'Ik heb 2 weken lang elke dag touwtjespringen geprobeerd - hier is wat er is gebeurd'

Springtouw elke dag Samantha Lefave

Ik heb altijd gedacht dat het springtouw een totaal ondergewaardeerd apparaat was. Natuurlijk, we vonden het allemaal geweldig toen we kinderen waren, maar tenzij je een CrossFitter bent of regelmatig doos op jouw manier rond een ring, is het zeldzaam om er een te vinden die is opgenomen in een training. Eve Overland , personal trainer van beroemdheden, zegt dat dat een vergissing is. En ze zou het weten: ze helpt Carrie Underwood om in topconditie te blijven terwijl ze onderweg zijn. (PS:Dit is wat Carrie doet om die ongelooflijk sterke armen te krijgen​

'Een springtouw is zo'n geweldig apparaat, maar wordt vaak over het hoofd gezien', zegt ze. 'Het is betaalbaar, draagbaar en je hebt niet veel ruimte nodig om goed te kunnen trainen.'

Overland zegt zelfs dat ze Carrie er een heeft laten gebruiken op de reg. 'Carrie is in ongelooflijke [vorm] en is altijd in voor een extra uitdaging', zegt ze. 'Vaak zullen we dat doen springtouw tussen de hijssets door als [een vorm van] actief herstel. 'Touwtjespringen heeft ook enkele mooie voordelen. Het is niet alleen geweldig voor het cardiovasculaire uithoudingsvermogen en een grote calorieverbrander (je kunt tussen de 10 en 16 kcal per minuut schroeien als je in een gematigd tempo springt, zegt Overland), maar je kunt het ook gebruiken om de enkel- en voetstabilisatorspieren te versterken, verbeter hand-oog coördinatie en verhoog uw vermogen, snelheid, behendigheid en balans.

Al deze redenen zijn waarom ik besloot om elke dag een uitdaging van twee weken aan touwtjespringen aan te gaan, gedurende ten minste 10 minuten. Of het nu deel uitmaakte van mijn warming-up, vermengd met mijn routine, of het enige zweet dat ik die dag opwerkte, ik beloofde om keer op keer over een touw te springen op de reg. Dit is wat ik heb geleerd.

Je touw is belangrijk

Toen ik voor het eerst aan mijn uitdaging begon, vertelde ik Overland dat hoewel ik de tool sporadisch in mijn trainingen opneem, ik meestal niet veel varieer in de manier waarop ik hem gebruik. Dus het eerste dat ik moest doen, was me dagelijks op mijn gemak voelen bij het gebruik van een springtouw. Om dat te doen, zegt Overland dat het kiezen van het juiste touw de sleutel is. Ze raadt beginners een speedtouw of dun nylon touw aan, omdat ze lichter zijn en bij elke omwenteling minder inspanning vergen. (Dit zal het zelfvertrouwen vergroten, omdat je zult zien dat je in feite touw kunt springen.) Grootte is ook belangrijk. Om te zien of de jouwe de juiste pasvorm is, zegt Overland om beide handvatten vast te houden en in het midden van het touw te stappen. Als de handvatten tot aan je oksels komen, gaat het goed.

Kijk hoe je vet kunt blazen met gevechtstouwen:

Springtouwen zijn geweldig voor warming-ups

“Touwtjespringen is een geweldige manier om je bloed te laten stromen en hartslag pompen, ”zegt Overland. 'Je spieren voorbereiden op beweging is belangrijk als je het meeste uit je training wilt halen.' En aangezien springtouwen je benen, armen, schouders en kern aanspreken, zegt Overland dat het een geweldige manier is om het hele lichaam op te warmen voordat je aan een volledige training begint. En ik moet het ermee eens zijn - elke keer dat ik het springtouw gebruikte als mijn enige warming-up voor een training, voelde ik me voorbereid en klaar om te gaan.

Verwant: 'Ik heb een maand lang elke dag 50 crunches gedaan - hier is wat er is gebeurd'

Het vereist een serieuze verbinding tussen lichaam en geest

Ongeveer halverwege de eerste week van mijn uitdaging kwam ik thuis van een langer dan normale werkdag en merkte ik dat ik naar het touw staarde, me realiserend dat ik het nog niet had gebruikt. Omdat ik me mentaal uitgeput voelde, wilde ik gewoon uitstappen om het voor elkaar te krijgen. Maar ik kon het niet. Terwijl ik sprong, struikelde ik elke keer dat mijn gedachten begonnen af ​​te dwalen en moest ik opnieuw beginnen - iets dat frustrerend is, zelfs als je niet van je bed droomt. Dat komt omdat je je hersenen en lichaam tegelijkertijd moet gebruiken, zegt Overland. 'Het is niet zoals eenloopband, waar je gewoon op kunt springen en op de automatische piloot kunt drukken ”, zegt ze. 'Je bent gedwongen aanwezig te zijn.' Is het concentreren op touwtjespringen iets dat ik toen en daar wilde doen? Absoluut niet. Maar mijn brein is ook een spier, dus ik kan net zo goed meedoen aan de actie.​ De slanke, sexy, sterke training DVD is de snelle, flexibele training waar je op hebt gewacht!)

Het is ook een geweldige workout met weinig impact

Meer dan een week na het begin van mijn uitdaging, verlangde mijn lichaam naar een low-impact workout na een geweldige bootcamp-routine de dag ervoor. Ik overwoog mijn dagelijkse springsessie over te slaan ten gunste van een zachteyoga stroom, maar Overland herinnerde me eraan dat springen eigenlijk een geweldige optie is met weinig impact. 'Verwar hoge intensiteit niet met hoge impact - als het met de juiste vorm wordt gedaan, kan touwtjespringen worden beschouwd als cardio met een lagere impact', zegt ze. 'Je moet licht blijven [terwijl je springt] en de impact op de ballen van je voeten absorberen.' Dus voor mijn 10 minuten heb ik mijn formulier aangescherpt. Tegen het einde was ik bezweet, had ik meer motivatie om krachttraining op me te nemen en waren mijn knieën niet slechter door de slijtage.

Verwant:Verlies uw buik met slechts twee oefeningsbewegingen

Tien minuten is een lange tijd om touw te springen

Als je aan je dag in het algemeen denkt, lijkt 10 minuten niet zo lang. Maar als je gewoon gewoon aan het touwtjespringen bent - enkele sprongetjes, voeten bij elkaar - 10 minuten achter elkaar gaan kan heel snel saai worden. Overland zegt dat sommige mensen het gestage ritme en de repetitieve beweging als meditatief beschouwen, maar ik was het tegenovergestelde. Ik had iets nodig om mijn geest bezig te houden, dus ik zou me niet concentreren op de sensaties van het versnellen van mijn hart en het branden van mijn spieren.

Daarom vroeg ik haar om een ​​paar verschillende routines die ik kon gebruiken als ik een extra dosis motivatie nodig had. Hier zijn een paar van mijn favorieten van Overland:

Tabata-traktatie
Spring 20 seconden, snel
Rust 20 seconden
Herhaal gedurende 10 minuten

Minuut bij minuut
Spring 40 seconden, rustig tempo
Spring 20 seconden, sprinttempo
Spring 40 seconden, rustig tempo
Spring 20 seconden, hoge knieën
Spring 40 seconden, rustig tempo
Spring 20 seconden, dubbele unders
Herhaal gedurende 10 minuten

Ladders
Spring 100 omwentelingen vooruit
Spring 100 omwentelingen achteruit
Spring 150 omwentelingen vooruit
Spring 150 omwentelingen achteruit
Blijf met 50 toenemen tot 10 minuten voorbij zijn

Schakelaar met één been
Spring 20 seconden op één been
Spring 20 seconden op het andere been
Spring 20 seconden op beide benen, sprint
Herhaal gedurende 10 minuten

Wat is uw nummer
Spring 50 seconden en tel je omwentelingen
Rust 10 seconden
Herhaal gedurende 10 minuten. Probeer voor elke ronde hetzelfde aantal omwentelingen te maken als in de eerste ronde.

Je kunt een touw gebruiken als behendigheidstool

Behendigheidstraining, IMO, is niet opgenomen in voldoende trainingen. Dus zodra Overland voorstelde om een ​​springtouw te gebruiken om behendigheidswerk te krijgen, was ik er helemaal overheen. Twee tot drie keer per week, nadat mijn training was gedaan, legde ik mijn touw horizontaal voor me op de grond en deed ik het volgende:

  • Spring 30 seconden heen en weer
  • Draai naar rechts; spring 30 seconden heen en weer
  • Blijf naar rechts draaien, afwisselend heen en weer en heen en weer springen totdat je het vierkant drie tot vijf keer hebt voltooid

    Gerelateerd:De 3 bewegingen die u vóór elke krachttraining moet doen om meer spieren op te bouwen

    Over het algemeen zal het gebruik van een springtouw je sterker maken en je helpen om af te vallen

    Tegen het einde van de twee weken sprong ik op mijn Nokia Body + weegschaal en ik was niet alleen drie pond afgevallen - een serieuze prestatie, aangezien mijn doel niet was om af te vallen - maar ik verloor ook ongeveer 1 procent lichaamsvet. Bovendien was mijn krachttoename reëel: mijn trainer zei dat ik klaar was voor hogere boxsprongen, en mijn tijd viel terug bij mijn maandelijkse check-in voor behendigheidsoefeningen. Hoewel ik betwijfel of ik elke dag touw zal blijven springen -Ik ben een grote fan van rustdagen- het is veilig om te zeggen dat ik deze favoriet uit mijn kindertijd zal opnemen in mijn normale, volwassenvriendelijke routine.