Hoe u voedsel veilig kunt gebruiken tijdens het voorspel

use-food-foreplay.jpeg

Onthoud die scène uit Seks en de stad waar Samantha haar man bedekt met slagroom? Of dat andere scène, uit de Seks en de stad film, waar Samantha zichzelf verandert in een naakt sushi-dienblad? Het is eerlijk om te zeggen dat het gebruik van voedsel om dingen op te fleuren tijdens seks superheet is. Maar hoe veilig is het?

'Eten en voorspel zijn erg sensueel, en er zijn volkomen veilige manieren om dit te doen om een ​​plezierige ervaring te hebben', zegt ob-gyn Alyssa Dweck, M.D., co-auteur van V is voor Vagina

Om te beginnen is alles op het oppervlak van de huid meestal een eerlijk spel. Dat betekent dat het miezeren van chocoladesiroop over je lichaam prima is, en dat geldt ook voor het poseren als een schaal voor sushi (je bent duidelijk, Samantha). Dat gezegd hebbende, wees op uw hoede voor voedselallergieën of mogelijk irriterend voedsel (leg die jalapeñopepers maar af…).

Maar als je naar het zuiden begint te trekken, zegt Dweck dat je voorzichtiger moet zijn met wat er in en rond je vagina gebeurt. 'We hadden een verhaal waarin een meisje de eerste hulp binnenkwam omdat haar partner probeerde slagroom met spuitbus in de vagina te doen - grote problemen daarmee', waarschuwt Dweck. Um, denk je?

In feite zou Dweck het niet aanbevelen om voedsel te gebruiken binnen de vagina. Je zou tenslotte niet willen dat er iets verloren gaat (waarvoor je een gênante reis naar je dokter nodig hebt om het te verwijderen) of de gevoelige huid daarbinnen irriteert. En wees even voorzichtig met wat je rond de vulva aanbrengt - aangezien de huid hier kwetsbaarder is, is het belangrijk om alles te vermijden dat mogelijk irriterend zou kunnen zijn, zegt klinisch seksuoloog Kat Van Kirk, Ph.D.

MEER: De ziekte die u kunt krijgen door te veel seks te hebben

Een ding dat is door een arts goedgekeurd voor gebruik rond uw vulva is kokosolie. Dweck zegt dat het ruilen van je basisglijmiddel voor dit keukenstapel lekker en veilig is. Maar sla dit over als u op latex condooms vertrouwt voor bescherming tegen SOA's en zwangerschap, omdat het ervoor kan zorgen dat ze kapot gaan en minder effectief zijn. En blijf uit de buurt van andere oliën, zoals babyolie, die u een verhoogd risico op schimmelinfecties kunnen geven.

MEER: Hang dat daar niet op!

Waar het op neerkomt: de meeste van je voedsel is vrij voor voorspel op het oppervlak (een beetje slagroom op je meisjes? Ga je gang! Lik chocoladesaus van de romp van je man? Sla jezelf eruit!), Maar als het gaat om dingen in je vagina of rond je vulva stoppen, blijf gewoon ouderwetsseksspeeltjes​

MEER: 7 voedingsmiddelen die uw libido stimuleren