Ik at een dag alleen afrodisiaca om te zien wat er zou gebeuren

Afrodisiaca en afrodisiacum voedsel Shutterstock

Ik ben altijd al een beetje nieuwsgierig geweest naar afrodisiaca-voedingsmiddelen. Ik bedoel, voedsel dat je libido kan verbeteren? Het klinkt best verbazingwekkend.

Maar hoewel ik afrodisiacum voedsel zoals rauwe oesters, champagne en chocolade hier en daar heb gehad, heb ik nooit een verschil opgemerkt. Maar nogmaals, ik heb er nog nooit een aantal tegelijk gehad.

Omdat ik een all-in meisje ben en weliswaar denk dat het concept van voedsel dat je geil kan maken een beetje B.S. is, besloot ik een klein experiment te doen: ik zou een dag alleen afrodisiaca eten en kijken wat er gebeurde.Ik heb klinisch seksuoloog gerekruteerd Kat van Kirk , Ph.D., auteur van De oplossing voor getrouwde seks , om me richtlijnen te geven over wat ik moet eten en waarom. En natuurlijk wilde ik haar input over hoe afrodisiacum voedsel eigenlijk zou moeten werken.

'Het consumeren van afrodisiacum voedsel kan de bloedtoevoer naar de geslachtsorganen verhogen, natuurlijke biochemicaliën in het lichaam afgeven om je opgewonden en ontspannen te voelen, of voedingsstoffen leveren die de gezondheid van de geslachtsorganen verbeteren', zegt ze. Als gevolg hiervan kunnen ze uw opwinding, energie, lichaamstemperatuur of hartslag verhogen, waardoor u in de stemming komt. Sommige voedingsmiddelen, merkt ze op, kunnen je ook oppeppen, simpelweg omdat ze worden geassocieerd met seks.

Ze vulde me in een hoop afrodisiacumopties, zodat ik, toen Aphrodisiac Fest 2015 arriveerde, klaar was om te gaan. (Gewoon niet zo ... nog niet.)

Van Kirk zegt dat de jury nog niet weet hoeveel van een bepaald afrodisiacum mensen zouden moeten eten om de effecten te voelen, dus ik had gewoon veel van alles.

Dit is wat ik heb gegeten:

Product, Geel, Vloeistof, Drinkware, Serveware, Ingrediënt, Drinken, Amber, Oranje, Servies,
Ontbijt: bananen met honing en koffie

Dit is waarom: Bananen zitten boordevol vitamine B en kalium, waarvan wordt gezegd dat ze beide belangrijk zijn voor de productie van geslachtshormonen, en honing werd in de middeleeuwen gebruikt om seksueel verlangen te bevorderen. Het bevat ook boor, dat het lichaam helpt om oestrogeen te metaboliseren en te gebruiken. Hoe zit het met koffie? De geur bleek de opwinding van vrouwtjes te vergroten in een rattenstudie die in het tijdschrift werd gepubliceerd Farmacologie, biologie en gedrag , wat waarschijnlijk verklaart waarom ik belachelijk psyched word voor mijn ochtendbeker.

VERWANT: Drink deze smoothie voor betere seks

Produceren, Zaad, Natuurlijk voedsel, Fruit, Veganistische voeding, Hoofdvoedsel, Noten en zaden, Ovaal, Heel voedsel,
Snack: een handvol pompoenpitten en een halve avocado

Dit is waarom: Pompoenpitten zitten boordevol magnesium, wat kan helpen bij het verminderen van angstgevoelens en bij de productie van sommige geslachtshormonen. Het hoge vitamine E-gehalte van avocado's kan het energieniveau verhogen, zodat u uw A-game in bed kunt brengen.

Nooit in de stemming de laatste tijd? Bekijk een hete doc die uitlegt waarom je een lage zin in seks hebt:

Glas, Drinkware, Glaswerk, Bargerei, Wijnglas, Drinken, Vaatwerk, Serveware, Champagne-glaswerk, Fruit,
Lunch: rauwe oesters en champagne

Dit is waarom: Oesters zitten boordevol zink, wat je zin in seks zou moeten stimuleren. Ze bevatten ook aminozuren die kunnen leiden tot verhoogde niveaus van geslachtshormonen, volgens een studie gepresenteerd aan de American Chemical Society ​Ik had ook champagne omdat ... dagdrinken! Maar er is ook een legitieme reden: alcohol kan iemand helpen ontspannen, waardoor je sneller in de stemming komt.

Serveware, Ingrediënt, Koffiekopje, Voedsel, Drinkware, Servies, Wit, Drinken, Keuken, Beker,
Snack: met kaneel omhulde churros in chocoladesaus

Dit is waarom: Kaneel verwarmt je lichaam en, zo wordt aangenomen, je zin in seks. Chocolade veroorzaakt een piek in het feel-good hormoon dopamine, waardoor je er klaar voor kunt zijn.

VERWANT: 7 voedingsmiddelen die uw libido stimuleren

Citrullus, Meloen, Fruit, Watermeloen, Natuurlijk voedsel, Opbrengst, Ingrediënt, Natuurlijk materiaal, Stillevenfotografie, Perzik,
Diner: meer oesters en watermeloen

Dit is waarom: Onderzoekers van Texas A&M; Universiteit zeg dat watermeloen ingrediënten bevat die Viagra-achtige effecten op uw bloedvaten veroorzaken en uw libido kunnen verhogen. Ook oesters!

Dus werkte mijn afrodisiacum voedselorgie echt? Kan zijn...

Mijn man, Chris, kwam bij me lunchen en de rest van de dag, wat misschien heeft geholpen - of gekwetst. Voorbeeld: toen onze enorme lunch met rauwe oesters arriveerde, begon Chris, die chef is, te praten over de 'mignonette' en 'likeur' op de oesters. Omdat ik geen chef spreek, raakte ik in de war (er is wodka in onze oesters? Totale teleurstelling) en vroeg hem om als een normaal persoon te praten. Ik kwam erachter dat mignonette azijn is en wat kruiden (in wezen luxe Italiaanse dressing) en sterke drank de vloeistof is die in oesters zit (eigenlijk oestersap), maar we begonnen te kibbelen in het proces.

Toen we vertrokken, wees hij er gekscherend op dat ik mignonette in mijn tanden had, waardoor ik niet echt ter plekke met zijn botten wilde springen.

Maar de rest van onze afrodisiacum-voedselcrawl was geweldig. We renden rond naar verschillende restaurants, proefden eten, dronken drankjes en genoten gewoon van elkaars gezelschap.

VERWANT: 7 factoren waarvan je niet wist dat ze je zin in seks vermoorden

Maar tegen het einde van de avond voelde ik me niet anders - alleen een beetje misselijk van alle oesters en snoepjes. Ik was teleurgesteld, maar van Kirk wees erop dat het even kan duren voordat afrodisiaca begint, afhankelijk van het metabolisme van elke persoon. Ik was niet overtuigd, maar besloot het af te wachten.

Maar de volgende dag had ik het gevoel dat al dat voedsel echt begon te werken. Het was niets geks, en ik weet niet zeker of ik het zou hebben opgemerkt als ik mijn libido niet obsessief in de gaten had gehouden, maar ik voelde me zeker een beetje anders.

Dus hoewel mijn dag dat ik alleen afrodisiacum at, me niet bepaald in een razende, seksgekke maniak veranderde, was het een leuk experiment - vooral toen Chris meedeed. We logden een geweldige paar keer in, aten lekker afrodisiacum en Afgezien van het kleine argument, bracht ik het grootste deel van het lachen door.

En echt, niets is sexyer dan dat.

Haar, hoofd, neus, lip, mond, oog, voorhoofd, wenkbrauw, overhemd, gezichtsuitdrukking, Korin Miller is een schrijver, SEO-nerd, vrouw en moeder van een kleine 2-jarige kerel genaamd Miles. Korin heeft voor gewerkt De Washington Post New York Daily News , en Kosmopolitisch , waar ze meer over seks leerde dan iemand ooit zou moeten doen. Ze heeft een ongezonde verslaving aan gifs.