaak was nogal een controverse. Critici, waaronder veel artsen en medische experts, zeggen dat hij te zwaar was en hartproblemen had, wat tot zijn dood op 72-jarige leeftijd zou kunnen hebben geleid. Zijn familie en bedrijf zeggen dat hij na een val is overleden aan complicaties van hersenletsel.

Ongeacht de echte reden, moet de grondlegger van een dieet een persoonlijk voedingssuccesverhaal zijn, wil het plan goed zijn? Ja en nee. Het deed me even pauzeren, maar toen probeerde ik het toch omdat ik suiker en overtollige koolhydraten voorgoed uit mijn leven moest verwijderen.

Dus ik sjokte door en zei tegen mezelf dat ik het dieet niet zou gebruiken als een vergunning om me te verdiepen in waanzinnige hoeveelheden vet vlees en kaas, met weinig groenten. De gemoderniseerde versie van Atkins vraagt ​​sowieso om een ​​fundament van groenten. Om bij het programma te komen, heb ik recepten opgezocht, de Atkins Carb Counter-app gedownload en mijn dagelijkse voedselinname bijgehouden.

Verwant:6 dingen die je moet opgeven als je VOOR GOED wilt afvallen

Twee weken later, hier is wat ik heb geleerd:

1 Soms is strenger gemakkelijker Resultaten van het Atkins-dieet Amy Sowder

Ik vond het moeilijk om onder de 42 gram netto-koolhydraten te blijven, wat het Atkins-dieet me na hun aanbooddieetquizanalyseerde mijn doelen en voedingsvoorkeuren: ik wilde niet meer dan 15 kilo afvallen, en ik wilde een flexibel dieet met meer opties. Het lukte me om vijf van de veertien dagen onder de 42 gram te blijven. Andere dagen sloeg mijn bereik tussen de jaren vijftig en zeventig over.

Op de een of andere manier was het gemakkelijker om extremer te zijn, zoals toen ik onder de 28 netto koolhydraten per dag bleef tijdens het keto-dieet, omdat ik beter ben in alles-of-niets-gedrag dan het pad van matiging. Het is op de lange termijn niet gezond, maar zo werkt mijn psychologie.

Suiker kan net zo verslavend zijnals cocaïne of heroïne, waarbij we onze dopamine-plezierreceptoren zodanig mishandelen dat we een tolerantie opbouwen en steeds meer dezelfde suikerspiegel nodig hebben, volgens de National Institutes of Health ​Dus voor mij helpen extreme regels vaak. Als ik helemaal opnieuw zou beginnen, zou ik voor het strengere Atkins-plan gaan, het 20 gram-plan, in ieder geval om te beginnen. Maar dat is mijn mening.

Verwant:Het ketogene dieet kan 10 keer meer vet verbranden dan het standaard Amerikaanse dieet

twee Gebruik voorverpakte, bewerkte snacks en lekkernijen met de nodige voorzichtigheid Resultaten van het Atkins-dieet Amy Sowder

Toen ik eenmaal met Atkins begon, vond ik talloze handige, verpakte voedingsmiddelen die waren ontworpen met weinig koolhydraten in gedachten: ParmCrisps, SmartSweets gummyberen, Quest-eiwitrepen,Atkins Endulgechocolade-kokosrepen, en mijn geliefde Keto-repen , die komen in pure chocolade, kokosnoot en chocolade pindakaas.

Ik gaf toe. Ik bleef maar gaan voor voorverpakt,verwerkt voedselals ik super moe was of 's avonds laat. En hoewel deze items geweldig zijn als ze in een mum van tijd worden gebruikt, moet je ze bijna niet dagelijks eten, zoals ik uiteindelijk deed.

Suikervervangers kunnen immers gezonde doelen voor gewichtsverlies schaden. In juli heeft de Canadian Medical Association Journal heeft een verslag doen van analyse van 37 onderzoeken waaruit blijkt dat suikervervangers verband houden met gewichtstoename, niet met gewichtsverlies of zelfs gewichtsbehoud. Het wordt erger: mensen die regelmatig kunstmatige zoetstoffen gebruiken, lopen een hoger risico op obesitas,diabetes, en hartaandoeningen, blijkt uit het rapport.

3 Ik moest mijn kookkunsten veranderen Resultaten van het Atkins-dieet Amy Sowder

Terwijl ik met Atkins experimenteerde, moest ik de stand-bymaaltijden die ik meestal thuis maak weggooien of ze transformeren met vervangers. (Denk aan: vegetarische noedels in plaats van spaghetti.)

Het ontbijt is altijd het moeilijkst voor mij, aangezien ik dol ben op koude en warme ontbijtgranen. Ze zijn gemakkelijk, snel en heerlijk. Dus ik moest vooruit plannen: ik maakte een ovenschotel van ei-chorizo-spinazie-ricotta die zoveel dagen duurde dat ik er vierkantjes van in de vriezer moest leggen. Ik zou er een vierkant uithalen, in de magnetron en er kaas of avocado en zout op doen - wham! Gedaan.

Maar ik werd dat en andere populaire koolhydraatarme trucs beu. Hoe veelgekruide bloemkoolencourgette noedelszou ik kunnen eten voordat ik mijn haar eruit trok?

Dus naast het gebruik van koolhydraatbewuste recepten blogs zoals Kayln's Kitchen , Wendde ik me tot de bron: de enormereceptenverzamelingop de Atkins-website. Moe van eieren, kaas en vlees in de ochtend, vond ik mijn nieuwe favoriete ontbijtalternatief, deAmandelmuffin in een minuut​Je maakt het met amandelmeel en een ei in een mok in de magnetron. Makkelijk. En het werkte helemaal. Geen rare ingrediënten die je ook niet in een typische supermarkt vindt.

Verwant:7 manieren om eieren te koken, gerangschikt in volgorde van gewichtsverlieseffectiviteit

4 De Atkins Carb Counter-app was niet mijn favoriet Resultaten van het Atkins-dieet Amy Sowder

Waarheid: deze app is niet gebruiksvriendelijk als je echt helemaal opnieuw kookt. Het loggen van uw maaltijden is lastiger en minder nauwkeurig dan met de Keto-app. Toegegeven, het is gratis en je moet per maand betalen met de Keto-app, dus je krijgt waar je voor betaalt.

Verpakte ingrediënten met merknamen en grote restaurantketens komen prima naar voren in de zoekopdracht, maar geen rauwe ingrediënten. Bij mijn zoektocht verscheen geen gebakken broccoli, maar er kwamen wel zakken diepvriesbroccoli van Eden Farms en een tiental andere bedrijven. Ook zijn de hoeveelheden beperkt. Het geeft je maar één maattype (ounces of gram of kopjes) en daar moet je mee omgaan. Het is moeilijker om nauwkeurig te zijn.

Kortom, de opties op de app zijn zo beperkt dat het lijkt alsof ze niet verwachten dat je echt kookt. Je kunt je eigen ingrediënten aanpassen, maar dan moet je weten hoeveelmacronutriënten—Koolhydraten, vetten, proteïnen — elk ingrediënt heeft. En wie heeft er tijd om de statistieken van elk ingrediënt zelf op te zoeken? Een app zou dat voor je moeten doen.

5 Samen met anderen koken en eten is een uitdaging Resultaten van het Atkins-dieet Amy Sowder

Ik woon samen met mijn vriend en we delen allebei de liefde voor koken en goed eten. Het is een van de dingen die me in de eerste plaats tot hem aantrokken. Maar op Atkins was samen koken moeilijk omdat er zoveel was dat ik 'niet' kon eten. Vanwege al mijn beperkingen had hij moeite om erachter te komen wat hij moest koken. Ik maakte uiteindelijk voor mezelf courgette-noedels toen hij volkorenpasta maakte. Ik waste Bibb-slablaadjes terwijl hij voor zichzelf een briochebroodje kocht voor onze lamsburgers met opgeklopte feta.

Familie bezoeken of bij iemand anders thuis eten was ook niet de gemakkelijkste. Ik wilde niet iedereen onderwerpen aan de pijnlijke aspecten van mijn dieet, maar ik wilde ook niet van de wagen vallen. Het vergde planning, zoals het altijd bij me hebben van noten en Quest-repen. Ik ging ook naar eenHandelaar Joe'sen gevuld met bloemkoolrijst en geraspte kool voor mijn weeklange bezoek aan huis tijdens de vakantie.

Volledige openbaarmaking: ik heb tijdens mijn bezoek genoten van een paar kleine plakjes van de pompoenkaastaart van mijn moeder en de Key lime pie van mijn schoonzus. Ik probeerde dit dieet met mate te doen, dus dat betekende dat ik mezelf een beetje bewegingsruimte moest gunnen, toch? Mijn lichaam raakte niet in paniek en kwam niet meer dan vijf pond aan, maar mijn hunkering naar dessert in de avond kwam wel een beetje naar boven.

Verwant:Dit is hoe 1.200 calorieën eruit zien bij een koolhydraatarm dieet

6 De schaal was niet de beste maatstaf voor mijn succes Resultaten van het Atkins-dieet Amy Sowder

Na twee weken verloor ik twee miezerige kilo's. Twee. Dat is niets, vooral omdat ik lang ben en binnen twee tot drie pond per dag kan aankomen of verliezenwatergewichtalleen.

Maar ik kon in mijn skinny jeans passen! Ik heb ze zeker drie jaar niet kunnen dragen. De taille was nu helemaal comfortabel, met zelfs ruimte. Ook al drastischgewichtsverliesmaakte geen deel uit van mijn Atkins-dieetresultaten, het dieet hielp me wel om mijn lichaamssamenstelling te veranderen, en ik was minderopgeblazen​Ik verloor centimeters, in plaats van gewicht, en dat vond ik prima.

De echte prijs? De verbluffende resultaten van mijn recente lichamelijk onderzoek bij de dokter. Meer dan een jaar na mijn enge pre-diabetische en ijzertekort laboratoriumresultaten en diep in deze koolhydraatarme diëten, liep mijn arts, Fedir Ilnitskyy, MD, de patiëntenkamer binnen met een dossiermap, een glimlach, en zei: ' Je hebt deze keer een A verdiend. '

De cijfers liegen niet. Mijn bloedsuikerspiegel was gekelderd van een gevaarlijk hoog niveau naar de onderkant van het gezonde bereik. Mijn cholesterol bleef gezond en werd niet beïnvloed door al het extra vet dat ik at. (Oké, dus ik at veel kaas. Ik ben dol op kaas!) Dat vet had mijn lichaam kunnen helpen mineralen beter te absorberen, volgens mijn dokter.

'Dit dieet werkt niet voor iedereen', zei hij, 'maar het lijkt voor jou te werken.'