'Ik heb een week lang koffie geruild voor groene thee - hier is wat er is gebeurd'

Groene thee in plaats van koffie Getty-afbeeldingen

Dit klinkt misschien niet zo erg, maar een paar zelfgemaakte kopjes koffie in de ochtend gevolgd door een latte in de middag is mijn dagelijkse cafeïne M.O. Ik ga zelden een dag zonder koffie. Maar in de loop van een paar weken raakte ik in meerdere gesprekken met mensen over waarom ze de overstap naar thee maakten - mijn moeder, die zei dat ze daardoor beter kon slapen, en ook een paar collega's die koffie tijdelijk hadden opgegeven omdat ze ze voelen zich overdag angstig. Omdat ik een groot deel van mijn dag bezig ben met onderzoeken over gezondheid en voeding, ben ik me terdege bewust van de gezondheidsvoordelen vangroene thee​Dus besloot ik een week lang over te schakelen van koffie naar geweldige thee en te kijken hoe het ging.

Eerst heb ik Brigitte Zeitlin, R.D., C.D.N, en eigenaar van BZ Nutrition geraadpleegd voor enkele feiten en tips. Ze waarschuwde me dat koffie veel meer cafeïne bevat dan groene thee (ongeveer 100 milligram in een kopje van 250 ml in vergelijking met ongeveer 30 milligram in groene thee). Maar, voegde Zeitlin eraan toe, groene thee heeft ook een aminozuur, I-theanine, dat in verband is gebracht met verbeterde alertheid, wat kan helpen bij de productiviteit en focus, minus de kriebels. Ik was benieuwd of dat voor mij het geval was.

VERWANT: Is het gevaarlijk om te veel groene thee te drinken?

Andere voordelen van thee die ze noemde, zijn de overvloedige antioxidanten (meer dan koffie) die kunnen helpen bij het bestrijden van ontstekingen en chronische ziekten. Zeitlin zei ook dat het maken van de overstap niet zal resulteren in hoofdpijn door het terugtrekken van cafeïne, wat kan gebeuren door gewoon de koffie helemaal op te geven (dankzij dat aminozuur weer).Met dat alles in gedachten was het tijd om aan de slag te gaan. Dit is wat ik heb geleerd:

Thee zetten is moeilijker dan ik dacht dat het was.

Thee zetten Getty-afbeeldingen

Ik besloot mijn experiment op een zaterdagochtend te beginnen, omdat ik dacht dat dat de gemakkelijkste manier zou zijn om er rustig aan te beginnen - ik zou niet de deur uit rennen om naar mijn werk te gaan of een middag door worstelen zonder mijn gebruikelijke koffiedrank. Ik heb voor beide accounts de juiste beslissing genomen. Mijn eerste poging, met behulp van Pure Leaf's Groene Thee met Munt ($ 5, ), was niet zo heet - letterlijk. Ik gebruikte heet water uit de gootsteen in plaats van kokend water. En toen het nauwelijks naar iets smaakte, dacht ik dat dat een vergissing was, en ik deed een tweede poging (daarom ben ik blij dat ik geen haast had om de deur uit te gaan). Die tweede ronde had een sterkere smaak en kleur dan de eerste ronde. Ik ontdekte ook de hele week dat ik de voorkeur geef aan losse thee boven sachets, omdat ik de sterkte van de smaak gemakkelijker kan aanpassen.

Als u geen thee drinkt, kunt u als volgt de hele dag gehydrateerd blijven:

Ik voelde dat cafeïne-ontwenning HARD.

Onttrekking van cafeïne Getty-afbeeldingen

Op de eerste dag van dit experiment met groene thee reden mijn vriend en ik de staat in voor een weekendje weg. Tegen de middag die dag tijdens de rit, zakten mijn oogleden hard naar beneden. (Gelukkig was ik niet degene die reed.) Het enige positieve was dat ik die nacht geen moeite had om in slaap te vallen, maar ik wist niet zeker of dat extraatje mijn slaperige dag waard was. De volgende dag was een beetje beter - ik kon de afname van cafeïne nog steeds niet goed verwerken, vooral niet tijdens de wandelingen die we tijdens onze reis maakten. Gewoonlijk helpt lichaamsbeweging me op te vrolijken, maar zonder koffie had ik het nog steeds moeilijk. Dit verbeterde echter naarmate de week vorderde. Op de vijfde dag denk ik dat ik eigenlijk minder angstig en zenuwachtig was dan normaal op het werk met koffie. Maar het waren een paar zware (en slaperige) dagen om er te komen!

Groene thee is beslist een verworven smaak.

Groene thee smaak Getty-afbeeldingen

Ik hou van de smaak van koffie. Overschakelen op groene thee was dus niet alleen een aanpassing in energie, maar ook in smaken. Mijn vroege pogingen om thee te zetten lieten op de smaakafdeling te wensen over, dus ik probeerde de hele week verschillende soorten van het spul.

Net als koffie zijn er veel verschillende varianten van groene thee. Van sommigen van hen hield ik, zoals David’s Tea’s Green Passionfruit (vanaf $ 10,), die fruitig en pittig was zonder te zoet en suikerachtig te proeven. Sommigen van hen - zoals de groene thee latte die ik probeerde, en de twee verschillende soorten groene ijsthee die ik de hele week proefde - vond ik absoluut NIET leuk. Ik miste de smaak van mijn koffie. Maar toen ik eenmaal de soort thee had gevonden die ik het lekkerst vond, was ik in het algemeen veel meer vatbaar voor groene thee. (Wij vinden dit ook leukkruidenthee voor spieren en gewrichtenvan onze Boutique!)

Mijn koffiegewoonte was behoorlijk ingebakken.

Koffie drinken Getty-afbeeldingen

Biechttijd: op een dag tijdens deze week kreeg ik koffie. Het was een oprechte vergissing! Ik bestelde een bagel, en bagels en koffie gaan samen, nou ja, bagels en koffie. Kom op, er is zelfs een hele dating-app vernoemd naar dit heerlijke duo! Maar snel nadat ik had besteld en me mijn fout had gerealiseerd, draaide ik me om en vroeg de kassamedewerker om mijn latte cafeïnevrij te maken, zodat ik dat deel van mijn experiment in ieder geval niet zou verknoeien. Dat is mijn koffiegewoonte echt - een gewoonte die ik best lastig vond om te doorbreken.

VERWANT:'Ik heb 10 dagen koffie opgegeven - dit is wat er met mijn lichaam is gebeurd'

Het vonnis:

Verslaafd aan koffie Getty-afbeeldingen

Deze week heb ik echt veel geleerd. Ten eerste leerde ik hoe afhankelijk ik elke dag van cafeïne was geworden, dus ben ik in het weekend eigenlijk meer cafeïnevrije koffie gaan drinken, wat bewijst dat ik meer van koffie hou dan de voordelen van cafeïne - ik hou ook van de sterkere smaak. Ten tweede ben ik blij dat ik verschillende soorten heb geprobeerd, omdat ik, zoals de meeste soorten eten en drinken, heb ontdekt welke ik leuk vind en welke ik nooit meer zal bestellen (zelfs niet als back-up voor koffie).

Thee zal niet mijn nieuwe ochtendstapel worden, maar ik zou het op sommige middagen kunnen overwegen in plaats van koffie. Dus over het algemeen heb ik geleerd dat ik gewoon een koffiesoort ben, en dat vind ik oké. Die nieuwsgierigheid heb ik tenminste bevredigd.