Hoe weet u dat u ketose heeft?

vertel het lichaam ketose Getty-afbeeldingenGetty-afbeeldingen

Ketosis klinkt een beetje als de medische term voor slechte adem, maar het is eigenlijk waar de 'keto' in zitketo-dieetbetekent. En als je het keto-dieet volgt of erin geïnteresseerd bent, is het waar je voor gaat om je lichaam in ketose te krijgen.

Voor het geval je niet bekend bent met keto, het is een dieet met veel vet en weinig koolhydraten. Het doel is om jezelf in een staat te krijgen die wordt genoemd ketose , waarvoor je minder dan 30 tot 40 gram koolhydraten per dag moet eten, legt uit Alissa Rumsey , R.D., C.S.C.S.

'Als je maar een zeer beperkte hoeveelheid koolhydraten eet, breekt je lichaam vetzuren af ​​uit je vetopslagplaatsen en vormt het ketonen, die door de lever in de bloedbaan terechtkomen', zegt Rumsey. 'Ketose treedt op wanneer bloedketonen hoger zijn dan normaal.'Wanneer dit gebeurt, begint je lichaam ook vet als brandstof te gebruiken - vandaar de resultaten die beroemdheden waarderenKourtney Kardashian en Vanessa Hudgens zijn er opgetogen over​

Slechts één probleem: hoe weet u eigenlijk of u ketose heeft? Deskundigen zeggen dat er zes grote tekenen en symptomen zijn waar u op moet letten - naast het gewichtsverlies zult u waarschijnlijk super-afgestemd zijn.

1. Je hebt een slechte adem

Over halitose gesproken ... het is jammer, maar waar: een van de belangrijkste tekenen van ketose is een stinkende adem. Wanneer u zich in deze toestand bevindt, breekt uw lichaam vet en eiwitten af ​​voor energie, waardoor bijproducten ontstaan ​​die moeten worden geëlimineerd, zegt Scott Keatley, R.D., van Keatley medische voedingstherapie ​Er zijn een paar manieren waarop het dit doet, zegt hij: door je poep, plas, zweet ... en adem.

Verwant verhaal

Een bijproduct van deze afbraak van vet en eiwit in energie is een ketonlichaam dat aceton wordt genoemd (hetzelfde spul dat in nagellakverwijderaar zit). 'Een klein beetje aceton in de adem heeft een fruitige geur, maar veel heeft een zeer uitgesproken samentrekkende geur die nogal onaangenaam is', zegt Keatley. 'Dit is een algemeen teken dat je ketose hebt en dat je proteïne of vet verbrandt als energiebron.'

2. Je voelt je totaal weggevaagd

Wanneer u voor het eerst ketose krijgt, raakt uw lichaam in de war door het feit dat het niet de normale hoeveelheid koolhydraten heeft om voor energie te verbranden, zegt Peter LePort, MD, een bariatrische chirurg en medisch directeur van MemorialCare Surgical Weight Loss Center bij Orange. Coast Medical Center in Fountain Valley, Californië. Als gevolg hiervan voel je je volledig uitgeput.


3.… Maar dan krijg je super-energie

Uiteindelijk komt je lichaam erachter dat je het prima kunt redden door vet en eiwitten te verbranden voor energie, en dus begin je je een beetje energieker te voelen, zegt LePort. Maar dat is waarschijnlijk meer dan wat dan ook een placebo-effect, aangezien het eigenlijk gewoon een verbetering is als je je de hele tijd super moe voelt, zegt hij.

Verwant verhaal

4. Uw eetlust neemt af

Dit is een legitiem fenomeen dat zich voordoet, maar het is niet helemaal duidelijk waarom. Er zijn echter enkele theorieën, zegt Keatley. Het kan zijn dat de bacteriën in je darmen veranderen door je nieuwe dieet, zegt hij. Het kan ook zijn dat de ketonen de hypothalamus in je hersenen beïnvloeden en een andere afgifte van hormonen veroorzaken, waardoor je tijdens het proces minder honger hebt, zegt LePort. Wat het ook is, het is niet ongebruikelijk dat je minder honger hebt als je ketose binnengaat.


5. U brengt veel tijd door in het toilet

Als je doorgaat met keto, begin je wat serieus vet te eten, en je lichaam is er gewoon niet klaar voor, zegt Keatley. 'Je lichaam verteert het niet goed en de bacteriën in je darmen zijn niet klaar om het af te breken', legt hij uit. Dit kan leiden tot diarree of een tijdelijke aandoening die steatorroe wordt genoemd en die echt stinkende kak veroorzaakt. 'Dit zou na een tijdje moeten verdwijnen, maar je kunt altijd ontspannen in een keto-dieet in plaats van all-in te springen om deze problemen te voorkomen', zegt Keatley.

Deze inhoud is gemaakt en onderhouden door een derde partij en op deze pagina geïmporteerd om gebruikers te helpen hun e-mailadressen op te geven. Mogelijk vindt u meer informatie over deze en soortgelijke inhoud op piano.io