Hoe u uw tenen er minder grof uit kunt laten zien (pedicure niet vereist)

teennagel-problems.jpg Shutterstock

Het sandaalseizoen is aangebroken - en na maanden opgesloten te hebben gezeten in laarzen, kunnen je voeten waarschijnlijk wat TLC gebruiken. Maar zijn je teennagels nog niet helemaal klaar om te pronken met sandalen met bandjes? We dachten van wel. Volg dit advies om de meest voorkomende problemen op te lossen, zodat je de hele zomer lang met je tenen kunt pronken.

Tekst, rood, magenta, roze, kleurrijkheid, lijn, patroon, lettertype, karmijn, kastanjebruin,
Dit gebeurt wanneer de hoek of zijkant van een teennagel in de huid van de teen groeit. Au. 'Slechte zelfzorg [je nagels niet knippen], onjuist knippen door een ongetrainde nagelstyliste en slecht passende schoenen die geen goede nagelgroei toelaten, zijn allemaal oorzaken', zegt Alan Bass , M.D., een board-gecertificeerde podoloog in Manalapan, New Jersey.

Als je een ingegroeide nagel hebt, raadt Bass aan om naar je podoloog te gaan voor een juiste verwijdering. Als je deze niet op de juiste manier behandelt, kan dit zelfs leiden tot infectie in de teen. Om toekomstige ingegroeide nagels te voorkomen, moet u uw nagels altijd recht afknippen. En als u een pedicure krijgt, 'zorg er dan voor dat alle technici schone instrumenten gebruiken en getraind zijn in de juiste nagelverzorging', zegt Bass. Vraag om de certificeringspapieren van uw pedicure en controleer ook altijd op gereedschapsterilisatoren.

VERWANT: De bovennatuurlijke gewoonte die je nagels beschadigtTekst, rood, magenta, wit, roze, lijn, kleurrijkheid, lettertype, karmijn, schoonheid,
Bij teennagelschimmel, ook wel bekend als onychomycose, draait alles om de omgeving. 'Fungus houdt van warme, natte, vochtige plekken', zegt Bass. 'Er zijn niet veel plaatsen die zo heet, nat en vochtig zijn als je voeten.' Naast constant vocht, zegt Bass dat andere oorzaken van schimmel trauma aan de nagels zijn, stukjes nagel die van het nagelbed worden gerukt en onjuiste nagelverzorging. Pas op voor verkleurde, abnormaal dikke, broze of doffe teennagels, dit kunnen allemaal tekenen zijn dat u een schimmel heeft.

'Onychomycose kan heel moeilijk zijn om er vanaf te komen', zegt Bass. 'Minder ernstige gevallen kunnen eventueel plaatselijk worden behandeld', maar ernstigere gevallen moeten worden behandeld met orale medicatie. Als u vermoedt dat u een schimmel heeft, probeer dan voorzichtig over de aangetaste teennagel te wrijven The Body Shop Tea Tree Oil ($ 10,), een natuurlijk antisepticum. Raadpleeg uw arts voor een recept als het probleem aanhoudt.

VERWANT: Hoe u uw blauwe plekken sneller kunt genezen

Tekst, Rood, Kleurrijk, Magenta, Roze, Lijn, Patroon, Lettertype, Karmijn, Kastanjebruin,
'Deze worden normaal gesproken veroorzaakt door een soort trauma of herhaling, zoals hardlopen', zegt Bass. Helaas is er geen behandeling voor een gekneusde teennagel - u hoeft alleen maar af te wachten. 'Als [je nagel] nog stevig vastzit, laat hem dan op zijn plaats [en laat hem uitgroeien]', zegt Bass. Als het losraakt, wil je een podoloog zien om het te laten verwijderen. Tekst, Rood, Foto, Wit, Magenta, Roze, Kleurrijk, Patroon, Lijn, Lettertype,
Zijn uw teennagels zwak en beginnen ze te splijten? Uw nagels kunnen uitgedroogd zijn. De oplossing is simpel: je moet je teennagels opnieuw hydrateren om wat kracht te krijgen. Dompel hiervoor uw voet onder in een antibacteriële vloeistof - dit helpt schimmel voorkomen - en breng lotion aan op de nagel en rond de teen. Houd er rekening mee dat broosheid ook het teken kan zijn van een schimmel. Als weken en hydrateren niet werken, moet je opnieuw naar je podoloog gaan.

VERWANT: Bereid je pasteuze benen en gebarsten voeten voor op hun debuut in warm weer


'Dit komt voornamelijk door schimmel', zegt Bass, maar door een blessure aan de teennagel kan deze ook dikker worden als hij geneest. Hardlopen op een harde stoep of tegen een voetbal schoppen kan bijvoorbeeld de schuld zijn. Als de dikte van uw teennagels te wijten is aan een blessure, zal uw nagel vanzelf weer normaal worden zodra deze volledig is genezen. Ongeduldig? U kunt ook een zure gel gebruiken, zoals Nonyx Exfoliant Nagelgel ($ 24,), om bacteriën te doden en overtollige lagen van de nagel te verwijderen.