‘Ik heb een maand lang elke dag 50 crunches gedaan - hier is wat er is gebeurd’

blanke vrouw uit te werken op oefeningsmat Afbeeldingen mengen - JGI / Jamie GrillGetty-afbeeldingen

Het grootste deel van mijn leven heb ik redelijk consequent getraind, buiten hardlopen, naar de sportschool gegaan of minstens drie of vier keer per week trainingslessen gevolgd. Maar, zoals veel mensen, was ik uit mijn trainingsgewoonte gekomen - eerst was ik op huwelijksreis, daarna was het vakantie ... en weet je, gewoon het leven. Kan je relateren?

Ik was er echter klaar voor om weer aan een trainingsregime te beginnen, dus ik was eigenlijk super psyched om deze 30-daagse crunch-uitdaging aan te gaan, die een simpele prestatie leek en een goede manier om terug te gaan naar de reguliere training.

Normaal gesproken zijn de enige dingen waaraan ik me graag wil committeren mijn man, mijn uitgebreide (en obsessieve) huidverzorgingsroutine en een welverdiend glas cabernet (of drie) na een lange, zware dag. Maar 50 crunches per dag - klinkt als geen buistelevisie, toch? Ik dacht het in eerste instantie ook.Toch wilde ik een beter idee krijgen van waar ik aan begon en vanaf het begin wat verwachting op peil brengen. Dus voordat ik dagelijks begon te crunchen, nam ik contact op met fitnessgoeroes om erachter te komen wat ik zou kunnen bereiken door mijn quotum van 50 per dag vast te leggen. Voordat je aan je eigen uitdaging begint, wil ik je vertellen wat je moet weten en alle dingen die ik heb geleerd over wat je wel en niet kunt verwachten van elke dag crunches.

Te beginnen met een realitycheck: dertig dagen is niet genoeg tijd krijg een sixpack - zelfs als je 100 crunches per dag doet. 'Je kunt mentaal meer veranderingen verwachten dan fysiek', waarschuwde Ben Boudro, CSCS, eigenaar van Xceleration Fitness in Auburn Hills, Michigan. 'Om eerlijk te zijn, er zijn veel betere oefeningen voor je core dan gewoon ouwe crunches, maar daar gaat het echt niet om een ​​challenge te doen. '

Interesse om een ​​uitdaging van 30 dagen uit te proberen? Bekijk alleonze fitnessuitdagingen​

Wat had het dan voor zin om zoiets te doen, vroeg ik hem? 'Uitdagingen hebben einddatums, dus er is altijd een licht aan het einde van de tunnel, waardoor mensen ermee door kunnen gaan', vertelde hij me. 'Het kan me niet schelen of je zojuist over een stok bent gesprongen, hè Opdrukkengehurkt of alleen planken - het komt erop neer dat je 30 dagen achter elkaar op een bepaalde manier traint, wat een geweldige prestatie is. ' Ik hield van zijn enthousiasme en geloof in mijn toewijdingsniveau.

Dus ik waagde de sprong en zette me in voor 50 crunches elke dag voor een verdomde maand achter elkaar.

Voordat je elke dag crunches begint, is het belangrijk om te weten hoe je een crunch moet doen. (Duidelijk? Ja. Belangrijk? Absoluut.)

Hoe: Ga op de grond liggen met je knieën gebogen (of gestrekt, voor een uitdagendere training van de onderbuikspieren). Buig je armen en plaats je handen achter je hoofd. Houd uw rug tegen de grond gedrukt, til uw hoofd, nek en schouderbladen van de vloer en laat uw rug naar beneden zakken.

Ontvang onze All / Out Studio-app 30 dagen gratis: Bezoek alloutstudio.com , klik op 'Start gratis proefversie', maak een account aan, selecteer 'maandelijks abonnement' en voer de couponcode in GRATIS 30 ​Download vervolgens All Out Studio op iOS, Android of Apple TV en gebruik dezelfde inloggegevens om toegang te krijgen tot onbeperkte trainingen.

Pro-tip: overweeg om een ​​yogamat te gebruiken tijdens je crunch-uitdaging.

Voordat de uitdaging begon, Chris Ryan, CSCS, trainer en oprichter van Chris Ryan Fitness , vertelde me: 'Als je een maand lang maar 50 crunches per dag doet, zul je waarschijnlijk een ernstig geval van tapijtverbranding krijgen met een beetje extra kracht in je bovenbuikspieren, en misschien een beetje meer definitie.' Hij maakte geen grapje. De eerste locatie die ik koos voor het uitvoeren van mijn dagelijkse crunches was inderdaad mijn vloerkleed. Welke opties had ik tenslotte in mijn 500 vierkante meter grote appartement in New York City?

Maar na slechts twee dagen hiervan was het tapijt verbrand echt ​Ik besloot toen om naar mijn hardhouten vloer te verhuizen - een grote fout. Die rode vlekken veranderden in directe blauwe plekken die ik elke dag op het werk kon voelen terwijl mijn onderrug op mijn computerstoel rustte. Dat is toen ik besloot om mijn yogamat te gebruiken.

Als je echt je kernkracht wilt opbouwen, probeer dan deze volledige trainingsroutine:

De rest verliep vrijwel soepel, in ieder geval op de blessureafdeling.

Vijftig crunches per dag is echt niets in het plan der dingen. Elke dag bracht ik niet meer dan een vaste minuut in de crunch-positie door en had zelfs nooit problemen om alle 50 tegelijk af te maken. Maar toch was het moeilijk om mezelf erin te krijgen om in die tijd te knijpen. Ik vond elk excuus in het boek om mijn set van 50 tot later en later en later op de dag af te schuiven. Mijn lijst met excuses bevatte (maar was niet beperkt tot): 'Ik heb de hele dag geskied, ik verdien een pauze', of 'Ik werd vanochtend te vroeg wakker en ik ben moe', of 'Maar het is weekend!' Ik ben dankbaar dat mijn man me zijn beruchte gaf: 'Ben je serieus?' kijk elk van die keren.

U kunt kleine resultaten opmerken na elke dag crunches te hebben gedaan.

Terwijl ik zeker voelde definitie in mijn bovenbuik, ik zag slechts kleine verbeteringen in de manier waarop ik eruit zag (bekijk deze voor-en-na-foto's ter referentie).

50 crunches per dag Jenn Sinrich

Dat komt omdat buikspieren echt zijn gemaakt in de keuken.

Hoewel ik me vastlegde om een ​​maand lang 50 crunches per dag te doen, heb ik me niet verbonden aan een dieet of aanvullend trainingsschema. Ik heb mijn best gedaan om mijn drie lessen per week te geven (en dat mislukte jammerlijk), maar ik hield wel mijn 50 crunches per dag bij.

Omdat ik me niet aan een dieet hield, betekende dat ook op maandag, vooral na een booze weekend met pizza 's avonds laat in de hoofdrol, het laatste wat mijn lusteloze lichaam wilde doen, was achterover gaan liggen en met zijn hoofd tegen de knieën gaan. Ik slaagde erin om het nog steeds elke dag te doen, maar merkte een groot verschil in mijn enthousiasme op de dagen dat ik voelde opgeblazen vergeleken met de dagen dat ik fatsoenlijk at.

Al met al, dacht ik, ben ik blij dat ik deze uitdaging ben aangegaan.

Voor een keer heb ik me verbonden aan een of andere vorm van dagelijkse fitnessroutine. Ik denk niet dat ik dit iemand zou aanraden die op een sixpack schiet. Maar als het op toewijding aankwam, won ik de gouden medaille.