'Ik heb geprobeerd plantaardige proteïneshakes te drinken na elke training - hier is wat er is gebeurd'

ik moe proteïnepoeder na elke training Marissa Gainsburg

Zelfs als fitnessredacteur ben ik om verschillende redenen nooit iemand geweest die proteïneshakes drinkt: Ten eerste, ik train meestal na het werk, rond 20 of 21 uur, wat betekent dat ik pas tegen 10 uur eet en de laatste wat ik nodig heb, zijn extra calorieën voor een late maaltijd. Ten tweede ben ik niet zo goed in het bereiden van eten, ook al is het gewoon het mengen van water of amandelmelk met stof (noem me maar lui). En ten derde, ik ben zuivelvrij, en veel eiwitpoeders bevatten wei - een bijproduct van kaas of melkcaseïne - als hun belangrijkste eiwitbron.

Maar de afgelopen maanden heb ik een groeiende trend opgemerkt: plantaardige eiwitten zijn de nieuwste rage op het gebied van fitnessbrandstof.

(Geef je nieuwe, gezonde routine een kickstart met die van ons 12 weken durende transformatie van het hele lichaamIn feite heb ik sinds januari minstens zeven verschillende merken veganistische eiwitpoeders op mijn bureau gekregen, veel van bedrijven die zich ooit op wei concentreerden. Elk belooft echte, superfoodingrediënten, een uitzonderlijke smaak en meer dan 20 tot 30 gram eiwit, meestal van erwten. Geïntrigeerd besloot ik er een te proberen om te zien of de hippe drankjes iets zouden doen voor mijn krachttraining.

Na een plichtsgetrouwe vergelijking van ingrediënten, koos ik ervoor om mee te gaan Vega , die velen beschouwen als de OG van veganistische eiwitpoeders (het bestaat al een aantal jaren). Sommige van de andere merken bevatten carrageen, een mogelijke ontstekingsremmer, die ik probeer te vermijden. Ik vond het ook leuk dat Vega grote kuipen had, evenals kant-en-klare minikartons, zodat ik mijn shake onderweg kon pakken als dat nodig was (alweer #lazy).

VERWANT:Zelfs mensen die een hekel hebben aan de sportschool, zullen dol zijn op deze op dans geïnspireerde training

In het begin was ik volledig uitgeschakeld door de smaak. De chocoladeformule deed me denken aan de ouderwetse SlimFast-shake, maar met meer korreligheid en een aanhoudende smaak van kunstmatige zoetstof. (Vega gebruikt steviablad-extract voor zoetheid.) Ik dronk ongeveer een derde van mijn shake en morste de rest in de afvoer. Ik probeerde de volgende dag de vanille en was veel gelukkiger - terwijl ik de groene basis kon proeven (boerenkool, spinazie, groene algen, broccoli, enz.), Deed het me denken aan een verwaterde smoothie: schoon en verfrissend. Na vijf dagen raakte ik gewend aan de smaak en keek ik er zelfs naar uit.

Op dagen dat ik 's ochtends een trainingsevenement had, nam ik een halve shake voor de sessie en maakte ik de rest daarna af. Misschien was het een placebo-effect, maar ik merkte dat ik op die dagen wat meer wakker was. Ik had meer verve in mijn benen om te fietsen, meer kracht in mijn kern en armen om te boksen. Ik weet niet of het het feit was dat ik 'voedsel' in mijn maag had om me op de been te houden, of dat het nemen van de tijd om iets te drinken me meer tijd gaf om echt wakker te worden, maar het verschil was voelbaar. Mijn Vliegwiel TorqBoard zei het.

Je hebt niet veel apparatuur nodig - of helemaal niet - om fit te worden. Bekijk deze training zonder apparatuur:

In de loop van drie weken van bijna dagelijkse shakes verloor ik vijf pond. Ik weet niet dat de ingrediënten in de shakes zelf ervoor zorgden dat ik afviel, maar ik weet wel dat ze hielpen bij mijn portiecontrole (een echt probleem voor mij). Elke keer dat ik na het sporten een keer dronk tijdens het koken, at ik minder van mijn volgende maaltijd. En ik had minder trek in suiker: in plaats van een paar stukjes pure chocolade als toetje te eten, zou ik de laatste paar slokjes van mijn shake leegmaken en me perfect tevreden voelen.

Bovendien verloor ik geen spiermassa, voor zover ik weet. Ik train vier dagen per week aan krachttraining en sinds ik me aan het poeder heb vastgehouden, heb ik nooit meer reacties op mijn armen ontvangen. Met het vetverlies, hoe klein het ook mag zijn, komt mijn spierspanning eindelijk door. Het is natuurlijk geen ingrijpende transformatie, maar hey, ik neem het aan.

GERELATEERD: 4 vrouwen delen precies wat ze deden om waanzinnig afgezwakte armen te krijgen

Ondertussen vind ik het heerlijk om pijnlijk te zijn, maar ik haat het ook om meer dan één rustdag per week te nemen, want sporten is mentale therapie voor mij. Met de drankjes kon ik het niet helpen, maar merkte ik hoeveel minder uitgeput ik me voelde op mijn vrije dagen, zelfs als mijn spieren super pijnlijk waren. Over het algemeen voelde mijn lichaam minder zwaar en vermoeid aan, waardoor ik op hersteldagen wat meer activiteit kon uitoefenen (zoals vijf trappen beklimmen in het metrostation). Die extra uitbarstingen van activiteit droegen alleen maar bij aan mijn energie, dus over het algemeen voelde ik me geweldig, zelfs als mijn spieren dat niet deden.

Eerlijk gezegd weet ik niet dat het drinken van een shake voor of na elke training zo duurzaam is. Maar als je, net als ik, moeite hebt om je dagelijkse proteïne binnen te krijgen omdat je geen vlees of zuivelproducten eet, dan zijn plantaardige proteïnepoeders misschien wat je nodig hebt om je fitnessroutine op te schudden - op een goede manier.