Hoe u kunt voorkomen dat uw nieuwe schoenen u blaren geven

blaarpreventie Shutterstock

Nieuwe schoenen inlopen is hard werken. Maar blaren hoeven geen deel uit te maken van de strijd. Om u te helpen uw schoenen te laten debuteren met minimale pijn - en geen slappe blaren - hebben we gepraat Merin Yoshida , een in Californië gevestigde podoloog met HealthCare Partners, en Rebecca Casino , M.D., een board-gecertificeerde dermatoloog en faculteitslid aan de Johns Hopkins School of Medicine. Hier zijn hun tips voor het rocken van je nieuwe schoenen - vanstiletto'sop sneakers - zonder blaren.

1. Zorg ervoor dat de schoenen passen blaren voorkomen Shutterstock

Dit moet gezond verstand zijn, maar de eerste stap om wrijving (en de daaruit voortvloeiende blaren) te voorkomen, is schoenen in de juiste maat kiezen. 'Vrouwen kunnen ijdel zijn over maten, zelfs als het om schoenmaten gaat', zegt Yoshida. Dus zelfs als u normaal gesproken een zeven bent, hoeft u zich geen zorgen te maken over het kopen van een paar in maat 8 als dat past. Aan de andere kant, probeer jezelf er niet van te overtuigen dat maat 8 past, alleen omdat de winkel geen maat zevens heeft. Als je eeltknobbels hebt, kies dan voor brede breedtes, of breng ze naar een schoenmaker voordat je ze draagt ​​om ze uit te rekken. 'Ze kunnen een klein zakje in je schoen stoppen, precies waar je bunion gaat', zegt ze.

VERWANT: 3 manieren om uw dure schoenen langer mee te laten gaan2. Veeg over Anti-transpirant blaarpreventie Shutterstock

Je pitstick is goed om meer te voorkomen dan B.O. Het kan ook blaren bedekte tenen voorkomen, zegt Kazin. Dat komt omdat anti-transpiranten (niet te verwarren met deodorants) het zweten verminderen - en elk voetzweet verhoogt hoeveel je voeten wrijven en tegen je schoenen haken, zegt ze. Veeg het over je voeten, laat het drogen en trek dan je nieuwe schoenen aan. We raden echter aan te investeren in een tweede stuk anti-transpirant; niemand wil dat hun oksels naar voeten ruiken.

3. Houd een generale repetitie blaarpreventie Shutterstock

Allemaal opzij breken, het dragen van je schoenen in huis kan je helpen je ‘hot spots’ te vinden, of waar je schoenen tegen je voeten wrijven, zegt Yoshida. Zodra u uw potentiële probleemgebieden heeft ontdekt (het zou ongeveer 30 minuten moeten duren), kunt u doorgaan naar de volgende twee tips.

VERWANT: Vind de perfecte schoenen voor uw training

4. Smeer blaarpreventie Shutterstock

Elimineer wrijving en u elimineert blaren. Dat is waar blarenpreventie blijft hangen, zoals Band-Aid Friction Blister Block Stick ($ 8,15, amazon.com , en zelfs anti-schuurproducten voor hardlopers, zoals BodyGlide ($ 7,29, amazon.com ), komt goed van pas, zegt Kazin. Ze smeren allemaal je huid om wrijving te verminderen. Probeer ze op uw hotspots aan te brengen voordat u het huis verlaat.

VERWANT: 6 manieren waarop u uw voeten kunt beschadigen

5. Voeg wat opvulling toe blaarpreventie Shutterstock

Blarenplekken, of ze nu aan je schoenen of aan je voeten zitten, kunnen helpen om je schoenen op hun plaats te houden en wrijving te voorkomen, zegt Yoshida. Proberen Dr.Scholl's voor haar Rub Relief Strips ($ 9,99, amazon.com ) of Compeed Blister Relief Pack-pleisters ($ 8,48, amazon.com ​Het kan ook nooit kwaad om wat pleisters in je tas te hebben tijdens de eerste paar uitstapjes van je schoenen. Als een plek op je voet begint te wrijven, gooi er dan een pleister op, zegt ze.