Hoe u lang haar kunt stylen in uw jaren '20, '30 en '40

Lip, wang, kapsel, huid, kin, voorhoofd, schouder, wenkbrauw, wimper, gewricht, Shutterstock

Er was een tijd dat experts zeiden dat elke vrouw haar haar na 30 jaar moest knippen. Het goede nieuws? Dat idee is nu net zo gedateerd als ons vertellen dat we na Labor Day geen wit meer kunnen dragen. (We zouden graag willen weten wie al deze dwaze regels heeft bedacht ...)

Je kunt er in elk decennium van je leven geweldig uitzien met lang haar - en je toch passend voelen bij de leeftijd - met behulp van enkele eenvoudige tips. Maar onthoud: bij haar gaat het sowieso allemaal om persoonlijke voorkeur, dus draag met vertrouwen de stijl die je wilt.

In de twintig ...Experiment. 'Je kunt met zoveel verschillende stijlen spelen, van snitten van één lengte tot gelaagde looks tot modern en verward', zegt Angelo David Pisacreta, van New York City's Angelo David Salon ​Met je haar op zijn volst, is het gemakkelijk om overal een stijl uit te trekken, van traditioneel tot trendy, zodat je avontuurlijk kunt zijn en het eens kunt proberen.

VERWANT:Ben je stiekem een ​​persoon met kort haar?

Of houd het simpel. Als je niet van trends houdt, is dat ook goed. Die benijdenswaardige, zorgeloze look is er een die van nature komt als je twintig bent, dus je kunt er gewoon van genieten. 'Ik meen het: doe niets', zegt Benjamin Mohapi van West Hollywood Benjamin Salon ​'Sproei gewoon wat water om de lokken glad te strijken als dat nodig is voordat je 's ochtends het huis verlaat - dit is het moment om je haar gewoon zijn gang te laten gaan.'

In de dertig ...

Overweeg om voor meer glans te gaan. 'Laten we aannemen dat je op dit punt een baan hebt - je wilt een gevoel van professionaliteit aan je haar hebben', zegt Mohapi. Hij raadt aan om een ​​beetje lift aan de wortels toe te voegen (probeer Paul Mitchell Extra-Body dagelijkse boost , $ 15, bezoek locator.paulmitchell.com voor locaties) en de uiteinden buigen met een strijkijzer. 'Zorg ervoor dat het haar nog steeds beweegt en er naar toe zwaait - je wilt nooit dat het er stijf uitziet', voegt hij eraan toe.

VERWANT: Hoe u uw haarkleur langer kunt maken

Deel het opzij. Een eenvoudig zijdeel voegt zowel een sexy als een gepolijste uitstraling toe aan elk lang kapsel. 'Gebruik de boog van je wenkbrauw als referentiepunten', zegt Max Gierl, senior stylist bij Mizu New York Salon ​Te ver opzij gaan kan er wat jeugdig uitzien, waarschuwt hij. Een zijdeel voegt direct volume toe aan je haar , evenals balans voor uw gelaatstrekken.

In de veertig ...

Voeg lagen en pony toe. Het is gebruikelijk om wat te ervaren haaruitval of dunner worden op deze leeftijd als gevolg van factoren zoals hormonen en natuurlijke veroudering, dus draag lang haar in een gelaagde snit om het volume te helpen vergroten, stelt Pisacreta. “Ik merk dat veel vrouwen van in de veertig op deze leeftijd een paar verlengingen voor de lengte willen toevoegen, of je kunt het zelfs uitproberenpony,' hij zegt. Ze voegen volheid toe aan de voorkant, waar het haar meestal dunner wordt.

VERWANT:De 5 grootste leugens die je over je haar hebt verteld

Concentreer u op de toestand. Lang haar op deze leeftijd moet er gezond uitzien om er modern uit te zien, zegt Mohapi. Voeg een diepere hydratatie toeshampooen conditioners aan uw routine (probeer Joico Moisture Recovery Shampoo en Conditioner $ 14- $ 16 per stuk, joico.com ) 'Draag het met beweging - blijf uit de buurt van stijve stijlen en toupeer het nooit', zegt hij. 'Beide zorgen ervoor dat het er overdreven uitziet, wat altijd veroudert.'

Waar het op neerkomt: je kunt op elke leeftijd lang haar dragen, maar deze tips helpen je om je stijl aan te passen aan de unieke behoeften van je haar in elk decennium.